۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
کد خبر: ۲۶۶۶۹۱
پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان:

طلاب نیازهای روز جامعه را بشناسند

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر حوزه علمیه با بیان این‌که طلاب باید نیازهای روز جامعه را بشناسند، گفت: پیامبران هم از فرصت های تبلیغی بهره می بردند و هم خود فرصت سازی تبلیغی می کردند.
عالم غيب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام وزیری، محقق و پژوهشگر حوزه علمیه و از نفرات برتر ارائه مقاله همایش سالیانه اخلاق حوزه علمیه استان اصفهان، ظهر امروز، در همایش سالیانه اخلاق حوزه علمیه اصفهان که در سالن مؤسسه علمی تحقیقاتی اهل البیت(ع) اصفهان برگزار شد، به نمایندگی از طرح هجرت، با موضوع اخلاق فردی مبلغ دینی، گفت: ما به عنوان مبلغان دینی باید روش پیامبران که بهترین مبلغان در تاریخ هستند را مورد توجه قرار دهیم.

 

وی ادامه داد: در روایات ما به فردی که به علمش عمل می کند، عالم گفته می شود و صرف داشتن علم کافی نبوده و کسی که علم دارد اما عامل به آن علم نیست، در زمزه عالمان دسته بندی نمی شود و عالم باید عامل هم باشد.

 

پژوهشگر حوزه علمیه با اشاره به فرصت های پیش رو و از جمله ماه مبارک رمضان به عنوان فرصت های تبلیغی مناسب و همچنین توصیه طلاب به فرصت سازی تبلیغی، افزود: پیامبران در طول تاریخ هم از فرصت های تبلیغی به بهترین نحو بهره می بردند و هم خود فرصت سازی تبلیغی می کردند.

 

حجت الاسلام وزیری ادامه داد: به عنوان مثال حضرت ابراهیم(ع) زمانی که مردم شهر جشن گرفته بودند و کسی در شهر حضور نداشت بت بزرگ را با تبر شکسته و تبر را بر دوش بت کوچک گذاشت و با این کار فرصت باطل خواندن بت ها و درس توحید به مردم را برای خود ایجاد کرد.

 

پژوهشگر حوزه علمیه ابراز داشت: روزی پیامبر(ص) در بیابان بی آب و علفی که هیزم و خاری به چشم نمی خورد به اصحاب خود دستور داد تا به جمع آوری هیزم مشغول شوند و در عین ناباوری وقتی مردم مشاهده کردند که از جمع شدن تدریجی چوب های کوچک بر روی هم چه مقدار زیادی هیزم جمع آوری شد، پیامبر(ص) با این فرصت سازی تبلیغی نحوه جمع شدن و زیاد شدن تدریجی گناهان را به مردم تذکر داده و آن ها از انجام گناهان، هرچند کوچک باشند، بر حذر داشت.

 

وی با اشاره به آیه قرآن  که می فرماید "فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ الَّذِی یُوْمِنُ بِاللَّهِ وَ کَلِماتِهِ"، گفت: زیر مجموعه اخلاق اسلامی یک مبلغ دینی، ایمان به خدا و وحی الهی است و بعد از آن مهم ترین مطلب، هدفمندی تبلیغ است.

 

حجت الاسلام وزیری بیان داشت: حضرت نوح(ع) برای هدایت هر نفر 12 سال وقت می گذاشت و عزم و اراده پیامبر اکرم(ص) در هدایت انسان ها بی نظیر بود و در روایت داریم که " فاصبر کما صبر اولوالعزم من الرسل".

 

پژوهشگر حوزه علمیه افزود: وقتی عشق و علاقه وجود داشته باشد و نیت خالص باشد و مصداق آیه "قُلْ إِنَّ صَلاَتِی وَنُسُکِی وَمَحْیَایَ وَمَمَاتِی لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ"، باشیم خداوند هم عزم و اراده را می دهد، همان گونه که به رسول الله(ص) عطا فرمود.

 

وی اظهار داشت: خداوند قبل از آن که از جاهلان پیمان بگیرد که به سراغ علم بروند از علما پیمان گرفته که جاهلان را هدایت کنند و این موضوع  باید احساس وظیفه را در ما در امر تبلیغ و گسترش معارف دین بیفزاید و به طور جدی تر آن را پیگیری کنیم.

 

خوش اخلاقی سبب جذب مردم و همراهی آنان می شود

 

حجت الاسلام وزیری  با تاکید بر این که خوش اخلاقی سبب جذب مردم و همراهی آنان می شود، ابراز داشت: اگر خودتان به چیزی عمل نمی کنید، آن را از مردم نخواهید و سعی کنید با روی گشاده با مردم برخورد کنید، تا آنان جذب شده و مقدمات هدایتشان فراهم شود.

 

پژوهشگر حوزه علمیه افزود: حضرت علی(ع) همواره در پاسخگویی به افراد خوشرو بودند و حتی در مواجهه با انسان های بی ادب با اخلاق خوش و سعه صدر برخورد می کردند و سوال بی جواب برای مردم باقی نمی گذاشتند.

 

وی اظهار داشت: طلاب باید پایه های علمی خود ا در حوزه ها تقویت کنند و در کنار آن مطالعات جنبی هم داشته باشند تا بتوانند نیازهای روز جامعه و جوانان را بشناسند و برای طرح مسائل جدید و حل آن ها آماده شوند.

 

حجت الاسلام وزیری در پایان گفت: اگر مبلغ مؤمن مخلصی 40 روز برای خداوند و به دور از آلودگی های نفسانی و اخلاقی و قربت الی الله در راه هدایت انسان ها تلاش کند، خداوند هم چشمه های معنوی درون او را در اعمال و رفتارش ظاهر می کند و این سبب اثرگذاری مثبت آن فرد بر روی مردم می شود./939/پ202/ب4

ارسال نظرات