مؤثرترین راه مقابله با متحجران برگزاری کرسی های آزاد اندیشی است
حجت الاسلام محمد حسین مشکوری، مدیر موسسه کانون خورشید در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به پیام تاریخی امام خمینی(ره) به روحانیت و حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) در این نامه، عملکرد نظام را در 10 سال نخست انقلاب اسلامی ارزیابی و جمع بندی میکنند.
وی اظهار داشت: منشور روحانیت دارای اهمیت و حساسیت فوق العادهای است، نخست از لحاظ زمان نگارش که اواخر عمر شریف امام(ره) بوده است و در گام بعد امام راحل در این نامه، دغدغه خود را نسبت به مسائل نظام، حوزههای علمیه و روحانیت بیان کردند.
حجت الاسلام مشکوری، نکات برجسته منشور روحانیت را برشمرد و ابراز داشت: نامه امام(ره) را میتوان به چهار مقطع حساس تقسیم کرد، نخست، تبیین جایگاه روحانیت، دوم، هشدار امام(ره) به روحانیان متحجر و مقدس مآبها، سوم، رفع شبهات پیرامون جنگ و چهارم دعوت امام به وحدت حوزههای علمیه و این که روحانیان در سنگر انقلاب باقی بمانند.
مدیر موسسه کانون خورشید خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در این منشور، اقدامات طلبههای مجاهد، مجتهدان و روحانیان مدافع محرومان و مستضعفان را ستودنی میدانند.
وی با اشاره به پیشرفت روحانیان در عرصه جهاد علمی و فرهنگی، یادآور شد: امروز روحانیت در عرصه جهادی تبلیغ دین، اردوهای جهادی و سازندگی، بالا بردن سطح فهم مردم از فرهنگ دینی و فعالیت در زمینه علوم مختلف، پیشرفت چشمگیری داشته است.
مدیر موسسه کانون خورشید، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی را از راههای مقابله با متحجران و مقدس مآبها دانست و گفت: روحانیان مقدسمآب و متحجر در زمان امام(ره) و اکنون دو مطلب را دستور کارشان قرار دادند، نخست بر طبل جدایی دین از سیاست میکوبند و در مرحله بعد، تشکیل حکومت اسلامی قبل از حکومت امام زمان(عج) را نماد ضلالت و گمراهی میدانند.
وی به مسأله صدور انقلاب در نامه امام خمینی(ره) به روحانیان اشاره و تصریح کرد: نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی، در راستای عمل به توصیههای امام راحل بود، از این رو صدور انقلاب از ابتدا با جنگ تحمیلی شروع شد و تا زمان حاضر ادامه پیدا کرده است البته کیفیت آن افزایش یافته است.
حجت الاسلام مشکوری در پایان خدمت طلاب به نظام جمهوری اسلامی را از وظایف مقدس این قشر خواند و افزود: امام خمینی(ره) در بخش پایانی این منشور، بر دغدغهمند بودن روحانیت نسبت به نظام تأکید دارند بنابراین باید ورود روحانیت در کارهای اجرایی با هدف خدمت رسانی و انجام وظیفه باشد./908/ت302/ش