۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
کد خبر: ۲۹۲۶۸۹
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان تأکید کرد؛

ضرورت توجه حوزه علمیه نسبت به مسائل معنوی طلاب

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ابطحی با اشاره به این که طلاب شاگردان مکتب امام صادق(ع) و سربازان امام زمان(عج) هستند، مهم‌ترین وظیفه طلبه را تهذیب نفس بیان کرد و گفت: جنبه تهذیبی حوزه باید بیشتر از جنبه آموزشی آن باشد و اساتید باید الگوی طلاب و طلاب الگوی جامعه باشند و این الگو بودن، جز با تربیت و تهذیب به دست نخواهد آمد.
همايش سحاب رحمت حجت الاسلام ابطحي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف‌آباد، حجت الاسلام سیدمهدی ابطحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان، پیش از ظهر امروز در همایش سحاب رحمت ویژه طلاب جدیدالورود حوزه های علمیه شهرستان نجف آباد که در مسجد قبا ویلاشهر برگزار شد، با تبریک اعیاد غدیر و قربان و تسلیت فاجعه اسفناک منا، گفت: مقوله تربیت از جمله مباحثی است که در جامعه بشری دارای جایگاه والایی است.

 

وی حقیقت انسان را در گرو تربیت او بیان کرد و افزود: حقیقت وجودی یک انسان و رسیدن به مراحل بالای کمال تنها در گرو جنبه های تربیتی او است و تنها در سایه تربیت درست و صحیح است که انسان از مرتبه حیوانیت بالاتر خواهد رفت.

 

تربیت دینی و الهی مهمترین بعد تربیت است

حجت الاسلام ابطحی مهم ترین بعد تربیت را تربیت دینی و الهی برشمرد و گفت: با نگاهی به زندگی دیگر موجودات جهان، خواهیم دید که آنها نیز به نحوی تحت تربیت قرار می گیرند، ولی آنچه به انسان ارزش و کمال می بخشد، قرار گرفتن تحت تربیت دینی و الهی است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: عدم توجه به تربیت دینی و الهی، از انسان ها، افرادی پدید می آید که همانند یک حیوان وحشی تنها هوای نفس و رسیدن به خواسته های دنیا برایشان مطرح است و گاهی حتی پست از حیوانات می شوند و چه بسا یک شهر و یا یک کشور را همانند حاکمان و سردمداران کفر به نابودی و فساد بکشانند.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان، درباره اهمیت و ارزش تربیت الهی و دینی در ادیان افزود: اول انسانی که خداوند آفرید، پیغمبر بود و مهمترین مسؤولیتش تربیت انسان است و کار پیامبران غیر از این نیست که جز برای تربیت انسان ها مبعوث نشده اند همان گونه که پیامبر اکرم(ص) اعراب جاهلی را تحت تربیت خود، به درجه ای رساند که بر تمدن های ایران و روم غلبه کردند.

 

وی درباره جایگاه حوزه های علمیه در تربیت الهی و دینی جامعه نیز گفت: بعد از دوران ائمه اطهار، حوزه های علمیه، که در زمان امام باقر و امام صادق(ع) بنیان نهاده شد، این وظیفه ائمه را به عهده گرفت که بزرگترین برکات این حوزه ها، تربیت انسان هایی چون امام خمینی و رهبر معظم انقلاب است و هیچ مرکز آموزشی چنین برکاتی نداشته است.

 

اهمیت حوزه های علمیه نسبت به دیگر مراکز آموزشی به خاطر جنبه تهذیبی آن است

حجت الاسلام ابطحی در ادامه با خطاب قرار دادن طلاب که شما شاگردان مکتب امام صادق(ع) و سربازان امام زمان هستید، گفت: اگر ملاک در حوزه های علمیه کسب مدرک بود، هیچ تفاوتی با دیگر مراکز آموزشی نداشت، و شما باید بدانید که تنها تحصیل علم، ارزشی به انسان نخواهد داد و آموزش در کنار تهذیب است که شما را نسبت به دیگر دانش آموختگان متمایز می کند.

 

وی طلاب را الگوی جامعه بیان داشت و افزود: جنبه تهذیبی حوزه باید بیشتر از جنبه آموزشی آن باشد و اساتید باید الگوی طلاب و طلاب الگوی جامعه باشند و این الگو بودن جز با تربیت و تهذیب به دست نخواهد آمد.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان، با اشاره به آداب طلبگی ادامه داد: برنامه ریزی درسی، اهتمام به تحقیق، احترام به استاد، رعایت اصول معنوی در ورود به حوزه از مهمترین مواردی است که هر طلبه در بدو ورود باید آن را سرلوحه رفتار خودش قرار دهد.

 

وی در ادامه بیان داشت: شما طلاب همانند آتش نشان هستید که نه فقط نباید به سمت گناه بروید بلکه باید دیگران را نیز از گناهان دور کنید و اگر یک لحظه غفلت کنید، دچار سقوط خواهید شد./1306/202/ب3

ارسال نظرات