۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۷
کد خبر: ۲۱۶۷۲۱
صفار هرندی در اصفهان:

مدیریت فرهنگی باید از دست دولت خارج شود/ ویژگی مدیر جهادی مرزبندی میان خودی و غیرخودی است

خبرگزاری رسا ـ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما باید در عرصه فرهنگ به مدل جدیدی برسیم، آن مدل دهه 60 دست دولت بوده است، ما باید به مدل جدیدی برسیم، باید به این مدل برسیم که دلسوزان انقلاب جریان فرهنگی کشور را به دست بگیرند و نقش دولت در آن بسیار کم شود.
دکتر محمدحسين صفارهرندي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام سلسه نشست‌هاي فتا با موضوع مديريت جهادي - اصفهان سلسه نشست‌هاي فتا با موضوع مديريت جهادي - اصفهان سلسه نشست‌هاي فتا با موضوع مديريت جهادي - اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سلسه نشست‌های فتا با موضوع مدیریت جهادی که در خانه ولایت و انقلاب اسلامی برگزار شد، با در تقابل قرار دادن مدیریت جهادی و مدیریت بوروکراتیک به مدیریت جهادی در عرصه فرهنگ گفت: در عرصه فرهنگی جریانی از بیرون به دنبال القای اهداف خود است، تعداد ماهواره‌های علیه انقلاب اسلامی ده‌ها برابر شده است، سرعت ارتباطات شگفت‌انگیز است.

وی افزود: امروز موبایل وسیله تهاجم فرهنگی است، جهان یک جهان دیگری است و با یک دنیای دیگری روبه‌رو هستیم، در داخل نیز برخی دم از ولایت‌مداری می‌زنند اما این فقط یک ادعا است، اما امروز نسبت به گذشته انقلاب نیروی پای کار بیش از گذشته دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: دشمن در عرصه فرهنگی همچون جبهه انقلاب قوی شده است، دشمن از نیروهای انقلابی یارگیری کرده است، شرایط بسیار تغییرکرده است، و برخی افراد که پیش از این دم از جانفشانی برای رهبری می‌زدند، اکنون هتاک‌ترین افراد شده‌اند.

 وی با بیان این‌که دو نوع نگاه نسبت به فرهنگ وجود دارد، خاطرنشان کرد: یک نگاه می‌گوید که دولت باید کمترین دخالت در عرصه فرهنگ داشته باشد و نظارت بر اهالی فرهنگ باشد و هدایت را هم منتسب به شخص خاصی نمی‌دانند بلکه آن را بر مطابق میل مردم می‌خواهند، سرنخ فرهنگ باید دست فرد خاصی باشد.

صفارهرندی اظهار کرد: ما باید به مدل جدیدی برسیم، آن مدل دهه 60 دست دولت بوده است، ما باید به مدل جدیدی برسیم، باید به این مدل برسیم که دلسوزان انقلاب جریان فرهنگی کشور را به دست بگیرند و نقش دولت در آن بسیار کم شود.

وی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب از دولت‌های نهم و دهم نسبت به فرهنگ توقع ویژه‌ای داشتند، مظلومیت فرهنگ و این‌که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما با دولت‌های قبل در حوزه فرهنگ مشکل پیدا کردیم، متأسفانه تذکرات رهبری در دولت‌های قبل جدی گرفته نشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم خاطرنشان کرد: کارهای فرهنگی به سرعت جواب نمی‌دهد، باید برای یک کار سال‌ها زمینه‌چینی کرد و سپس میوه‌های آن را برداشت، در کار جهادی نباید از این‌که کارها به نتیجه نمی‌رسد، پاپس کشید.

وی با اشاره به این‌که مدیران جهادی به جای خود خرج می‌کنند اما در هزینه کردن بیت‌المال حساس هستند، گفت: برخی از مدیران در مدیریت‌هایشان این گونه می‌گویند که کار بزرگ بالاخره یک دورریزی هم دارد، گاه احساس می‌شود که به دنبال تلف کردن بیت‌المال هستند.

نباید فرهنگ به دست هر کسی بیفتد

صفارهرندی بیان کرد: مدیر جهادی باید ولایت‌مدار باشد، همه ویژگی‌های مدیر جهادی تحت اشراف ولایت معنا می‌یابد،‌ اگر این ولایت نباشد، خوراج از آن در می‌آید، مدیرجهادی حاکمیت را دوگانه نمی‌کند، اجتهاد سرخود ندارد و تابع ولی‌فقیه است.

وی با تأکید بر این‌که فرهنگ را نمی‌توان دست هر کسی سپرد، خاطرنشان کرد: باید اهل فرهنگ مدیر جهادی باشند، نباید فرهنگ از مرکزیت نظام خارج شود و دست به دست شود و دست هر کسی بیفتد، تحقق مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ یعنی این‌که همه ویژگی‌های اسلامی در مدیر جهادی تحقق یابد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم گفت: مدیران جهادی از کار خود راضی نمی‌شوند، مدیر جهادی مردم‌دار و متواضع است در کنار آن انتقادپذیر و دارای سعه صدر است،‌ برخی مردم‌داری را با مردم‌خدایی اشتباه می‌کنند،‌ برخی هنگامی که می‌خواهند رأی بدهند، همه کارهای مردم را تأیید می‌کنند حتی اگر راه کج رفته باشند.

وی با بیان این‌که اخلاص در عمل، قصد قربت و پرهیز از هر شائبه شرک از ویژگی‌های مدیریت جهادی است به دوران دفاع مقدس اشاره و اظهار کرد: رزمندگان در دوران دفاع مقدس اخلاص بسیار بالایی داشتند و همچنین بسیار پرکار بودند و بدون توقف کار می‌کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آیه «أَشِدَّآءُ عَلَى ٱلْکُفَّارِ رُحَمَآءُ بَیْنَهُمْ» ادامه داد: نظام نباید برای از بین رفتن اعتقادات مردم هزینه کند، در واقع باید در مدیریت جهادی مرز بین خودی و غیرخودی به دقت مشخص باشد، نه تنها برخی این شاخصه را رعایت نمی‌کنند، بلکه با خودی‌ها ترش‌رو و با دشمنان خوش برخورد هستند.

مدیر جهادی از قواعد محافظه‌کارانه عبور می‌کند

وی عمل به صورت جبهه‌ای را نیز از خصوصیات بارز مدیریت جهادی برشمرد و ابراز کرد: مدیر جهادی به جبهه‌ای عمل کردن معتقد است، نه تک پریدن و به صورت مستقل عمل کردن، مدیر جهادی باید سرعت عمل بالایی داشته باشد.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: مدیر جهادی سرعت مهارپذیر دارد و در مسیر رسیدن به اهدافش به راحتی عقب‌نشینی نمی‌کند، مدیر جهادی باید دارای عزم باشد و آفت عزم بعضی از مشورت‌های بی‌جا است که در عزم صادرشده خلل ایجاد می‌کند.

وی ابراز کرد: از ویژگی‌های مدیر جهادی بانشاط بودن و ابتکار داشتن است، مدیر جهادی انقلابی است و از قواعد محافظه‌کارانه عبور می‌کنند، مدیر جهادی نسبت به هزینه کردن بیت‌المال حساسیت ویژه‌ای دارد، کم‌خرج است اما بهره‌دهی بالایی دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به معنای مدیریت جهادی بیان کرد: در جهاد دشمن مقابل، کوشش، خطرها و حوادث وجود دارد، وقتی شرایط عادی کشور به شرایط ویژه تبدیل می‌شود و دشمنی‌ها بالا می‌رود، باید نگاه شما بیشتر متوجه به موقعیت‌های جهادی شود.

وی با اشاره به شاخصه‌های مدیریت جهادی گفت: پرهیز از یأس و خودباوری در عین پرهیز از عجب از ویژگی‌های مدیر جهادی است، مدیریت جهادی بر نگاه توحیدی بنا یافته است و در عین پایبندی به علم از ویژگی‌های جهادی بهره می‌برد، یعنی نوعی جهاد است./914/پ201/ج

ارسال نظرات