حج باید مقدمه همه عرفانهای الهی باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی حیدری در نشست علمی حج در ادبیات کهن با نگاهی انتقادی به آثار معاصر که ظهر امروز در پژوهشکده حج برگزار شد، با بیان اینکه زبان فارسی میراث ماندگار کشور است، ابراز داشت: زبان فارسی از دیر باز حافظ بسیاری از معارف و معانی انسانی و اسلامی بوده است و دیگر زبانها مدیون این زبان هستند.
وی اظهار داشت: زبان فارسی دری از آن روزی که خود را شناخته و از آن وقتی که ما آن را میشناسیم و میخوانیم حامل بسیاری از معانی اسلامی مانند مناسک حج بوده است.
حیدری با اشاره به اینکه دو ورطه در ادبیات فارسی وجود دارد، تصریح کرد: این دو ورطه را ادبیات تعلیمی و عرفانی مینامند و از سویی دیگر ادبیاتی هم به نام ادبیات صوفیه داریم که یکی از ارکان ادبیات است.
استاد فلسفه و عرفان سنایی را بنیانگذار اشعار عرفانی و تحقیق دانست و افزود: از جمله کسانی که در راستای مناسک حج و آیین آن اشعار زیادی گفته مرحوم سنایی است.
وی با بیان اینکه خاقانی یکی از شعرای آذربایجانی است که طریقت حج را د اشعارش وارد کرده است، ابراز داشت: اشعار خاقانی در این زمینه از مفاخر اشعر کهن است چرا که به صورت اختصاصی به این مسأله پرداخته است.
حیدری با اشاره به اینکه نظامی گنجهای در مخزن الاسرار حج را به زیباترین کلمات و ابیات و با فصاحت و بلاغت کامل درآورده است، گفت: وی در اشعار خود حج را با چند رمز از رموز الهی تشبیه کرده است که بسیار زیبا و دلنشین اسن.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حج رکنی است که در طریقت معنا میشود و در حقیقت جا دارد و باید مقدمه همه عرفانهای الهی باشد./922/پ202/ی