داعش و شارلی هیچ سنخیتی با آزادی و صلح ندارند
وی افزود: این حرکت روزنامه شارلی ابدو در فرانسه و چگونگی مواجه با آن با توجه به مواضع سیاسی و فرهنگی نسبت به جهان اسلام از نگاه حقوق بینالملل موضوعی قابل تأمل است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهانت روزنامه شارلی ابدو عنوان کرد: روزنامه شارلی ابدو به نام آزادی به پیامبر(ص) اسلام اهانت کرد و با این کار دو ستم یکی علیه مقدسات یک دین و دیگری علیه آزادی مرتکب شده است که جای تحلیل دارد.
اسلام برای دفاع از دین مقابل آزادی نمیایستد
این پژوهشگر در ادامه اظهار داشت: این غلط است که جهان اسلام برای دفاع از دین در برابر آزادی بیان بیاستند.
وی افزود: اروپا برای رسیدن به مسأله آزادی و حقوق بشر صدمات و خونریزیهای فراوانی را تحمل کرده است با نگاه به تاریخ اروپا آزادی بیان و حقوق بشر بعد از جنگ جهانی دوم برای حذف جنگ و رسیدن به عدالت بود.
حجتالاسلام اکبری ابراز کرد: در ترور کاریکاتورها و اهانت به پیامبر(ص) دو تصویر و پدیده دو گانه دیده میشود یکی به نام ترور به نام دیانت و دیگری اهانت به نام آزادی است که اگر آن را یک پروژه تلقی کنیم سازمانهای سیاسی و امنیتی طراح این حرکت هستند که سرعت انتقال سریع نشان از دستگاه امنیتی برنامه ریز در این جریان دارد.
این پژوهشگر افزود: با نگاه به اقتضائات اجتماعی در حوزه جهان اسلام و اروپا این پدیده را باید یک امر فرهنگی هم دید افزون بر اینکه آن را سیاسی میبنیم.
این استاد دانشگاه گفت: مسلمانان در کشور فرانسه به دلیل نداشتن عقاید اسلام و هویت فرانسوی دچار بحران هستند که این بحران برای آنها قابل تحمل نیست.
وی اظهار داشت: امروز فرهنگ و تمدن غرب با فرهنگ و تمدن اسلام در تخاصم است که باید برای برطرف کردن آن به جنگ یا گفتوگوی تمدنها و فرهنگها روی آورد.
نامه مقام معظم رهبری نقطه عطف تاریخی مهمی است
حجتالاسلام اکبری با اشاره به نامه مقام معظم رهبری عنوان کرد: نامه مقام معظم رهبری به عنوان عالمی در لباس دینی خطاب به جوانان اروپایی نقطه عطف تاریخی مهمی است که سیاستمداران و مقامات رسمی و حاکمیتی غربی قادر به حل این موضوع نیستند.
این پژوهشگر افزود: از دو دهه پیش به این طرف نظام چند قطبی سیال تلاشهای زیادی انجام داده تا دین اسلام را در جایگاه دشمنی ترسناک معرفی کند، اگر چه اسلامهراسی سابقه طولانی در تاریخ اروپا داشته اما این بار با شدتی بیسابقه اسلامهراسی هدف آنها شده است.
استاد دانشگاه با اشاره به اینکه راه برونرفت از این خصومت جز آگاهیبخشی نیست، گفت: مسؤولیت اندیشمندان جامعه غرب و مسلمان تبین مبانی اسلام است، در قرآن مبانی گفتوگو با دیگران دعوت است و نباید دیگران را مجبور به انتخاب امری کرد.
هدف قرآن کریم ایجاد صلح و امنیت در جهان است
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) بر اساس سه مدل رفتاری حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن مأمور به دعوت برای گزینشی آزادانه و مبنتی بر رویکرد اعتدال بود، هدف قرآن کریم ایجاد صلح و امنیت جهانی فارغ از نژاد، دین و مذهب برای همه مردم جهان است، پیامهای با خطاب ناس در قرآن فراوان داریم.
این پژوهشگر افزود: ما باید در دعوت به اسلام بر اساس عدالت و عقلانیت با سه مورد حکمت، موعظه و جدال احسن را به عنوان اصول رفتاری در نظر داشته باشیم.
حجتالاسلام اکبری عنوان کرد: اختلاف فرهنگها، نژادها، زبانها در قرآن کریم مورد ستایش خداوند است و مسألهای است برای شناخت انسانها نسبت به هم باید باشد، برای برونرفت از این تخاصم فرهنگی و تمدنی تبین مواضع حقوق بشر اسلام با تفاهم و تعامل بسیار مهم است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز داعش به نفع شارلی جنایت و شارلی به نفع داعش به مقدسات اهانت میکند تا امنیت و صلح عموم بشر را از بین ببرند، اسلام و آزادی دو امر مقدس است مسلمانان بدانند که روزنامه شارلی ابدو با آزادی نسبت ندارد./807/