مذاکرات نیاز اوباما بود/ سناریوی آمریکا در مذاکرات هستهای ایجاد شکاف بین مسؤولان کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، داوود گودرزی، رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور امروز 25 مرداد در دوره آموزشی تشکیلاتی بسیج دانشجویی با عنوان «خط امام(ره)» به بررسی مذاکرات هسته ای و آینده آن پرداخت و اظهار داشت: نمی توان فهمید که تحریم ها به چه مقدار برداشته می شود و در این توافق که موضوع اصلی ما همین رفع تحریم ها است چه مقدار از آن از طرف آمریکایی ها اجرا نمی شود.
وی با بیان این که سناریوی آمریکایی ها این است که ما وعده کرده بودیم که ایران را متوقف کنیم و با این مذاکرات متوقف شدند، افزود: در واقع آنها با مصاحبه های مختلفی که داشتند وانمود کردند که ایران و ملت ما کوتاه آمده اند.
گودرزی درادامه با طرح این پرسش که چرا آقای روحانی عجله کرد؟ گفت: یکی از دلایل این است که روحانی در شعارهای انتخاباتی خودش گفته بود که دولت او توانایی تعامل با دنیا را دارد و می تواند پس از تعامل با جهان، مشکلات اقتصادی را رفع کند.
وی با بیان این که روحانی و تیم او دو ایراد جدی دارند، بیان داشت: نگاه مبنایی دولت فعلی ضعیف است چرا که خود را وابسته به غربی ها در مناسبات اقتصادی می داند و نگاهش به اقتصاد در کشور این گونه ترسیم می شود که در این عرصه بایستی دولت حضور حداقلی داشته باشد و عرضه کننده و تقاضاکننده خودشان بازار را تنظیم کنند.
رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور افزود: به دلیل همین نگاه دولت به جای آن که بسته حمایتی بدهد به گمرگ این بسته را می دهد و به همین دلیل واردات بیشتر می شود.
وی با انتقاد از لایحه پیشنهادی دولت به مجلس با عنوان رفع موانع تولید اظهار کرد: از این لایحه 60 تا 70 درصد آن مربوط به موانع واردات می شود و از آنجا که مبنا نادرست است و مبنای اعتقادی براین اساس که باید در داخل تولید صورت بگیرد تا دستمان زیر سنگ دشمن نباشد در این دولت وجود ندارد از این رو ما به استقلال اقتصادی دست پیدا نمی کنیم.
گودرزی ادامه داد: وقتی با دنیایی مواجه هستیم که داروهای بیماران صعب العلاج و بیماران خاص را به صورت غیر انسانی تحریم می کنند نمی توان در مواجه با آنان همان مدل اروپایی را تعقیب کرد.
رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور در ادامه ایرادات دولت روحانی افزود: نگاه به دشمن در این دولت دارای اشکالاتی است به این دلیل که ما مشکل مبنایی با انگلیس و آمریکا داریم و آنها این نگاه را ندارند.
شعارهای هسته ای ظریف و روحانی قبل از توافق
گودرزی در ادامه با بررسی شعارهای هسته ای ظریف و روحانی قبل از توافق مبنی براین که هر توافقی بهتر از عدم توافق است، اظهار داشت: دولت در حالی که نیاز اوباما را نمی دید خودش را در موضع ضعف قرارداد و این درحالی است که شما باید خودتان را در موضع عقلانیت سیاسی همراه با موضع قدرت قرار بدهید و مشکلات داخلی خودتان را در رسانه نگویید.
وی افزود: در موضع ضعف نمی توان از طرف مقابل امتیاز گرفت و همه آنچه که امروز در مذاکرات هسته ای به دست آمده است به خاطر حمایت ها و پشتیبانی های رهبر معظم انقلاب بوده است که خط قرمزهای ملت را بیان کردند و گرنه به همین مقدار از مذاکرات هم نمی رسیدیم.
گودرزی با بیان این که همه دغدغه روحانی در شعارهای انتخاباتی اش این بود که اگر نتوانیم در بدنه اجتماعی گرهی از مشکلات اقتصادی بگشاییم دولت می بازد، اظهار کرد: در جلسات سخنرانی انتخاباتی روحانی تمرکز بر روی موضوع هسته ای داشت که این امر به دلیل همین جذب بدنه اجتماعی بوده است.
وی ادامه داد: روحانی با این شعار می خواست جمعی را با خودش همراه کند و فکر می کرد تحریم ها برداشته می شود و مشکلات اقتصادی هم باز می شود و در این صحنه عمل به آسانی می توانند فعالیت کنند و این درحالی است که رفع تحریم ها همه مشکلات را حل نخواهد کرد.
توافق نیم بند محصول مذاکرات هسته ای
رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور بیان داشت: شتابزدگی، عجله و محاسبات اشتباه دوستان را به جایی رساند که آنها یک توافق نیم بند را آوردند و تحلیل و رفتار نادرست سبب این کار شد و آنها راهکار نادرست برای اداره کشور داشتند.
وی درادامه به بررسی واکنش های آمریکایی دربرابر موضوع مذاکرات هسته ای پرداخت و تصریح کرد: مصاحبههای اوباما طی سالهای اخیر با عجله و شتاب بسیاری بود که در آن به توقف غنی سازی هستهای به وسیله حمله نظامی تأکید میکرد.
وی افزود: مذاکرات، نیاز اوباما بود و هدف آن این بود که با فشار اقتصادی بتواند به نتیجه زودبازده برسد؛ اوباما بر این باور است که تحریم ها نتوانسته ایران را فلج کند، به همین جهت با تمایل به مذاکرات بر آن است که با به نتیجه رساندن آن فعالیتهای هستهای را متوقف کند.
رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور تلاشهای اوباما در به نتیجه رسیدن مذاکرات و دادن امتیاز را برای ایران مثبت ندانست و افزود: هدف وی آن بوده که با وجود اشتباهات مسؤولان این دولت بتواند اقدامات خود را عملیاتی کند.
گودرزی سناریوی آمریکا در مذاکرات هستهای را ایجاد شکاف بین مسؤولان کشور دانست و خاطرنشان کرد: دولت آمریکا درصدد بود که در دولت روحانی با ایجاد اختلاف بین دولت و بدنه ارزشی، انسجام ملی را از میان بردارد.
وی ادامه داد: در توافق 150 صفحهای نوشته شده زمان و چگونگی برداشته شدن تحریمها مشخص نیست؛ باید بر این واقعیت واقف باشیم که این توافق با موضوع رفع تحریمها است ولی در عمل انجام آن از سمت آمریکا محقق نمیشود.
گودرزی هدف آمریکا را متوقف کردن ایران دانست و عنوان کرد: آمریکا با ارائه مصاحبههایی با هدف پیروز دانستن آمریکا در مذاکرات و حفظ امنیت اسرائیل سعی در پیروز نشان دادن آمریکا داشت.
تنها کارویژه دولت روحانی تعامل ایران با غرب
وی گفت: آقای روحانی که با شعار اعتدال وارد صحنه شد و خود را کاربلدی در بازگشایی مشکلات اقتصادی مردم میدانست، با گره زدن معیشت مردم به سیاست خارجی در مذاکرات پیشروی کرد و تنها کارویژه دولت خود را تعامل ایران با غرب دانست.
رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور افزود: اگر حمایتهای بیدریغ رهبری نبود این راه تا این اندازه از سوی این تیم ادامه پیدا نمیکرد؛ دغدغه روحانی و دوستانش این است که با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس، اگر گره گشایی در مسائل اقتصاد ایجاد نکنیم از یکسو اصلاح طلبان را از دست می دهیم و از سوی دیگر مردم به ما رأی نمیدهند و در نهایت پیروزی در انتخابات از آن ما نمی شود.
گودرزی تأکید کرد: بسیج دانشجویی هیچگاه لفظ خیانت را نسبت به این تیم به کار نبرده است؛ ما آنها را خائن نمیدانیم ولی بر این باوریم که تحلیل غلط موجبات رفتار غلط را سبب شده است.
وی به محاسبات اشتباه این تیم اشاره کرد و افزود: با توجه به محاسبات اشتباه راهکارهای نادرستی از سوی این تیم ارائه شد؛ اگرچه این گفتهها منافاتی با امین بودن آن ندارد ولی راه را به غلط رفتهاند.
رییس بسیج دانشجویی کشور در بیان ارائه فاکتورهای رهبری در مذاکرات هستهای گفت: توجه ایشان به افکار عمومی و نیازهای آنها، ایجاد تعامل مثبت بین مردم و مسؤولان و حمایت حداکثری از دولت و بازگذاشتن دست آنها تا اندازهای که به خطوط قرمز نزدیک نشوند از جمله فاکتورهای رهبری بوده است.
سناریوی مورد نظر رهبری در مذاکرات هسته ای
گودرزی هدف آمریکا را بازی با مردم و نظام در مذاکرات هستهای دانست و تصریح کرد: سناریوی مورد نظر رهبری در مذاکرات معادلهای دو سر برد برای نظام جمهوری اسلامی ایران بود، نه با بازی برد بردی که روحانی از آن میگوید.
وی در بیان مفهوم معادله دو سر برد از دیدگاه رهبری، گفت: رفع تحریمها از یک سو و گفتن عدم اعتماد به دشمن از سوی تیم مذاکره کننده جزء مواردی بود که رهبری از آن به عنوان پیروزی یاد میکنند و از طرفی هدف دشمن بر هم زدن اتحاد داخلی و محقق شدن اهداف فراهستهای دشمن بود؛ رسالت ما در بسیج دانشجویی آن است که در مسائل مهم کشوری موضع خود را بیان کنید.
گودرزی ادامه داد: از این پس مخاطب ما تیم مذاکره کننده نیست؛ مخاطب ما نظام جمهوری و مسؤولان نظام است که باید این نتیجه را بگیرند که این توافق مورد پذیرش قرار میگیرد یا خیر؟
رییس بسیج دانشجویی کشور سوء مدیریت و رشوه را موریانهای حملهور به بدنه اقتصاد کشور دانست و عنوان کرد: مشکلات اقتصادی به تحریمها ارتباطی پیدا نمیکند و دولت روحانی دو سال از وقت خود را صرف مذاکرات و توافق هستهای کرد؛ این در حالی است که مسائل فرهنگی و اقتصادی مورد غفلت قرار گرفت.
دولت هیچگاه در مقام پاسخگویی جدی قرار نگرفته است
گودرزی به مطالبهگری از مسؤولان نسبت به حوزههای مورد غفلت اشاره کرد و گفت: تمامی مشکلات کشور رفع تحریم نیست و این در شرایطی است که دولت هیچگاه در مقام پاسخگویی جدی قرار نگرفته است و گفتمان و رویکرد آمریکاییها در این مذاکرات این بود که بتوانند بار روانی را از روی دولت خود بردارند زیرا از نظر روانی به این مذاکرات کاملا نیاز داشتند.
رییس بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: نباید تمامی مشکلات کشور را به بحث تحریمها گره زد، تحریم تنها یکی از مولفههایی است که سبب مشکلات اقتصادی شده است در حالی که مسائلی همچون واردات بی رویه و یا مشکلات سیستم بانکداری و همچنین فرهنگ مصرف در میان مردم هنوز لاینحل باقی مانده است.
وی با بیان این که پذیرش یا رد این توافق تبعات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دارد، گفت: ما در کشور نباید دنبال تفرقه واختلاف افکنی باشیم و کشور نباید دو قطبی بشود.
امیدواری کاذب
رییس بسیج دانشجویی کشور با بیان این که برای مردم در حال حاضر امیدواری کاذب ایجاد شده است، اظهار داشت: بایستی در این مسیر با یک شیب ملایم برای مردم توضیح داد که آمریکایی ها تحریم بردار نیستند و اگر هم برداشته شوند همه مشکلات اقتصادی ما حل نمی شوند.
وی افزود: سیاست نادرست، سوءمدیریت، فساد، رشوه و دزدی مثل موریانه بدنه اقتصاد کشور را می خورد، بیان داشت: این موضوعات ربطی به تحریم ندارد و از طرفی فرهنگ بد مصرف در مردم هم وجود دارد و به همین دلیل شکوفایی اقتصادی ربطی به تحریم ندارد.
سید نظامالدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در ادامه به بررسی عملکرد مجلس شورای اسلامی در این سال ها پرداخت و اظهار داشت: نوع نگاه حاکم بر مجلس نهم نیز همانند مجلس هشتم است با این تفاوت که نمایندگان دور نهم مجلس شورای اسلامی که عمدتا اصولگرا هستند اما در قبال دولت جدید تقریبا حالت ژلهای دارند.
وی با اشاره به گفتمانهای حاکم در مجالس شورای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اظهار کرد: اگر بخواهیم این گفتمانها را در مفهوم کلان در نظر بگیریم نمیتوان برای هر دوره مجلس گفتمان خاصی را قائل شد، منظور از گفتمان یک مقوله بسیار وسیع است که عرصههای مختلفی را در جامعه تحت تأثیر خود قرار میدهد.
متد مبارزاتی امام خمینی
مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به متد مبارزاتی امام خمینی (ره) گفت: متد مبارزاتی ایشان آوردن مردم به صحنه و ایجاد آگاهی در آنها بود، از دیدگاه امام (ره) تنها حضور مردم در صحنه بود که میتوانست حاکمیت شاه و آمریکا را به چالش بکشاند.
وی تأکید کرد: امام خمینی(ره) موجی از حضور مردم را در جامعه ایجاد کرد و این حرکت با سایر جنبشهای دنیا متفاوت بود زیرا از طریق انقلابها مجبور بودند به شرق یا غرب متصل شوند اما در زمان پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از عناصر فکور غرب متوجه شدند که این انقلاب روح جدیدی دارد و با سایر انقلابها متفاوت است.
موسوی با بیان این که انقلاب اسلامی ایران جزو معدود انقلابهای دنیا است که رهبر آن در همان سال اول پیروزی رفراندوم برگزار میکند، بیان کرد: تمام نهادهایی که امام راحل در آن زمان تشکیل دادند مبتنی بر حضور مردم بود و نگاه تیزبین ایشان توانست انقلاب را تا زمان حاضر بیمه کند زیرا ما هماکنون حدود 37 سال است که در برابر بدترین دشمنیهای شرق و غرب قرار داریم اما به واسطه بنیانهای دقیق امام راحل این انقلاب حفظ شده است.
وی با اشاره به نگاه امام خمینی (ره) به مقوله مجلس شورای اسلامی گفت: امام راحل مجلس را عصاره فضائل ملت و در رأس امور میدانستند و معتقد بودند کانون نظارت باید از طریق نمایندگان و وکلای مردم باشد./934/ز503/ب4