بزرگنمایی داعش برای امتیازگیری از بغداد
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، سیر درگیریهای جاری در عراق، به تدریج بخشهای پنهان راهبرد امریکا را بر ملا میکند و فلسفه وجودی هزاران مستشار نظامی و دهها هواپیمای پیشرفته جنگی، پهپاد و موشکهای کروز توماهوک که از ناوهای امریکایی به سمت اهداف عراقی یا سوری شلیک میشوند، نه در راستای مهار و سرکوب تروریسم داعش، بلکه در جهت تنظیم مؤلفههای گوناگون به نحوی است که حاکمیت عراقی و سوری را مجبور به پذیرش اراده امریکایی و غربی نموده و امتیازهای کافی را پرداخت کنند.
صدها ساعت پروازهای شناسایی توسط هواپیماهای غربی که باید هلیکوپترهای آپاچی را نیز به آنها افزود، فقط به ثبت تحرکات و جابهجایی نیروهای داعش مشغول هستند و هزاران داعشی را که از استان موصل یا از سوریه وارد الانبار شدهاند هدف قرار نمیدهند.
مقامات امریکایی به صراحت گفتهاند که قصد ندارند به ابزار حکومتهای عراق و سوریه تبدیل شوند و صرفاً به تأمین اهداف امریکایی همت خواهند کرد. مقامات عراقی هم به خوبی با اطلاع از اهداف غربی، از یک سو برنمایشی بودن و ناکافی بودن اقدامات هوایی تأکید میکنند و از سوی دیگر بهانهسازیهای غربی برای وارد کردن یک نیروی زمینی چندملیتی را غیرقابل قبول میدانند و منتظر هستند تا صدهزار نظامی و داوطلب عراقی بر اساس تعهدات و قراردادهای امریکایی، تجهیز و آماده جنگ زمینی با داعش شوند. در حالی که مکانیزمهای قانعسازی مقامات عراقی از سوی امریکاییها، چنین است که اجازه میدهند و حتی اطلاعات کافی در مورد وضعیت نظامیان عراقی و جابهجاییهای آنها را در اختیار داعش قرار میدهند و تحرکات داعش را نادیده گرفته تا شرایط بحرانی برای بغداد و دولت عراق شکل گیرد.
تنها با تحت فشار قرار گرفتن دولت عراق و به ویژه بغداد و فرودگاه بینالمللی آن، لحن مقامات عراقی میتواند تغییر کرده و امریکا به خواستههای خود دست یابد. از دو هفته قبل اطلاعات انتقال 10 هزار داعشی به استان الانبار منتشر شده و هواپیماهای امریکایی و غربی هیچ اقدام بازدارنده یا مانعساز از خود نشان ندادهاند و اکنون سخن از این است که داعش قصد دارد با اشغال تمامی شهرهای استان الانبار از سمت غرب به بغداد فشار آورده و کربلا و نجف را مورد تهدید قرار دهد.
در حالی که غربیها کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را با دست و دلبازی در اختیار اقلیم کردی و مسعود بازرانی قرار میدهند، دولت عراق از ابزارهای کافی برای مقابله با داعش برخوردار نیست و اطلاعات این گروه و جابهجاییها و اقدامات آنها در اختیار دولت عراق قرار نمیگیرد. صحنه اینچنین است که دولت عراق یا باید بر مواضع خود باقی مانده و تهدید داعش را تحمل کند یا دست به دامان امریکا شده و خواستار نجات خود و مردم شود. در این شرایط فرمول و راهحل امریکایی به عنوان مشکلگشای مردم و دولت عراق عمل خواهد کرد. به میزانی که دولت و مردم عراق در تنگنا قرار گیرند، سطح امتیازخواهی امریکایی هم ارتقا مییابد.
ائتلاف غربی که با نام مبارزه با داعش در عراق و سوریه عمل میکند، تقریباً فاقد هرگونه اقدام مؤثر در مقابل داعش بوده و بیشتر به حامی و راهنمای عملیاتی داعش تبدیل شده تا با تحت فشار قرار دادن دولتها و مردم منطقه از آنها باجخواهی نماید.
غربیها که نگران هستند پروژه آنها در عراق با نقش فعال مرجعیت و مردم داوطلب به شکست منتهی شود،با چراغ سبز خود و معکوس عمل کردن اطلاعات صحنه نبرد، فشار به دولت بغداد را افزایش دادهاند تا تضمین لازم برای موفقیت در سوریه را هم کسب کنند،چرا که در سوریه عنصر مرجعیت و داوطلبهای گسترده مردمی و مانند عراق را مشاهده نمیکنند و رمز موفقیت در سوریه، به تسلیمپذیر کردن عراق موکول و مرتبط است.
اگر ائتلاف غرب با داعش مبارزه واقعی نمیکند،باید منطقه را ترک کرده و مبارزه را به اهل آن واگذار کنند وگرنه آنها نیز درکنار داعش، متجاوز و تروریست تلقی خواهند شد./907/د102/ی
منبع : روزنامه جوان