همایش آسیب شناسی پژوهشی حوزه علمیه خواهران الزهرا زنجان برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زنجان، حجت الاسلام والمسلمین علی خاتمی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان، صبح امروز در همایش آسیب شناسی پژوهشی و تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه علمیه خواهران الزهراء (س) زنجان که به مناسبت هفته پژوهش در سالن سهروردی زنجان برگزار شد، با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد ایده های جدید در دنیا گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه چیز برای ما تازه و تجربه نشده بود و در بسیاری از جهات تقریبا تجربه جدیدی بود و مسؤولان و مردم می خواستند ایده جدیدی را در عالم سیاست بروز دهند؛ چیزی که تاکنون وجود نداشت و در این میان برخی از جریان های سیاسی می خواستند از آشفته بازار انقلاب به نفع خود استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: قشری که در هدف و تیر رس جریان های سیاسی قرار گرفته بودند و آنها خواستار حضور در بین این قشر از جامعه بودند؛ روشنفکران و جامعه دانشگاهی بود که تا حدودی هم موفق شدند و توانستند گروهی از دانشجویان را به سوی خود متمایل کنند و هدفشان ایجاد چالش در محیط های آموزشی بود.
امام جمعه زنجان در ادامه به اقدامات امام خمینی (ره) در مقابل جریانات سیاسی در محیط دانشگاه اشاره و تصریح کرد: امام خمینی (ره) نیز برای مقابله با گروه ها و جریانات سیاسی که محیط دانشگاه را با چالش مواجه کرده بودند اقدام کرد و گروه هایی را تشکیل داد تا مشکلات دانشگاه ها را مهندسی کنند که بعد از آن دانشگاه ها دوباره بعد از تعطیلی چند ماهه بازگشایی شد و حضرت امام (ره) در پیامی فرمودند که می خواهیم دانشجویان ما دل در گِرو غرب نداشته و پایبند به اصول انقلاب و اسلام باشند.
نماینده ولی فقیه در زنجان در ادامه با انتقاد از محیط های فعلی دانشگاه ها خاطرنشان کرد: الان نیز بعد از گذشت سال های متمادی از آن دوران حدودا ما در دانشگاه دانشجوی محجبه نداریم ولی دروس معارف اسلامی تا حدودی توانسته اند فضای آن را اسلامی نگاه دارند اما باز هم فضای بی قیدی نسبت به مسائل اخلاقی در محیط دانشگاه موج می زند.
حجت الاسلام والمسلمین خاتمی در ادامه علم را قدرت و دست برتر در مناسبات جهانی دانست و افزود: دنیا باید با علم و پژوهش اداره گردد البته با علم جهت دار؛ علمی که انسان را به خدا برساند و از در جا زدن برهاند و همانطور که امام علی (ع) فرموده اند علم همیشه سلطان است و به دنبال خود قدرت و ثروت نیز می آورد؛ مانند همین ما که تا چند سال پیش به غربی ها التماس می کردیم که اجازه دهید 4 عدد سانتریفیوژ داشته باشیم ولی الان با پشتوانه 19 هزار سانتریفیوژ در مقابل آنها با اقتدار حرف می زنیم که همه این ها قدرت علم را اثبات می کند.
وی در ادامه با بیان این که می توان از طریق پژوهش و تحقیق به پرسش های فکری جامعه پاسخ داد گفت: یکی از مباحثی که دنیا قدرت و طعم لذیذ آن را چشیده است، دنیای علم و پژوهش است که باید در آن ایده های جدید و نو ارائه شده و از آنها حمایت شود و حتی می توان از طریق پژوهش به پرسش های فکری جامعه پاسخ داد و ذهن جامعه را رهبری کرد؛ پس باید با جدیت تمام در این عرصه حضور پیدا کرد.
خطیب جمعه زنجان در پایان افزود: یکی از اثرات مثبت پژوهش این است که باید یک قدم جامعه را به سمت جلو حرکت دهد و یک گام و حتی گام های بلندی را در این زمینه بردارد.
گفتنی است؛ در پایان مراسم از طلاب برتر در زمینه مقاله نویسی که در جشنواره مقاله نویسی حوزه علمیه خواهران الزهراء (س) زنجان حائز رتبه های برتر شده بودند با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد. /949/پ202/ب