۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۸
کد خبر: ۲۶۸۷۷۵
مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری:

امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دینی و انسانی آحاد جامعه است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه فرخشهر با بیان این که در جامعه اسلامی به هیچ عنوان انسان ساکت نداریم، گفت: در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دینی و انسانی همه افراد جامعه است.
حجت الاسلام احمدي ، مدير حوزه هاي علميه چهارمحال و بختياري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدمحمد احمدی، مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، عصر امروز در جمع کارکنان ستاد فرماندهی سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع) این استان، به تشریح فلسفه روزه، آثار و فواید آن از لحاظ فردی و اجتماعی و اهمیت فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی پرداخت.

 

وی با تأکید بر لزوم انس بیشتر مردم با قرآن و تلاوت آیات وحی در این ماه شریف، افزود: ماه مبارک رمضان نه به واسطه روزه، بلکه به واسطه قرآن معرفی شده است.

 

حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: طبق فرموده امام صادق(ع) باید از ماه مبارک رمضان با سرور و شادی و بهجت استقبال شود که یکی از هدیه‏های عظیم این ماه، قرآن است.

 

وی در ادامه به بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و آن را از شاخصه ‌های انسان دینی برشمرد و گفت: هر کسی که قدرتی پیدا میکند باید امر به معروف و نهی از منکر کند.

 

این استاد حوزه علمیه به معنای لغوی معروف و منکر نیز اشاره کرد و افزود: معروف به هر آنچه شناخته شده و عرف جامعه اسلامی و پسندیده برای عقل و شرع باشد گفته میشود.

 

وی واژه امر در زبان عربی را درخواست و طلب فرد عالی از پایین‏تر دانست و گفت: ‌امر یک نوع واداشتن و دستور دادن از موضع برتری است، همچنین طلب از دیگران سه گونه است، نخست آنکه طلب کننده با طرف مقابل در یک سطح مساوی باشند که به عربی التماس و فارسی خواهش میگویند و اگر پایینتر از بالاتر درخواست کند به آن استدعا گفته میشود و درخواست بالاتر از پایین تر را امر گویند.

 

به گفته مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، در امر به معروف و نهی از منکر، آمر به معروف و ناهی از منکر در مقام بالاتر و عالیتر قرار دارد، هرچند او بیانش به زبان خواهش باشد و امر به معروف کننده در هر پُست و مقام و منصب اجتماعی که باشد، همیشه عالی است و طرف او چون ناحق است، پَست و دانی به شمار میرود.

 

این کارشناس مسایل دینی و مذهبی، ریشه امر به معروف و نهی از منکر را در محبت و عشق به خود، دیگران و جامعه دانست و تأکید کرد: اگر منکری در جامعه رواج پیدا کند دامن فرد را نیز میگیرد؛ بنابراین وظیفه انسانی و دینی ماست که امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

 

وی همچنین ماجرای صید ماهی در روز ممنوعه از سوی قوم بنی اسرائیل را یادآور شد و با تقسیمبندی مردم آن زمان به چهار دسته از منظر آیات قرآن گفت: گروهی اعتنایی به حرام بودن صید ماهی در روز مذکور نداشتند و گروهی دیگر با ساختن کلاه شرعی، تور خود را یک روز قبل پهن میکردند و یک روز بعد هم صیدها را برداشت میکردند.

 

حجت الاسلام احمدی ادامه داد: گروه سوم، کسانی بودند که صید نمیکردند و به قول معروف ساکت بودند و کاری به کار دیگران نیز نداشتند و مقابل امر به معروف و نهی از منکر دیگران نیز مقاومت میکردند و می‌گفتند خداوند خودش آن ها را مجازات خواهد کرد اما دسته چهارم علاوه بر این که صید را حرام میدانستند و از این گناه اجتناب میکردند، دیگران را نیز امر و نهی میکردند و از گناه باز میداشتند.

 

امام جمعه فرخشهر خاطرنشان کرد: بر اساس آیات شریفه قرآن تنها دسته چهارم اهل نجات بودند و سه دسته دیگر به طور یکسان مجازات الهی شدند.

 

وی همچنین به ساکتان در زمان فتنه 88 اشاره و تصریح کرد: در فتنه 88 نیز دیدیم که کسانی سکوت کردند، همینها بدترین فتنه گران بودند، زیرا با سکوت خود اقدامات فتنه گران را تأیید میکردند.

 

حجت الاسلام احمدی، ایمان حقیقی را دوستی با دیگر مؤمنان و داشتن دغدغه و احساس مسؤولیت نسبت به آنان دانست و گفت: اگر کسی ایمان حقیقی داشته باشد نمیتواند امر به معروف و نهی از منکر نکند.

 

وی با بیان این که در جامعه اسلامی به هیچ عنوان انسان ساکت نداریم، گفت: در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دینی و انسانی همه افراد جامعه است.

 

مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، معیار برتری امت اسلامی را عمل به این فریضه الهی دانست و گفت: برترین و شریفترین انسان ها در عالم و نزد خداوند از نظر پیامبر گرامی اسلام که در مجمع البیان جلد اول بیان شده است آمران به معروف و ناهیان از منکر هستند.

 

وی با اشاره به آیات قرآن کریم و متن زیارات معصومین(ع)، خداوند را نخستین آمر و ناهی دانست و پیامبران، ائمه معصومین و مؤمنین را در رتبههای بعدی امر به معروف و نهی از منکر کنندگان برشمرد.

 

حجت الاسلام احمدی در پایان به تأسی از روایات پیامبر اسلام(ص) مؤمن بی دین را کسی دانست که امر به معروف و نهی از منکر نمیکند و گفت:‌ خدا از این دسته مؤمنان که به علت ضعف، امر به معروف و نهی از منکر نمی کنند خشمگین است./9457/پ202/ب4

ارسال نظرات