۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۶
کد خبر: ۲۶۳۲۹۶
سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری مطرح کرد؛

اعلام احکام قطعی برخی از متهمان پرونده 3 هزار میلیاردی

خبرگزاری رسا ـ سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به صدور قطعی احکام برخی از متهمان پرونده 3 هزار میلیاردی، گفت: حکم قطعی 10 نفر از متهمان این پرونده صادر شده است.
محسني اژه اي محسني اژه اي محسني اژه اي محسني اژه اي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری قوه قضاییه که بعد از ظهر امروز برگزار شد با اشاره به احکام صادره برخی از افراد در پرونده سه هزار میلیاردی، گفت: دیوان عالی آن احکام را رد و دادستان کل به این اقدام اعتراض کردند و در نتیجه پرونده به دادگاه دیگری ارجاع و رسیدگی شد و حکم قطعی10 نفر از متهمان صادر شد.

 

وی افزود: آقایان  غلامحسین نوایی نایب رییس شرکت فولاد ایران و عباسعلی احمدی به دو سال حبس، جعفر دارابی مسؤول واحد خرید گروه صنعتی فولاد به دو سال حبس، یارمحمد محمدی مدیرعامل سابق شرکت اسپادانا به 5 سال حبس، کاوه نجات دهقان به 3 سال حبس، امیر رمضانی طارمی به یک سال حبس، محمد حسن اوغلی به دو سال حبس، شیدا مردعلی به یک سال حبس، داریوش میشانی‌فر معاون رییس بانک صادرات شعبه اهواز به 7 سال حبس و 10 سال انفصال و بهنام بهزادی مدیرعامل شرکت تجارت گستر به 3 سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شدند.

 

وی با اشاره به زمین خواری های اطراف شهر تهران، گفت: 7 میلیون متر مربع از زمین خواران گرفته و به نام دولت ثبت شد.

 

حجت الاسلام اژه ای با اشاره به پرونده متهم نفتی، تصریح کرد: کیفر خواست این پرونده تنظیم و به دادگاه ارجاع داده شده است و امیدواریم به سرعت به آن رسیدگی شود.

 

آزادی 135نفز از زندانیان پرونده بیمه توسعه
وی با بیان این که در پرونده بیمه توسعه 135 نفر از زندانیان مربوطه آزاد شدند، ابراز داشت: با همکاری قوه قضاییه و دولت، بیمه مرکزی متکفل تعهدات بیمه توسعه شد که در این راستا 135 نفز از زندانیان مربوط به پرونده بیمه توسعه از زندان آزاد و دو ملک توسط مدیر عامل آن بیمه برای جبران تعهدات به بیمه مرکزی سپرده شده است.

 

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به پرونده بدهکار 6500 میلیارد تومانی بانکی، خاطرنشان کرد: این بدهکار بانکی به جهت پراخت بدهی خود وکالتی به بانک پارسیان داده تا این بانک با فروش اموال معوقات را تسویه کند.


جدیت دستگاه قضا در زمینه مبارزه با فساد
وی با اشاره به جدیت دستگاه قضا در زمینه مبارزه با فساد، تاکید کرد: در سال جاری 4 نفر از قضات کشور به دلیل تخلف سلب صلاحیت قضاوت شدند.

 

حجت الاسلام اژه ای با بیان این که در ابتدا و انتهای هر دولت، دولتمردان باید لیست اموال خود را اعلام کنند، اظهار داشت: از دولت نهم و دهم فقط آقای محمد زاده لیست اموال خود را اعلام نکردند و از دولت فعلی فقط 3 نفر پرونده اموال خود را کامل نکرده اند.

 

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر این که  اگر در فضای مجازی یک کامنت با محتوای مجرمانه قرار داده شود مسوؤلیت آن برعهده کیست، گفت: اگر کامنتی محتوای مجرمانه داشته باشد مسوؤلیت آن برعهده سایت و کامنت گذار است، اگر جرمی اتفاق بیفتد مباشر و شریک هردو مجرم اند.

 

شایعه فساد مالی فرزند شهردار تهران کذب است
حجت الاسلام اژه ای با اشاره به شایعه فساد مالی فرزند شهردار تهران و فرزند فرمانده سابق نیروی انتظامی، گفت: فساد مالی فرزند شهردار تهران و فرزند فرمانده سابق نیروی انتظامی کذب محض است، این گونه شایعات در سایت های ضد انقلاب مطرح می شود.

 

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سؤال که قوه قضاییه در رابطه با پرونده زندانیان آمریکایی در کشور به اظهارت سناتورهای امریکایی چه پاسخی دارد، گفت: اگر سناتورهای آمریکایی در این زمینه حرفی زده اند بیخود کرده اند، از سه نفر زندانی آمریکایی در کشور هستند دو نفر در حال تحمل جزا بوده و پرونده شخص سوم درحال بررسی است.

 

وی با اشاره به پرونده رییس سابق ستاد سوخت، گفت: معمولا پرونده هایی که نیاز به کار کارشناسی دارند طولانی خواهند شد بنابراین اگر این مراحل پشت سر گذاشته شود محاکمه طولانی نخواهد شد.

 

حجت الاسلام اژه ای در ادامه افزود: در پرونده معوقات بانکی اگر بدهکاری برای بدهی خود توجیه داشته باشد مورد تعقیب کیفری واقع نمی شود مانند کشاورزان و دامداران که به دلیل مشکلات بازار به بانک ها بدهکار شده اند ولی برخی از افراد بدون داشتن وسیقه و یا با پرداخت رشوه وجوهی را دریافت کرده اند حتما مورد تعقیب کیفری قرار می گیرند.

 

افزایش معوقات بانکی در صورت عدم پرداخت طلب پیمانکاران
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از معوقات بانکها از دولت است، ابراز داشت: باید دولت سازوکاری انجام دهد تا این معوقات برطرف شود بویژه برخی از پیمانکاران هستند که به بانک ها بدهکار بوده و همچنین از دولت طلب دارند اگر دولت طلب پیمانکاران را نتواند تامین کند طبیعتا معوقات بانکی افزایش می یابد.

 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که در جهت ساماندهی موسسات مالی و اعتباری چه اقدامی صورت گرفته است، گفت: یک کمیته فرا قوه ای تشکیل شده تا اینگونه مسائل را پیگیری کند، عدم شکایت توسط بانک مرکزی ممکن است مراحل رسیدگی را طولانی کند، بانک مرکزی باید در مواردی که احساس می کند تخلفی رخ داده است شکایت کند.

 

حجت الاسلام اژه ای با اشاره به سازمان مبارزه مفاسد اقتصادی، تصریح کرد: قوه قضاییه با کلیت تشکیل این سازمان موافق است ولی طرح اولیه مجلس یکسری اشکالات داشت که برطرف شد و برخی از موارد در حال بررسی است.

 

وی با اشاره به اجرای قانون دادرسی کیفری، اظهار داشت: تمامی مقدمات برای اجرای قانون دادرسی کیفری در حال انجام است که در این قانون 18 آیین نامه وجود دارد که برخی از آنها دارای زمانبندی است.

 

استقلال در عملکرد دستگاه قضا
حجت الاسلام اژه ای با اشاره به پرونده جیسون رضاییان خبرنگار واشنتگتن پست، گفت: قوه قضاییه مستقل بوده و به اظهارات مسوؤلان این روزنامه کاری ندارد و مستقل عمل می کند. /811/پ201/ج

ارسال نظرات