۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۵
کد خبر: ۲۵۹۸۱۶
در برنامه اردی‌بهشت مطرح شد؛

سواد رسانه‌ای افراد هم‌‌گام با سرعت زیاد فناوری افزایش یابد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس عالی مد و سبک زندگی با بیان این‌‌که در حوزه فناوری اطلاعات، کنترل و مراقبت بیرونی اثرگذار نیست و نرم افزارهای جدید، اجازه کنترل و نظارت از بیرون را نخواهند داد، از خانواده‌ها خواست در برابر سرعت زیاد فناوری سواد رسانه‌ای فرزندانشان را افزایش دهند.
فضاي مجازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،  عیسی کشاورز، کارشناس عالی مد و سبک زندگی، بعد از ظهر شنبه در برنامه «اردی‌بهشت» شبکه چهار صدا و سیما، با اشاره به تأثیر فضای مجازی در تغییر سبک زندگی اسلامی ایرانی، اظهار داشت: اگر فناوری بیمار تولید شود و سرعت فناوری به گونه‌ای سریع و باشتاب باشد که فرهنگ آن با تأخیر بیاید، تأخر فرهنگی در استفاده از فناوری رخ می‌دهد که این تأخر فرهنگی همچون تولد یک بچه معلول، در سبک زندگی ما اثرات مخربی خواهد داشت.

 

کشاورز، نظارت و کنترل درونی را در برابر سرعت زیاد فناوری ثمربخش دانست و تأکید کرد: در حوزه فناوری اطلاعات، کنترل و مراقب بیرونی اثرگذار نخواهد بود و هر اندازه فیلترینگ انجام شود، نرم افزارهای جدید، اجازه کنترل و نظارت از بیرون را نخواهند داد بلکه باید فرد در نظام آموزشی و جامعه و در مقابل حجم انبوهی از اطلاعات و فناوری‌ها، قدرت تشخیص داشته باشد و سواد رسانه‌ای و نقد انتقادی خودش را بالا ببرد.

 

وی گفت: فرزندان ما جز خانواده و پدر و مادر خود هیچ پناهگاهی در دنیای مجازی آینده نخواهند داشت از این رو، والدین را به صبوری و همراهی بیشتر با جوانان در عرصه‌های مختلف اجتماعی دعوت می‌کنیم.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به ظرفیت‌های زیاد فناوری در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: با استفاده از نرم‌افزارها، می‌توان جلوی بسیاری از مصارف و رفت‌وآمدها را گرفت که بسیاری از خدمات دولت نیز با فناوری‌های نوین انجام می‌شود.

 

کارشناس عالی مد و سبک زندگی افزود: نسبت فناوری با دولت، نظام تعلیم و تربیت، سبک زندگی، حمل و نقل، نظام اشتغال، نظام سلامت و سایر حوزه‌های اجتماعی، باید به صورت مهندسی شده تعریف شود.

 

وی با اشاره به همدلی و همزبانی دولت و ملت، تصریح کرد: اگر صاحب نظران و دانشمندان عرصه فناوری که تولید کنندگان و وارد کنندگان دانش فناوری و تکنولوژی هستند و به فیبر نوری دسترسی دارند، به مسؤولیت اجتماعی خود واقف باشند و در کنار دولت و ملت قرار بگیرند و در وارد کردن تکنولوژی و فناوری، از سودجویی و کسب درآمد خود صرف‌نظر کنند و قبل از ورود فناوری، آن را پردازش و مدیریت کنند، به نظم منطقی‌تری در فرهنگ استفاده از فناوری دست‌ خواهیم یافت.

 

مدیر سابق گروه فرهنگ و هنر دانشگاه جامع علمی کاربردی تأکید کرد: مسؤولیت اجتماعی نباید برای متخصصان حوزه فناوری اطلاعات مغفول بماند و اگر گاهی اوقات حاکمیت می‌گوید این شتاب و سرعت زیاد است به گونه‌ای که ممکن است برای خانواده‌ها آسیب‌زا باشد، نباید این متخصصان بگویند که دولت در برابر فناوری جبهه گرفته و آن را نمی‌فهمد.

 

وی یادآور شد: امروز با آمدن مارک‌های جدید گوشی‌های همراه در بازار، بسیاری از ما، گوشی‌های قدیمی خود را کنار گذاشته و آنها را عوض می‌کنیم؛ این به معنای به روز بودن ما در فناوری اطلاعات نیست بلکه بخشی از آن تابع مد، نظام مصرف، تجمل و چشم و هم چشمی‌ها در مصرف فناوری است، زیرا بسیاری از ما، در استفاده از فناوری به همزیستی با آن نرسیده‌ایم و با تأخر فرهنگی در فناوری روبه شده‌ایم.

 

این استاد دانشگاه، سرعت و پیچیدگی تکنولوژی را بسیار زیاد خواند و گفت: در سال 2020 حدود 600 میلیارد «DVD» اطلاعات در فضای مجازی تبادل می‌شود؛ سرعت پردازش اطلاعات به یک میلیاردم ثانیه خواهد رسید؛ بیش از حدود 3 میلیارد سایت و پایگاه‌های خبری و اطلاع رسانی فعال خواهند بود؛ ضریب کاربرها بالای 99 درصد خواهد رسید و سرعت فناوری تمام شئون زندگی ما را درگیر می‌کند اما توان، ذهن، استعداد و زیستن ما به این اندازه سرعت ندارد از این رو شتاب زیاد فناوری منجر به شکاف نسلی می‌شود.

 

کشاورز در پایان به راهکارهای ایجاد همزیستی میان انسان و فناوری اشاره کرد و گفت: برای این که میان سرعت فناوری اطلاعات و فرهنگ استفاده از آن ارتباطی برقرار کنیم؛ نخست آموزش به عنوان محور این حلقه و در گام بعد اطلاع رسانی و در مرحله سوم مشارکت جویی، در حوزه فرهنگ سازی باید اتفاق بیفتد.

 

گفتنی است؛ سعید خرمی، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات در ادامه گفت: فضای مجازی دوست فرزندان ما نیستند از این‌رو خانواده‌ها سعی کنند، صمیمی‌ترین و نحستین دوست فرزندشان باشند همچنین سایت پلیس فتا، نرم افزارهای محافظی را برای سنین مختلف معرفی‌ کرده که لینک دانلود این نرم‌افزارها در این سایت موجود و قابل استفاده است./908/پ202/ی

ارسال نظرات