۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵
کد خبر: ۲۵۶۹۸۹
استاد حوزه علمیه:

بدترین اثر حسد محو حسنات است

خبرگزاری رسا ـ استاد و مبلغ حوزه علمیه گفت: بدترین اثر حسد از زبان اهل بیت(ع) اثر محو کنندگی و هبط کردن حسنات است.
حجت الاسلام مؤمني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید حسین مؤمنی استاد و مبلغ حوزه علمیه، امشب در مسجد حاج محمد جعفر اصفهان با اشاره به تلاش همیشگی خط باطل در طول تاریخ برای از بین بردن نور امامت و خاموش کردن چراغ افروخته و هدایت کننده بشریت گفت: همواره دشمنان تلاش می کردند تا شخصیت امامان(ع) را تخریب کنند.

 

وی در ادامه افزود: در ایام شهادت و میلاد ائمه معصومان(ع) و مناسبت هایی مثل رجب و شعبان باید از روایاتی که از ناحیه حضرات معصومان صادر شده است و برای اصلاح شیعیان بوده، استفاده شود.

 

وی در ادامه با تأکید بر این که ما حتی با مقام محب اهل بیت(ع) بودن هم نجات پیدا می کنیم افزود: هدف اصلی و والای ما باید وارد شدن در جرگه شیعیان ایشان باشد که این مهم جز با پیروی از دستورات و توصیه های ایشان امکان پذیر نیست.

 

حجت الاسلام مؤمنی راه رسیدن به مقام شیعه واقعی را در همراه داشتن توأم دو ویژگی محبت و اطاعت ارزیابی کرده و اظهار داشت: اگر می خواهیم همانی شویم که امام عصر(عج) می خواهد و ما را شیعه امیرمؤمنان(ع) خطاب کنند و مقرب درگاه ایشان شویم، باید افزون بر داشتن محبت نسبت به ایشان، دستورات آن ها را در زندگی روزمره خود به کار بندیم.

 

استاد و مبلغ حوزه علمیه در ادامه با بیان حدیثی اخلاقی از امام هادی(ع) حسد، عجب، بخل، طمع، شوخی های بی ربط و بی جا و عقوق را شش صفت رذیله مطرح شده در حدیث عنوان کرده و تصریح کرد: متأسفانه خیلی از مردم مبتلا به این صفات رذیله هستند و ما باید ابتدا آن ها را در درون خود جستجو کرده و بپذیریم که بیماریم و بیماری ما مهلک تر ازسرطان است و با تضرع به درگاه باری تعالی در صدد رفع آن ها برآییم. 

 

وی در ادامه با اشاره به موانع سد راه خودسازی گفت: انسان ها مادامی که صحبت از صفات خوب و پسندیده است آن ها را در درون خود جستجو می کنند و مادامی که سخن از صفات ناپسند است آن ها را در دیگران جستجو می کنند و این ویژگی انسان ها را مانع بزرگی بر سر راه تهذیب اخلاقی توصیف کردند.

 

حجت الاسلام مؤمنی عجب و خود بزرگ بینی و کارهای کوچک خود را در نظر بزرگ جلوه دادن را صفت مهلکی خواند که موجب طرد شیطان از بهشت گردید و ادامه داد: بدترین اثر حسد از زبان اهل بیت(ع) اثر محو کنندگی و هبط کردن حسنات است.

 

استاد و مبلغ حوزه علمیه همچنین حسد را جمع کننده خشم خداوند تبارک و تعالی دانست و تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) در مواجهه با حسد به ما توصیه کرده اند که اگر نعمتی را در کسی ملاحظه کردید از خدا بخواهید تا به شما هم عنایت کند.

 

حجت الاسلام مومنی بخل را از مذموم ترین صفات انسانی عنوان کرده و گفت: این صفت آن قدر بد است که کسانی که به بخیل نگاه می کنند، آن قدر انرژی منفی از او دریافت می کنند که دچار قساوت قلب می شوند و بخل عبارت است از این که شخص نخواهد خیری به دیگری برسد.

 

وی طمع را عامل تمام ورشکستگی های مالی و آبرویی دانسته و اظهار داشت: طمع این است که انسان سهمی بیش از حق و حقوق و حدود خود را طلب کند.

 

استاد و مبلغ حوزه علمیه، شوخی کردن های بی جا و بی ربط را که حد و حدود افراد و مکان و موقعیت در آن ها سنجیده نمی شود و موجب آبروریزی برای افراد می شود را از جمله بدترین صفات ارزیابی کرد.

 

حجت الاسلام مؤمنی در پایان عقوق و از جمله عاق والدین و عاق اساتید را دارای آثار بدی دانسته و اظهار داشت: از بدترین ضررهای عقوق از دیدگاه اهل بیت(ع) کم شدن نعمت هایی است که خداوند به انسان عطا فرموده و به ویژه در مورد نسل است و موجب ذلت انسان در دنیا می شود./939/پ202/ب4

ارسال نظرات