سیره علمی و عملی ائمه اطهار بهترین الگو برای طلاب جوان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام سید محمود جلالی، نایب رییس شورای حوزه علمیه مازندران امروز در جمع طلاب حوزه علمیه امام حسن عسگری(ع)، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام باقر(ع)، تصریح کرد: فقه اهل بیت(ع) اساس دین اسلام است که طلاب باید آن را در سطح وسیعی در جامعه تبلیغ کنند.
وی با بیان این که یکی از القاب امام پنجم، باقر است، افزود: از مشهورترین القاب ایشان باقر است که از ناحیه پیامبر گرامی(ص) از سوی جابر بن عبدالله انصاری به ایشان ابلاغ شد که به معنای شکافنده علوم است و دوست و دشمن به آن اذعان دارند.
امام جمعه فریدونکنار با تاکید بر این که مردم در هر مسأله ای که مورد ابتلای آنها بود از امام سؤوال می کردند، بیان کرد: جابربن یزید جعفی یکی از اصحاب خاصه حضرت بود و هفتاد هزار حدیث را از آن امام همام ضبط و حفظ کرد و امام(ع) مهم ترین مسائل را با او در میان می گذاشت.
وی ادامه داد: کتوم نبودن، عدم تحفظ اسرار و پایین بودن ظرفیت وجودی از دلایلی است که ائمه اطهار(ع) همه اسرار خود را با مردمان زمان در میان نمی گذاشتند و بعضی را تنها محرم اسرار انتخاب می کردند.
استاد حوزه علمیه مازندران بیان کرد: باید با هوشیاری و بصیرت به وظایف خود آشنایی پیدا کنیم و قدر نعمت ایام جوانی را برای کسب علم و دانش بدانیم که عمر رفته دیگر قابل برگشت نیست.
حجت الاسلام جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح دو خصوصیت اخلاقی امام باقر(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: تعبد به مسائل شرعی و حلم و عفو و گذشت از لغزش دیگران دو خصوصیت اخلاقی بارز ایشان است که دوست و دشمن به آن اعتراف می کنند.
نایب رییس شورای حوزه علمیه مازندران در تشریح خصوصیت نخست گفت: در حالات امام محمد باقر(ع) است که ایشان حق را رها نمی کرد و می فرمودند اگر حق با باطل مخلوط شود حق را نباید رها کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه مازندران تاکید کرد: بسیاری از انسان ها حق را به خاطر کار باطل ترک می کنند که این استدلال از اساس و ریشه دارای مشکل است.
وی افزود: وجود حق با استناد به کلام قرآن و احادیث امامان معصوم(ع) استنباط می شود اما متأسفانه بعضی از افراد اموری که دارای ثواب زیاد است مثل رفتن به مسجد و نماز و مذاکرات علمی را به بهانه های واهی و موهوم رها می کنند.
نایب رییس شورای حوزه علمیه مازندران خاطرنشان کرد: ما باید از ائمه اطهار(ع) درس زندگی بگیریم و آنها را به عنوان الگویی در رعایت آداب اسلامی قرار دهیم و سیره آنها را در همه زندگی خود عملی کنیم.
وی در ادامه با تشریح خصوصیت حلم و گذشت امام باقر(ع) ادامه داد: حلم و عفو در برابر دشمنان لجوج و دعا در حق آنان باعث ایمان آوردن آنها می شد و به حقانیت ایشان اذعان می کردند./950/202/ب3