دستور رهبر معظم انقلاب برای پیگیری و رسیدگی سریع به وضعیت هوای خوزستان
به گزارش خبرگزاری رسا، در پی آلودگی هوای خوزستان رهبر معظم انقلاب بر لزوم پیگیری و رسیدگی سریع مسؤولان به این مساله تاکید کردند.
در همین راستا جلسه اضطراری برای رسیدگی به بحران هوای استان خوزستان عصر امروز (سهشنبه ) به ریاست معاون اول رییس جمهور و با حضور شماری از اعضای هیات دولت برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت،دکتر اسحاق جهانگیری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیگیری و رسیدگی سریع به وضعیت هوای استان خوزستان، هدف از تشکیل این جلسه را تصمیمگیری برای اقدامات فوری در جهت مهار بحران ریزگردها و پیامدهای ناشی از گردو غبار در استان خوزستان عنوان کرد و گفت: دولت برای رسیدگی و حل این موضوع هیچ محدودیتی در اعتبارات و منابع مالی قائل نیست.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: مردم استان خوزستان باید بدانند که دولت و مسئولین شرایط دشوار آنها را درک می کنند و با تمام توان به دنبال راهکارهایی برای حل این مشکل هستند.
دکتر جهانگیری با تاکید بر اهمیت سلامت مردم استان خوزستان و تامین نیازهای فوری و رفع دغدغه آنها، از استاندار، ستاد مدیریت بحران کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، جمعیت هلال احمر و سایر نیروهای امدادی خواست با حداکثر توان این موضوع را دنبال کنند.
معاون اول رییس جمهور همچنین از وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی خواست به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور و با اختیارات لازم به همراه شماری از نمایندگان دستگاههای مرتبط، فورا سفری به استان داشته باشند و از نزدیک وضعیت را بررسی کرده و با هماهنگی دستگاههای ذیربط تصمیمات لازم را اتخاذ نموده و گزارش آن را بر اساس نظر رییس جمهور در اختیار دولت قرار دهند تا در جلسه روز یکشنبه آینده دولت مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری شود.
در این جلسه که وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیرو، نفت، راه و شهرسازی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، رییس ستاد مدیریت بحران کشورو رییس سازمان هواشناسی نیز حضور داشتند، مقتدایی استاندار خوزستان از طریق تماس تلفنی آخرین وضعیت هوای استان را برای اعضای جلسه تشریح کرد و با اشاره به آمادهباش همگانی نیروهای امدادی و درمانی، گفت: گروههای امدادی و اورژانس استان آماده خدماترسانی و کمک به مردم هستند و تا کنون چند نوبت، ماسک تنفسی و شیر در میان مردم توزیع شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این نشست با اشاره به آمادگی اورژانس بیمارستانها و اورژانسهای سیار در استان خوزستان، از سفر خود به این استان برای رسیدگی به وضعیت درمان و بررسی امکانات و تجهیزات پزشکی مورد نیاز خبر داد و اعلام کرد این وزارتخانه تمامی امکانات خود را برای رفع این مشکل بکار خواهد گرفت و هر کمبودی را در اسرع وقت برطرف خواهد کرد.
در این جلسه رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز از برگزاری جلساتی برای تعیین راهکارهایی در جهت رفع مشکل گرد و غبار در استانهای غربی کشور خبر داد و گفت: تکالیف و وظایف هر دستگاه برای این موضوع مشخص شده و یک بسته پیشنهادی تدوین گردیده که در نخستین جلسه هیات وزیران برای تصویب ارائه خواهد شد.
دکتر ابتکار افزود: با تهیه و نهایی شدن برنامه های کوتاه و بلند مدت دستگاههای اجرایی کشور در این زمینه و تخصیص بودجه لازم ، نتیجه اقدامات انجام شده به صورت مرتب به اطلاع مردم خواهد رسید.
رییس سازمان هواشناسی نیز به ارائه گزارشی از پیشبینی وضعیت هوا در استان خوزستان پرداخت و از کاهش گردو غبار و بازگشت شرایط عادی از پایان روز چهارشنبه در این استان خبرداد.
دستور رییس جمهور برای رسیدگی به بحران آلودگی هوا در خوزستان
بر اساس گزارش رسا،رییس جمهوری نیز در گفت وگویی تلفنی با استاندار خوزستان، در جریان آخرین تلاش ها و اقدامات برای کاهش آلودگی هوا و کنترل اثرات آن در این استان، بویژه شهر اهواز قرار گرفت و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این گفت وگو از "عبدالحسن مقتدایی" استاندار خوزستان خواست تا ضمن همکاری مستمر با کارگروه رفع آلودگی هوا در دولت، پیشنهادهای لازم راپس از مشورت با نخبگان و مدیران دستگاهها برای مقابله با بروز و آثار این پدیده زیست محیطی ارائه دهد.
رییس جمهوری در این گفتگو بر ضرورت تامین و عرضه نیازهای فوری مردم از قبیل ماسک، تمهیدات امدادی و فوریت های پزشکی تاکید کرد و افزود: بایستی علاوه بر انجام اقدامات لازم در این مرحله؛ برای نیازهای پس از گرد و غبار، نظیر نظافت و خدمات شهری و همچنین غبارزدایی و حفظ محیط شهری از آلودگی ریز گردها نیز پیش بینی های لازم صورت گیرد.
لازم به ذکر است به دستور رییس جمهوری، کارگروه رفع آلودگی هوا در دولت به ریاست رییس سازمان محیط زیست و حضور تعدادی از وزرا تشکیل شده و معاون اول رییس جمهوری نیز بر روند اقدامات نظارت دارد.
دکتر روحانی همچنین دستور رسیدگی ویژه به بیماران و آسیب دیدگان را به وزارتخانه های بهداشت و کشور و دستگاههای مربوطه صادر کرد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز موظف شد تا اعتبارات لازم را با قید فوریت تخصیص دهد. /924/د102/ج