مسأله دعا در همه ادیان آسمانی وجود دارد/ لازمه روزه گرفتن دعا کردن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در سلسله جلسات درس اخلاق ماه مبارک رمضان که در مسجد آیت الله شفیعی برگزار شد، با اشاره به آیه قرآنی «وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُواْ لِی وَلْیُؤْمِنُواْ بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ» ابراز داشت: این آیه در استمرار آیات مربوط به روزه و پس از بیان وجوب روزه، اهمیت و معنویت حاصل از روزه و پاره ای از احکام ذکر شده است.
وی با تأکید بر این که دعا برنامه ای همیشگی و متصل به برنامه زندگی انسان که مانند خوردن غذا و نفس کشیدن از انسان قابل تفکیک نیست، عنوان کرد: علما اسلام در جلسات تفسیری خود پس از آیات روزه مسأله دعا را مطرح کرده اند.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به شأن نزول آیه 186 از سوره بقره گفت: شخصی به خدمت پیامبراکرم(ص) رفت و به او گفت که خداوند با انسان نزدیک است که آهسته با او صحبت کنیم یا باید فریاد و بانگ بزنیم؟ که این آیه نازل شد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که خداوند دعوت دعاکننده هنگام فراخواندن او را اجابت می کند، اظهار داشت: در همه ادیان آسمانی مسأله دعا وجود دارد اما شیوه اعلای آن در اسلام است.
آیت الله شفیی با تأکید بر این که اسلام دعا را براساس طبیعت سالم و فطرت پاک انسان قرار داده است، ادامه داد: در برخی کتب به اصطلاح آسمانی مانند تورات و انجیل تحریف شده در هنگام دعا ذکر شده که می گویند ای پدر ما که در آسمان هستی نان کفاف ما را تأمین کن.
وی یادآور شد: مسلمانان در هنگام نماز و دعا نخست صفات حسنه پروردگار را میشمارند، بعد سپاس، سپس صفات رحمانی خداوند را نام میبرد؛ پس از این مراحل مظهر های قدرت خداوند را بیان می کند.
استاد حوزه علمیه خوزستان ادامه داد: مسلمانان پس از این کارها اعتراف می کنند که تنها خداوند را باید پرستش کرد و تنها از او یاری گرفت و در آخر به صورت عمومی و نه فردی دعا می کنند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: روانشناسان بسیاری در کتاب های خود آثار و نتایج گوناگونی برای دعا در نفس و جسم انسان برشمردند.
آیت الله شفیعی با اشاره به این که تحقیق شده که عالی ترین و بهترین دعا در کتاب های شیعه است، چرا که از مبدأ و اهل بیت(ع) برگرفته شده اند، ابراز داشت: عالی تر از صحیفه سجادیه وجود ندارد؛ بلیغ ترین مناجاتها در کلام امام علی(ع) است.
وی با اشاره به این که انسان مسلمان حساس نسبت به جامعه از دعاها باید استفاده کند که همه اقشار جامعه را پوشش می دهد، گفت: لازمه روزه گرفتن دعا کردن است.
استاد حوزه علمیه خوزستان یادآور شد: در این آیه شرایط دعاکننده برای قبول شدن دعای او ذکر شده که با وضو، دعا به معنای حقیقی، رو به قبله و حضور قلب و خشوع از جمله این شرایط هستند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: در روایات ذکر شده کسی از بندگان خدا را لعنت نکنید چرا که این دعا به خود شما بازمی گردد.
آیت الله شفیعی گفت: در ماه رمضان سطح مادیات کاهش و از مسائلی احتیاط و خودداری می کنیم که این امر معنویت را بالا میبرد و در نتیجه دعا مستجاب می شود./9453/پ202/ح