۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۷
کد خبر: ۲۲۶۰۲۶
استاد حوزه و دانشگاه تبیین کرد:

برکات تربیت فرزند صالح در خانواده و جامعه

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام وحیدی، سعادت دنیوی و اخروی والدین وفرزندان، کمک به والدین و اصلاح جامعه را از برکات تربیت فرزند صالح برشمرد.
حجت الاسلام محمد وحيدي، استاد درس اخلاق جامعةالمصطفي مشهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام محمد وحیدی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در همایش «ترنم مادرانه»  در تالار همایش‌های هلال احمر، با اشاره به چهار برکت تربیت فرزند سالم و صالح به استناد روایات اولیای الهی، گفت: اگر برای تربیت فرزندان صالح و سالم تلاش کنیم به سعادت آن‌ها در دنیا و آخرت کمک کرده‌ایم که این نخستین اثر تربیتی به شمار می‌رود.

 

وی با استناد به سخن امیرمومنان علی(ع) مبنی بر این که «هر چقدر در علم، تربیت و ادب تلاش کنی ارزش خودت را بالا برده‌ای»، افزود: بهترین خدمت پدر و مادر به فرزندشان این است که در تربیت خوب او بکوشند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: فرزندان صالح دسته گلی برای زندگی دنیا و آخرت پدر و مادر هستند و سعادت دو دنیای والدین، دومین اثر تربیت فرزند سالم و صالح به شمار می‌رود.

 

حجت‌الاسلام وحیدی، کمک و یاری رساندن به والدین را سومین اثر تربیتی فرزند صالح عنوان و اظهار کرد: امام سجاد(ع) در این خصوص فرموده‌اند: «فرزند وقتی صالح می‌شود پدر و مادر می‌توانند از او کمک بگیرند و او برای والدینش یار و مددکار خواهد بود».

 

اصلاح جامعه در گرو تربیت فرزند صالح است

وی، اصلاح جامعه را چهارمین اثر تربیتی فرزند صالح برشمرد و ادامه داد: نقش مادر بیشتر از نقش پدر در تربیت فرزندان مؤثر است، زیرا اگر خانواده را به گلستان تشبیه کنیم، فرزندان نقش گل خانواده را دارند و مادر نقش باغبان را ایفا می‌کند که با باغبانی به تربیت و پرورش گل‌هایش مشغول است و پدر نیز نقش حفاظت و حراست از این باغ را بر عهده دارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخن رسول خدا(ص) که فرمودند«الْجَنَّةُ تَحْتَ أَقْدَامِ الْأُمَّهَات، بهشت در زیر قدم‌های مادران است»، بیان کرد: این به این معنا نیست که مادر روی بهشت راه می‌رود بلکه «أَقْدَامِ» به سیره و روش مادر برای بهشتی‌‌شدن خود و فرزندش بستگی دارد زیرا اگر مادر گام‌هایش را در راه بهشتی شدن بردارد، می‌تواند فرزندش را بهشتی کند، همچون مادر شیخ انصاری که بدون وضو و ننشستن جلوی قبله به فرزندش شیر نداد.

 

حجت‌الاسلام وحیدی با بیان این که امروز علمای تربیت معتقدند تربیت 10 قسمت است که نه قسمت آن با مادر است و یک دهم آن بر عهده پدر خواهد بود، اضافه کرد: نقش مادرنسبت به تربیت فرزند بسیار والا است که رسول خدا(ص) در این باره می‌فرمایند «یک عده از زنان امت من هستند که جلوتر از من به بهشت می‌رسند اما چون در بهشت برای من باز می‌شود آن‌ها منتظر هستند تا من برسم و این زنان کسانی نیستند جز زنانی که در سن جوانی همسرانشان را از دست داده‌اند و به خاطر فرزندانشان که امر تربیت‌شان مهم بود ازدواج نکردند، ازدواج حق مسلم آنان بود ولی به این جهت که با ازدواج در امر تربیت فرزندانشان مشکلی به وجود نیاید از حقشان گذشتند».

 

تفاوت شیوه تربیت فرزند نسبت به گذشته

وی از نحوه برخورد فرزندان سخن گفت و ابراز کرد: برخورد ما با فرزندانمان نمی‌تواند مانند برخورد پدر و مادرمان باشد زیرا زمانه تغییر کرده و اگر در آن زمان والدین می‌گفتند نماز بخوان، بدون چون و چرا نماز می‌خواندیم اما اگر به فرزندان امروز گفته شود نماز بخوان، می‌گوید برای چه نماز بخوانم، بر این اساس باید اول فلسفه خواندن نماز را برای او بیان کرد و سپس از او خواست تا نماز بخواند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، دنیای امروز را به جهت ارتباطات جمعی و نزدیک به روستای کوچکی تشبیه کرد و ادامه داد: فرزندان امروز با خطرات زیادی روبرو هستند و دشمن نیز شب و روز برایشان در قالب بازی، لوح‌های فشرده و فیلم برنامه‌ریزی می‌کند.

 

حجت‌الاسلام وحیدی با استناد به سخن پیامبراکرم(ص) مبنی بر این که «هر کس چند کار را بکند خدا تن سالم به او می‌دهد و عمرش طولانی می‌شود، خاطرنشان کرد: اولین چیزی که در تربیت فرزند مؤثر خواهد بود آن است که به همان مقدار که برای سلامتی جسمش اهمیت قائل است برای سلامتی روحش نیز سرمایه‌گذاری کنیم.930/پ203/ب5

ارسال نظرات