گسترش اسلام ناب با تقویت حوزه های علمیه تحقق می یابد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجت الاسلام محمد لاکانی، مدیر استانی حوزه علمیه گیلان امروز در نشست مشترک سازمان اوقاف و حوزه علمیه استان گفت: حوزه های علمیه همواره از استقلال مالی خود برخوردار بودند و وابسته به هیچ نهاد و دولتی نبوده اند.
وی با بیان این که حوزه های علمیه در تاریخ از منابع کمک های مردمی و موقوفات اداره شده است، افزود: امروز نیز برای حفظ استقلال حوزه های علمیه باید در جهت ترویج و تبلیغ موضوع وقف حوزه های علمیه حرکت کنیم.
حجت الاسلاک لاکانی استقلال حوزه های علمیه را امری ارزشمند و مهم دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم واقفان خیراندیش در راستای توسعه حوزه های علمیه بتوانند حضور بیشتر و پررنگ تری ایفا کنند.
عضو شورای استانی حوزه علمیه گیلان از تشکیل کمیته وقف با حضور حوزه علمیه و سازمان اوقاف خبر داد و خاطرنشان کرد: امیدواریم با تداوم این گونه جلسات بتوانیم در جهت توسعه و رونق حوزه های علمیه و همچنین احیاء موقوفات حوزه های علمیه گام های مثبتی را برداریم.
مدیر استانی حوزه علمیه گیلان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که وظیفه حوزه های علمیه همان رسالت نبوی است، ادامه داد: طلاب باید مشعل هدایت جامعه و عالم عامل باشند و حوزه به دنبال تربیت مربیانی است که می خواهند طبیب نفوس دیگران و پرچم دار معارف الهی باشند.
وی با بیان این که بی توقع ترین و با انگیزه ترین مردم نسبت به نظام حوزویان هستند، بیان داشت: حوزه های علمیه و علما در تاریخ خالصانه همه توان خود را در جهت تقویت اسلام و انقلاب به کار گرفتند که امروز شاهد عزت و عظمت اسلام و انقلاب در جهان هستیم.
حجت الاسلام لاکانی، حوزه های علمیه را مرکز نشر و گسترش معارف ارزشمند دین مبین اسلام دانست و گفت: امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت مراکز حوزوی هستیم.
وی در ادامه سخنان خود پاسخگویی به شبهات دینی، سیاسی و معرفتی را یکی از مهم ترین وظایف حوزه های علمیه و روحانیت دانست و افزود: امروز حوزه های علمیه ما باید پویا و قوی باشند تا بتوانند هزاران شبهه ای که دشمن علیه اعتقادات دینی ما ترویج کرده پاسخگو باشند.
حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این نشست ضمن تاکید بر تداوم این گونه جلسات گفت: ماندگاری تشیع و عزت امروز نظام اسلامی مدیون حوزه های علمیه و علمای دین است که سر سفره وقف علم آموختند و آن را ترویج دادند.
وی به تشکیل کمیته احیاء موقوفات حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: از وظایف اصلی این کمیته احصاء موقوفات حوزه های علمیه، هزینه درآمد موقوفات و یا همان اجرای امینانه نیات واقفان، احیاء و سرمایه گذاری موقوفات حوزه علمیه و ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف با نیت کمک به حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام عادلی، مدیرکل اوقاف و امورخیریه گیلان نیز در ادامه این جلسه گفت: برگزاری این جلسات هم اندیشی باعث خواهد شد این دو نهاد که مکمل یکدیگر هستند روابط خود را محکم تر کنند و تلاش خود را برای تبلیغ و ترویج موضوع وقف و همچنین عمل صحیح و امینانه واقفان در حوزه کمک به طلاب و حوزه های علمیه مضاعف انجام دهند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود 35 وقف مرتبط با حوزه های علمیه در گیلان، خاطرنشان کرد: امیدواریم با تشکیل این کارگروه که اهداف خوبی در آن دیده شده بتوانیم در جهت کمک به حوزه های علمیه گام های مثبت تری را برداریم./1318/پ202/ب1