۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۵
کد خبر: ۱۸۶۶۷۸

خشونت های سازمان یافته علیه زنان در قطر

خبرگزاری رسا ـ پس از رسوایی برده داری در قطر و سوء استفاده از کارگران خارجی، یک روزنامه انگلیسی از آمار بسیار بالای اذیت و آزار زنان در این کشور کوچک پرده برداشت.
زنان کارگر در قطر

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا و به نقل از پایگاه خبری العالم، روزنامه هافینگتون پست نوشت: خشونت جنسی و زندان دو واقعیتی است که بسیاری از زنان شاغل در منازل شهروندان قطری با آن مواجه هستند. بیشتر این زنان از کشورهای نپال، هند و فیلیپین برای کار به قطر آمده اند.

این زنان در یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا با انزوا و سوء استفاده مواجه هستند؛ و بررسی پرونده برده داری و سوء استفاده از کارگران خارجی در قطر که اخیرا برملا شده، مسأله این زنان را به حاشیه رانده است.

این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد، سازمان های مدافع حقوق بشر برای تحت فشار گذاشتن قطر در خصوص رفتار با کارگران ابزارهای محدودی را در دست دارند، اما همین سازمان ها در خصوص مسأله زنان شاغل در منازل شهروندان قطری سکوت کرده اند.

هافینگتون پست تأکید کرد: زنان کارگر در منازل به شدت محدود می شوند به صورتی که تمام روز را در منزل اربابان خود سپری می کنند؛ آنها از تعامل با جامعه در خارج از منزل محروم هستند و حتی نمی توانند در خصوص شرایط کارشان سخنی بگویند؛ این درحالی است که کارگران مرد توانستند شرایط بد کاری خود را اعلام کنند.

این زنان همچنین تحت پوشش قوانین خشونت های خانوادگی و کار قرار نمی گیرند.

این گزارش حاکی است که شمار قابل توجهی از این زنان در زندان های قطر هستند، به صورتی که شمار زندانیان زن در قطر در مقایسه با زندان های زنان در دیگر کشورهای جهان بسیار بالا است.

این زنان 13 درصد از زندانیان قطر را تشکیل می دهند که این رقم دو برابر میانگین جهانی است. بیشتر این زندانیان زن از قشر ضعیف و کم درآمد هستند که کمکی را از سوی کنسولگری ها دریافت نمی کنند.

هافینگتون پست با بیان اینکه اطلاعات در خصوص فحشا در قطر به سختی منتشر می شود، خاطرنشان کرد: زنان کارگر برای بیگاری و فحشا به قطر قاچاق می شوند و مورد تعرض قرار گرفته و از آنها سوء استفاده می شود. این درحالی است که هدف این زنان از رفتن به قطر کار در منزل است.

این روزنامه انگلیسی تأکید کرد: بسیاری از این زنان به دلیل شرایط سخت و غیرقانونی کار از منازل فرار می کنند و پس از آن به دلیل نداشتن شرایط قانونی مناسب برای اقامت، به اجبار به فحشا کشیده می شوند. چرا که اربابان این زنان گذرنامه های آنان را توقیف می کنند. این زنان پس از گذراندن روزهای بسیار تلخ و سیاه سرانجام سر از زندان در می آورند.

هافینگتون پست افزود: تعداد زنانی که در قطر ناپدید شده یا هدف قاچاقچیان انسان قرار گرفته و یا کشته شده اند مشخص نیست، ولی در سال 2006 پرونده ای در خصوص تعرض به یک کارگر زن و کشیده شدن او به فحشا در قطر گشوده شد، در این پرونده یک کارگر اهل جنوب شرق آسیا در شرایطی ناعادلانه محاکمه و اعدام شد.

در پرونده دیگری یک زن کارگر فیلیپینی به مدت 6 ماه گرسنگی کشید و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت تا اینکه جان خود را از دست داد. با این حال دادگاه تشخیص داد که قتل این زن عمدی نبوده و خواستار پرداخت غرامت به خانواده متوفی شد.

پیش از این، جمعیت های مدافع حقوق بشر از تمرکز ناگهانی بر مسائل حقوق کارگران در قطر و ارتباط دادن این موضوع با جام جهانی انتقاد کرده و گفته اند که این پدیده بسیار بزرگتر از مسأله جام جهانی 2022 است.

بر اساس این گزارش، با وجود اینکه دوحه گروه هایی را برای مبارزه با قاچاق انسان تشکیل داده، برخورد تبعیض آمیز با کارگران خارجی همچنان ادامه دارد، به صورتی که به عنوان مثال در ورودی یکی از هتل های قطر نوشته شده است: ورود کارگران منازل به استخر شنا ممنوع است.

/1420/ 1409/ح

ارسال نظرات