پیروان امام صادق باید در اوج فهم و ادراک و شعور سخن گویند
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد حسن ابوترابیفرد در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: سالگرد شهادت رئیس مذهب حضرت امام جعفر صادق (ع) را محضر همکاران عزیز و ارجمند، ملت بزرگ ایران، مسلمانان جهان و پیروان مذاهب اسلامی عرض تسلیت دارم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این شخصیت برجسته و استثنایی جهان اسلام و فرزند برومند پیامبر اعظم، نقش مهم و محوری و تعیین کننده در تبیین معارف اسلام و گسترش علوم و تربیت شاگردان فرزانه و برجسته ایفا نمودند و در مدرسه این امام بزرگوار بیش از 4 هزار شخصیت برجسته حضور یافتند و از چشمه جوشان معارف او نوشیدند.
وی یادآور شد: امامان مذاهب اربعه هرکدام به صورت مستقیم و غیرمستقیم افتخار حضور در مدرسه امام صادق (ع) را به دست آوردند؛ امام مالک رئیس مذهب مالکی در توصیف شخصیت امام صادق (ع) میگوید «لا عین رأت ولا أذن سمعت ولا خطر على قلب بشر» یعنی مانند این شخصیت را نه دیدگانی دیدهاند و نه گوشی شنیده است که این توصیف یکی از بلندترین جملات در توصیف امامان معصوم دین است.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: در کلام دیگری مالک میگوید «ما کنت اراه الا علی ثلاث خصال» امام صادق (ع) را ندیدم مگر در این 3 حالت: « اما مصل و اما صائم و اما یقرا القرآن و ما رایته یحدث أن رسول الله الا علی طهارة»؛ شخصیت برجسته جهان اسلام شاگردان فرزانهای را تربیت کرد که امروز ما در سفره آنان نشستهایم و بهره میگیریم.
وی بیان کرد: حضرت امام صادق (ع) در کلامی میفرمایند «انا نحب من شیعتنا من کان عاقلا، فهما، فقیها، حلیما، مداریا، صبورا، صدوقا، وفیا»؛ پیروان و شیعیان آن حضرت شایسته است به این ویژگیها و خصایص آراسته باشند، از نعمت خردورزی بهره گیرند و سخنان آنها از پشتوانه منطقی و عقلانی بهرهمند باشند.
حجت الاسلام ابوترابیفرد تاکید کرد: پیروان آن حضرت باید در اوج فهم و ادراک و شعور سخن گویند و گام بردارند، همچنین از نعمت فقاهت و فهم حقایق ناب دین بهره برده و در کنار علم و فقه از خصیصه بارز اخلاق هم استفاده کنند. از سویی دیگر باید پیروان حضرت با مردم مدارا کنند، در سایه حلم و مدارا شاهد پیوندهای استوار و تحکیم روابط در جامعه اسلامی و در بین امت اسلام باشیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه شایسته است جامعه ما به نور صدق و راستی، صبر و استقامت و ایستادگی و گسترش معارف دین آراسته باشد، افزود: ابان بن تقلب یکی از برجستهترین شاگردان مدرسه امام صادق (ع) در توصیف پیروان جعفری کلام بلندی دارند و میفرمایند «الشیعة، الذین اذا اختلف الناس عن رسول الله(ص) أخذوا بقول علّیٍ(ع) و اذا اختلف الناس عن قول علیٍّ(ع) أخذوا بقول جعفر بن محمّد(ع).
وی ادامه داد: در توصیف پیروان امام جعفر صادق (ع) و شیعیان میگوید شیعه انسان هایی هستند که رسول الله (ص) را محور میدانند؛ در جامعه ما و در تفکر مدرسه امام صادق (ع) پیامبر اعظم (ص) محور است ولا غیر.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: ما حتی اگر قرآن کریم را به عنوان مشعل پر فروغ چراغ هدایت میشناسیم چون رسول الله (ص) فرمودند کلام الله است آن را پذیرفتهایم؛ فصل الخطاب در مدرسه امام صادق (ع) کلام رسول الله (ص) است و اوست که محور وحدت و انسجام امت اسلام است اما اگر در کلام پیامبر اکرم (ص) اختلافی پیش آمد پیروان امام صادق (ع) قول علی ابن ابی طالب را به عنوان فصل الخطاب میشناسند و اگر اختلافی در کلام حضرت علی (ع) پیش آمد این امام صادق (ع) است که فصل الخطاب قرار می گیرد؛ شخصیتی که همه علمای اسلام اربعه آن را شخصیت استثنایی در علم و اخلاق و تقوا میشناسند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این بهترین توصیف در پیروان مذهب امام صادق (ع) است، امید است به کلام آن امام بزرگوار متمسک باشیم و با آراستگی به علم و تقوا و اخلاق راه رشد و تعالی جامعه اسلامی را هموار کنیم./858/د102/ج