استاد شهریار خود را منتصب به حوزه میدانست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، میرهادی قرهسیدی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی شب گذشته در افتتاحیه همایش بین المللی بزرگداشت استاد شهریار در تبریز اظهار داشت: سخن گفتن از شهریار ذهن را در وادی عشق و عرفان به حرکت وا می دارد، رهبر انقلاب در دیداری که با اعضای کنگره شهریار در سال 1385 داشتند شهریار را با اقامه براهین و با اتکا بر ادله "حکیم" خواندند.
وی با اشاره به آثار اجتماعی و فرهنگی اشعار استاد شهریار در کشور خاطرنشان کرد: شهریار را فقط شاعر دیدن ظلم است، شهریار حکیم وارسته ای است که شعر آذربایجان را از خاقانی، صائب، قطران و پروین اعتصامی به اوج رساند و غزل را جانی دباره بخشید.
قره سید با اشاره به اینکه اشعار عاشقانه استاد شهریار طعنه به حافظ می زند، اظهار کرد: سیدمحمد شاعر عارفانه نیز هست او از عشق فانی نردبانی ساخت و ملاقات با خدا را معنی دوباره بخشید، انقلابی بودن از دیگر ویژگی های تحسین بر انگیز استاد شهریار بوده است.
رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: شهریار شاعر دلهای مردم آذربایجان هست و اشعار جاودانه او در سالهای انقلاب و دفاع مقدس هیچگاه از خاطر این مردم فراموش نخواهد شد، از دیگر ویژگی های مهم استاد شهریار این بود که غزل را جانی دوباره بخشید و جانی دوباره بر روح شعر ایران دمید.
قره سید با بیان اینکه استاد شهریار، شاعری عارف بود از عشق نردبانی ساخت تا به معنویت رسید و او عاشق مولا علی (ع) بود، گفت: ممزوج کردن شعر با عشق، معنویت و دین، اشعار استاد شهریار را جاودانه کرده است، سراسر اشعار آن شاعر انقلابی و ولایی سرشار از آموزه های دینی است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه استاد شهریار خود در کنار تحصیلات آکادمیک دانشگاهی، طلبه حوزه علمیه نیز بوده است، گفت: از مرحوم آیت الله ملکوتی شنیدم که استاد شهریار اصرار داشت به عنوان یکی از دانشآموختگان حوزه علمیه شناخته شود.
همچنین صادق نجفی، شهردار تبریز اظهار داشت: تبریز و آذربایجان همواره خاستگاه بزرگان ادب و فرهنگ ایران اسلامی همچون شهریار بوده و براین اساس هفته نکوداشت تبریز به بزرگداشت شاعر شهیر ایران استاد سیدمحمدحسین شهریار ختم شد. هفته نکوداشت تبریز فرصتی برای معرفی مفاخر و بزرگانی است که باید برای نسل های آینده بیش از پیش معرفی شوند.
وی هدف از برگزاری این برنامه را شناساندن چهره واقعی تبریز به تمام مردم جهان عنوان کرد و گفت: مردم این شهر همواره به عاشقان ائمه اطهار و ولایت معروف بوده و در صحنه های مختلف حمایت های ویژه خود را از نظام نشان داده اند.
بنابر این گزارش، واقف بهمن لی رییس اداره مطبوعات و تبلیغات وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان و شریف حسین قاسمی نویسنده و پژوهشگر هندی از دیگر سخنرانان این همایش بین المللی بودند که به تشریح ابعاد شخصیتی و شیوه های شعری استاد شهریار پرداختند.
همچنین در ادامه این همایش از بزرگترین تابلو موزاییک کشور رونمایی شد. این تابلو سنگ که شامل تصویری از چهره استاد سید محمد حسین شهریار، روستای خشکناب و مقبره الشعرای تبریز است، با استفاده از یک میلیون سنگ ریزه طبیعی دریا (خودرنگ) ساخته شده است. این تابلو در ابعاد دو در سه متر بوده و توسط اعضای انجمن هنرهای تجسمی تکمیل شده است.
گفتنی است، همایش بین المللی بزرگداشت استاد شهریار و مراسم گرامیداشت بیست و ششمین سالگرد ارتحال استاد محمدحسین بهجت تبریزی(شهریار) از شب گذشته به مدت دو روز با حضور اصحاب فرهنگ و ادب از داخل و خارج از کشور در ائل گلی تبریز برگزار می شود./935/پ203/ب4