۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۲۰۶۵۳۶
استاد حوزه و دانشگاه:

تمایلات نفسانی مانع اصلی دست یابی به مراتب بالای اخلاقی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه به برخی از موانع فراگیری اخلاق پرداخت و گفت: داشتن ظن و گمان و تقلید کورکورانه دو مانع برای رسیدن به درجه عالی اخلاقی است.
استاد حوزه و دانشگاه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام سیدحسن آقابابایی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در جمع طلاب جوان شهرستان بابل با اشاره به حدیثی از امام کاظم(ع) به بیان ارزش علم و ارتباط آن با اخلاق پرداخت و گفت: ارزش هر علمی به مقدار اخلاق نهفته در آن علم است زیرا علمی که اخلاق در آن نباشد هیچ ارزشی ندارد.

 

وی ادامه داد: جامعه ای که در آن اخلاق جا نداشته باشد رو به فنا خواهد رفت و به همین دلیل گسترش و تعمیق باورهای اخلاقی همزمان با افزایش سطح علمی در جامعه مورد توجه قرار گیرد.

 

این استاد حوزه علمیه در ادامه به موضوع رابطه میان فقر و بی اخلاقی پرداخت و تصریح کرد: فقر و تنگدستی از بلایای زندگی انسان و انسانی که مالی برای زندگی نداشته باشد در حقیقت مصیبت بزرگی بر او وارد آمده است و این انسان نمی تواند طعم زندگی را بچشد.

 

وی سلامت را دارایی مهم انسان برشمرد و بیماری را فقر بسیار بزرگ قلمداد کرد و افزود: انسان ممکن است پول داشته باشد، اما نتواند غذایی بخورد و این خیلی سخت است که انسان سلامتی جسمی نداشته باشد و عدم سلامتی فقر بزرگ قلمداد  می شود.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه نوشیروانی، مرتبه بالاتر از سلامتی جسم را سلامتی روحی نامید و خاطرنشان کرد: بدترین نوع بیماری، بیماری روحی و اخلاقی مانند  حسادت، کینه توزی و بدخواهی و دیگر صفات رذیله است و بنا بر به فرموده امیرالمؤمنان(ع) از همه بلاها بدتر است.

 

حجت الاسلام آقابابایی روحانیت را پزشک روح در جامعه نامید و گفت: روحانیت پزشک روح در جامعه است و به همین دلیل قبل از هر کاری طلاب باید باید پزشک روح خود باشند و خود را درمان کنند.

 

وی نوجوانی و جوانی را زمان مناسب برای خودسازی روحی و اخلاقی برشمرد و خطاب به طلاب جوان افزود: هر چه می توانید در فراگیری علم بکوشید زیرا علم شما در این سن مثل نقش بستن بر روی سنگ است که ماندگاری زیادی دارد.

 

این استاد حوزه علمیه  ادامه داد: در انسان در نوجوانی راحت تر می تواند صفات رذیله را از بین ببرد و بجای آن؛ صفات حسنه و زیبا را قرار بدهد زیرا رذیله های اخلاقی مانند یک علف هرزی است که زمانی که کوچک است راحت تر بیررون می آید و نباید گذاشت تا به درخت تنومندی تبدیل شود

 

وی جوانی را فرصت مناسب و زودگذر دانست که باید بیشترین بهره ها را از این فرصت کم برد و خاطرنشان کرد: اگر بخواهید یک طلبه موفق در اخلاق و معنویت باشید باید موانع را با درایت از پیش روی خود بردارید.

 

حجت الاسلام آقابابایی به برخی از موانع فراگیری اخلاق پرداخت و گفت: داشتن ظن و گمان و تقلید کورکورانه دو مانع برای رسیدن به درجه عالی اخلاقی است.

 

وی با تشریح تقلید کورکورانه  تصریح کرد: تقلید مضموم این است که انسان چشم بسته از رفتار و کردار دیگران پیروی کند و این همان تقلیدی که پشتوانه عقلی و فکری برخودار نیست.

 

این عضو هیأت علمی دانشگاه، تمایلات نفسانی را دیگر مانع برای دست یابی به مراتب بالای اخلاق عنوان کرد و افزود: تمایلات نفسانی مثل تکبر، شهوات جنسی، حسادت و حب و بغض های درونی در درون انسان مانع از رشد فضایل هستند و لذا انسان باید اول آنها را ازبین ببرد و سپس زمین دل را برای رشد معنویت فراهم سازد.

 

وی ادامه داد: با فراگیری علم باید تکبر را از خود دور کنید زیرا همین تکبر بود که ابلیس را علیرغم داشتن جایگاهی در درگاه الهی و عبادات زیاد نابود کرد و از بهشت و عرش الهی رانده شد.

 

حجت الاسلام آقابابایی خطاب به طلاب جوان گفت: بخش اعظمی از علل توقف در صعود و ترقی و پرواز معنوی، مربوط به خودبینی است و انسان خودبین هرگز خدابین نمی شود.

 

وی افزود: اگر بخواهید به مقصد برسید خودبین و متکبر را از خود دور کنید و  آنگاه است که هم خود به مقصد می رسید و هم می توانیددیگران را به مقصد برسانید./1313/پ202/ب

ارسال نظرات