ضرورت آشنای طلاب با علوم تخصصی تبلیغ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام اصغر ثنایی، مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی قم عصر دیروز در مراسم آغاز سال تحصیلی 92ـ 93 دورههای آموزشی مرکز آموزشهای کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که با حضور طلاب برگزار شد به بررسی دیدگاههای معرفتی نسبت به امر تبلیغ پرداخت و گفت: در آموزههای دینی ما نخستین وظیفه پیامبران الهی تبلیغ دین معرفی شده است.
وی ادامه داد: امروز بار اصلی تبلیغ دین بر عهده روحانیت است و در عرصه تبلیغ دین مبلغ نباید غیر از خداوند متعال از کسی ترس و وحشت داشته باشد چرا که پشتیبان او خداوند متعال است.
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی قم با تأکید بر اینکه ثبات قدم روحانیان برای انتقال معارف اسلامی باید توکل به خدا باشد، اظهار داشت: به گونهای اجر مبلغ سنگین و زیاد است که خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید «کفی بالله حسیبا»، یعنی تنها خدا میتواند اجر و پاداش مبلغ را بیان و محاسبه کند.
حجتالاسلام ثنایی در ادامه سخنان خود به وضعیت زمانی و مکانی تبلیغ در عصر جدید اشاره و خاطرنشان کرد: ما در دورانی زندگی میکنیم که باید به موقعیتهای زمانی و مکانی که تقریبا نسبت به هزار و چهار و صد سال گذشته بی سابقه و متفاوت است توجه داشته و در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: در دنیای امروز به سبب پیشرفت امکانات و وجود هجمههای گوناگون دشمنان علیه اسلام و مذهب تشیع باید به موقعیت زمانی و مکانی توجه کرد و همانگونه که آموزههای اسلام تأکید میکند نسبت به دوران خود شناخت و بصیرت کافی داشته باشیم.
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی قم با اشاره به روایتی از امام کاظم(ع) علم را به چهار قسم تقسیم کرد و یادآور شد: امام هفتم(ع) در پایان روایت میفرمایند «فرد باید عالم به زمان باشد»، یعنی شناخت دقیق زمانی و مکانی داشته و آسیب شناسی کند.
وی عنوان ساخت: شناخت زمان سبب استفاده بیشتر از ظرفیتها و برنامهریزی مناسب میشود، شاید چهل سال گذشته سطوح مختلف سنی مردم میتوانستند از وجود یک مبلغ بهرهمند شوند ولی اکنون هر گروه سنی روحانی متخصص میخواهد.
حجتالاسلام ثنایی با تأکید بر اینکه طلاب باید افزونبر فراگیری علوم اصلی حوزه مانند لعمه و اصول نسبت به فراگیری علوم در حوزه تبلیغ نیز اهتمام داشته باشند، گفت: امروز نیازمند مقابله با جریانهای منحرف مانند وهابیت، بهائیت و عرفانهای نوظهور هستیم که برای مقابله با این منحرفان باید به علم و تخصص ویژهای مجهز شویم.
وی ادامه داد: اگر یک طلبه میخواهد توان پاسخ گویی به شبهات وهابیت، بهائیت و عرفانهای نو ظهور را داشته باشد باید نسبت به علوم مختلف مجهز شود که میتواند با شرکت در دورههای تخصصی تبلیغ و یا همانند آن نسبت به این علوم آشنا شود.
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی قم با بیان اینکه اکنون طلاب باید افزونبر روش سنتی تبلیغ به هنر انتقال مبانی و معارف نسبت به نسل جدید نیز آشنا باشند، خاطرنشان کرد: یک طلبه باید بداند در میان قشر مختلف مردم همانند نوجوانان و جوانان چون صحبت کرده و معارف دین را منتقل کند.
وی تصریح کرد: متأسفانه یکی از مشکلات طلاب این است که فکر میکنند بدون شرکت در دورههای تخصصی به علوم تسلط دارند، ورود به یک عرصه و تخصص گرایی مانند مسائل منبر، جامعه شناسی، پاسخ به شبهات مسیحیت، وهابیت و موارد دیگر لازم است.
حجتالاسلام ثنایی با بیان اینکه دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم به عنوان نماد روشن فکری حوزه است، گفت: تأکید دفتر تبلیغات اسلامی بر این است که طلاب قبل از ورود به عرصه تبلیغ خود را نسبت به علوم تبلیغی مجهز کنند.
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی قم در پایان به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد و خاطرنشان کرد: امام ششم(ع) میفرمایند «علمای شیعه ما مرزداران دین در برابر حملههای ابلیس و لشگریان او هستند که اجر مرزبانی آنها نسبت به مرزبانان فیزیکی کشورهای اسلامی بیشتر است چرا که آنها مرزبان دین مردم در برابر حملههای شیطان هستند»./993/پ202/ن