تربیت اسلامی، فضای مجازی و چالشها و راهکارها بررسی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ملکی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و رییس شورای سیاستگذاری هشتمین همایش سالانه همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، تربیت اسلامی، فضای مجازی، چالشها و راهکارها را موضوع نشست هشتم عنوان کرد و اظهار داشت: بعداز سفر سال 89 مقام معظم رهبری به شهر قم تعامل و همکاری بین آموزش و پرورش و حوزویان وارد مرحله جدیدی شد و برنامهها پیگیری شد و در عرصههای گوناگون زمینههای همکاری تعریف شد، یکی از این زمینههای همکاری برگزاری همایشهای سالانه با موضوعات مرتبط با فعالیت آموزش و پرورش و حوزه علمیه است.
وی ادامه داد: در هفت سال گذشته هفت همایش برگزار شده که عمده این همایشها بر مبنای اصول علمی بوده است، برای سال آینده نیز با توجه به اینکه بحث فعالیتهای نوین و فضای سایبری و مجازی جایگاه بسیار بلندی در جامعه بخصوص جامعه علمی و آموزش و پرورش پیدا کرده است این ضرورت احساس شد که باید به این موضوع بیش از گذشته پرداخته شود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این نکته که دستاوردهای بشری تیغی دولبه است گفت: اگر فرصتها را غنیمت بدانیم میتوانیم از دستاوردهای بشری در رسیدن به اهدافمان استفاده کنیم و در این راستا شتاب داشته باشیم اما اگر بدون ملاحظه وارد این حوزه شویم مسلما برایمان بسیار خطرناک خواهد بود.
وی افزود: رویکرد اصلی هشتمین همایش سالانه همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، مسائل آموزش و پرورش است و این به دلیل تاثیرگذاری بسیار عمیق آموزش و پرورش در مسائل فرهنگی است.
ملکی تاکید کرد: امروز ورود به فناوری نوین از یک شتاب فزاینده برخوردار است به گونهای که تاسیس مدارس هوشمند نیز در راستای همین موضوع است، شاید در چند سال آینده تبلت و لب تاب جای دفتر و کتاب را برای دانش آموزان بگیرد و ما باید خودمان را برای آن روز آماده کنیم.
رییس شورای سیاست گذاری هشتمین همایش سالانه همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش بیان داشت: برای برگزاری همایش جلساتی متعدد برگزار شد و دو کمیته اجرایی و علمی تشکیل شد که امیدواریم در نهایت شاهد همایش خوبی باشیم و انتظار داریم این همایش موجب شکوفا شدن و به فعلیت رسیدن اندیشمندان حوزوی باشد.
وی ادامه داد: همراه با همایش نمایشگاه جانبی نیز برپا خواهد شد که این نمایشگاه در رابطه با تولیدات و دستاوردهای مرتبط با موسسات میباشد، مدعوین نیز ائمه محترم جمعه مراکز استانها و نمایندگان ولی فقیه هستند که با عنوان رییس کمیته همکاری استانها فعالیت می کنند. همچنین مدیران کل آموزش و پرورش، معاونین پرورشی، مدیران حوزه علمیه، اندیشمندان دانشگاهی، حوزوی و آموزش و پرورش از دیگر مدعوین این همایش خواهند بود.
وی ادامه داد: با برگزاری چنین همایشهایی سعی داریم قابلیت استفاده از فضای مجازی را در آموزش و پرورش رصد کنیم تا در فرآیند برنامهریزی به کار آید.
رییس پژرهشگاه مطالعات آموزش و پرورش اظهار داشت: پنج محور اصلی با عنوان هدف در این همایش تعیین شده از قبیل رصد کردن نگاههای حوزه و تربیت اسلامی در فضای مجازی، رصد کردن فرصتها و چالشها، بررسی اثرات و پیامدهای تربیتی فناوریهای نوین و فضای مجازی، تبیین راهکارهای دقیق تربیت اسلامی از طریق فضای مجازی و تبیین چگونگی تعاملات حوزه علمیه با آموزش و پرورش در بهرهگیری از فضای مجازی است.
وی همچنین اظهار داشت: در ذیل این 5 محور اصلی 39 محور احصا شده است و فراخوان مقالات نیز اعلام شده و تعیین شده تا مقالات تا 15 فروردین ماه به کمیته داوری برسد، با بسیاری از اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی نیز برای دریافت مقالات تماس گرفته شده و از آنها برای ارائه مقالاتشان دعوت شده است.
دکتر قدمی تصریح کرد: ما در این همایش به دنبال این موضوع نیستیم که چالشها را بیان کنیم بلکه به دنبال بررسی اثرات مثبت فضای مجازی هستیم، با این نگاه حتی ما در شورای عالی مجازی نیز به دنبال طراحی شبکههای اجتماعی بومی هستیم و این طرح را تحت عنوان شبکه اجتماعی دانش آموزی عرضه کردهایم و منتظر تصویب آن هستیم.
در ادامه نشست دکتر کفاش، رئیس کمیته اجرایی هشتمین همایش سالانه همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش بیان داشت: خروجی همایش برای ما بسیار با اهمیت است و میتواند مبنای بسیاری از برنامههایمان قرار بگیرد زیرا به هر حال فضای مجازی واقعیتی انکار ناپذیر است و مشتری آن نسل جوانتر خواهد بود بنابراین نحوه برخورد ما با فضای مجازی بسیار مهم است.
وی ادامه داد: ما در آموزش و پرورش نگاهمان نگاه تربیتی است و قطعا دوری از فضای مجازی معقولانه نخواهد بود بلکه مسلما مقابله نوجوانان را به همراه خواهد داشت، در هر حال برگزاری این گونه همایشها باعث میشود تا یافتههایمان را عملیاتی کرده و از آنها استفاده کنیم.
وی با بیان این مطلب که تاریخ برگزاری همایش 17 و 18 اردیبهشت ماه خواهد بود تأکید کرد: استانها به 5 قطب تقسیم شدهاند که اصفهان، گیلان، سمنان، فارس و آذربایجان شرقی این 5 قطب خواهند بود که در این 5 قطب نشستهای تخصصی نیز برگزار شده است و باز خورد آن به ما گزارش شده است.
گفتنی است مدیر کل آموزش و پرورش قم نیز به عنوان رئیس ستاد اجرایی منصوب شده و مکان همایش هم مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) در شهر مقدس قم است./9661/پ202/ع