نقش امام صادق در احیای حقیقت مذهب تشیع
وی در ادامه بیان داشت: یکی از راه های شناخت انسان، کلام او است و در میان انسان ها، کلام ائمه اطهار بالاترین درس زندگی برای تمام خلایق در تمام اعصار است که متاسفانه همین کلام در میان ما شیعیان نیز مورد غفلت و کم توجهی قرار گرفته است چنان که درباره ادعیه که از امام صادق(ع) وارد شده است حضرت برای سی روز یک ماه دعا دارند و همین ادعیه باعث شناخت و معرفت نسبت به امام می شود و همین ادعیه خوراک و رزق معنوی انسان است و حیات انسان در گرو همین رزق معنوی است.
آیت الله جرجانی در ادامه پیرامون انتساب مذهب جعفری به امام صادق(ع) گفت: این که امام صادق را بنیان گذار مذهب جعفری می نامند به این معنا نیست که این مذهب را آن حضرت تأسیس و ابداع کرده است بلکه مذهب تشیع در زمان رسول اکرم و در آغاز ظهور اسلام بنیان گذاری شده است.
وی در ادامه بیان داشت: خلفای جور بنی امیه و بنی عباس که غاصبانه حق امامت را از ائمه اطهار گرفته بودند، مهمترین اقدامشان در زمان حیات ائمه گوشه نشینی آن حضرات و از میان بردن مبانی و معارف دین مقدس اسلام و تشیع بود و همین عامل باعث شد تا در دوران خلفا و بعد از آن خلفای بنی امیه مردم جامعه اسلامی در یک جهالت و بی خبری از معارف تشیع باشند.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد در ادامه تصریح کرد: از میان ائمه اطهار دوران امام باقر و امام صادق تنها دورانی بود که ائمه به خاطر وضعیت و شرایط جامعه توانستند در برابر خلفا بایستند و با بیان معارف دین، مذهب تشیع را دو مرتبه از انزوا و گوشه گیری نجات دهند.
وی در ادامه افزود: مذهب ما محمدی، علوی، حسینی، و مهدوی است و مذهبی نیست که تنهات بخواهیم بگوییم در زمان امام صادق(ع) ایجاد شد و در نتیجه باید امام صادق(ع) را حافظ و رونق دهنده حقیقت مذهب تشیع دانست.
آیت الله جرجانی در پایان با بیان حدیثی از امام صادق(ع) درباره سبک زندگی اسلامی گفت: امام صادق(ع) در روایتی چهار خصلت را بیان کرده اند که هر کس این چهار خصلت را داشته باشد و اگر چه از فرق سر تا نوک انگشتان غرق در گناه باشد خدا آنها را تبدیل به حسنات می کند و این چهار خصلت آن قدر کلیدی بیان شده است که برای زندگی دنیا و آخرت انسان کافی است.
وی در ادامه بیان کرد: حسن خلق، صداقت، حیا و شاکر بودن چهار خصلتی است که هر کس این چهار ویژگی را در زندگی داشت همه کمالات را کسب می کند، اگر عمرتان را روی این چهار خصلت بگذارید و آن را کسب کنید، برای تمام زندگی انسان کفایت می کند./1306/ت302/ی