قدیری ابیانه: تمام تلاش مهدی هاشمی در خارج کشور برای افزایش تحریم ها بود/ منصوری: مشکلات کشور نتیجه عملکرد دولت قبل است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مناظره با موضوع « بایدها و نبایدهای سیاست داخلی دولت یازدهم پس از توافق هستهای»با حضور آذر منصوری، عضو شورای اصلاح طلبان و محمد حسن قدیری ابیانه، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک و فعال اصولگرا20 مهرماه در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی برگزار شد.
محمد حسن قدیری ابیانه در این مناظره به بررسی وضعیت کشور پس از برجام، مشکلات پیش روی در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، وضعیت ایران در منطقه و جهان، بررسی وقایع داخلی و چگونگی تلاش جناح ها برای رأی آوری در انتخابات پیش روی پرداخت.
وی درباره پیش بینی ها حوزه های مختلف در کشور پس از برجام اظهار داشت: کشورهای غربی و آمریکا بعد از برجام درصدد هستند تحریمهایی را با محوریت حقوق بشر برای ایران وضع کنند.
وی در ادامه با انتقاد از این رویکر دولت که حتی آب خوردن ملت ایران را هم منوط به توافقات هسته ای عنوان می کند، بیان داشت: در دوران پسا تحریم، تحریمهای حقوق بشری باقی مانده و تشدید هم میشود و این درحالی است که توقعات و انتقاد صحیح و کارآمد باید بر اساس دیدی واقعبینانه باشد.
مهدی هاشمی در آمریکا همه تلاشش برای افزایش تحریم ها بود
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک با افشای این موضوع که مهدی هاشمی در خارج کشور همه تلاشش برای افزایش تحریم ها بود، خاطرنشان کرد: در واقع اینها به دشمن کمک می کردند تا فشارها بیشتر شود و مردم وضعیت بدی داشته باشند تا اصلاح طلبان رأی بیاورند.
وی درادامه با انتقاد از دولت روحانی مبنی بر این که چرا دولت همه کارهایش را تعطیل کرد و فقط به توافقات هسته ای دلخوش کرد، افزود: روحانی در شعارهای انتخاباتیش مدعی می شد که مشکلات اقتصادی را صد روزه حل می کند و این درحالی است که پس از صد روز فقط به یک گزارش صد روزه اکتفا شد.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک توافق هستهای را نوعی کیش و مات دانست که هم پذیرش و یا نپذیرفتن آن برای کشور هزینه دارد و خاطرنشان کرد: برخی سخنان دولت که حتی آب آشامیدنی را به تحریم وابسته میداند، سبب میشود آمریکا و طرفهای غربی فشار بیشتری به ایران بیاورند و گمان کنند که تحریمها فشار زیادی را بر کشور داشته است.
از اقتصاد به مسایل سیاسی و جناحی یارانه پرداخته می شود
وی درادامه با انتقاد از ادامه یافتن اعطای یارانه به ثروتمندان گفت: دولت در این موضوع مقصر است که هنوز نتوانسته است حق را از ثروتمندان بگیرد و به فقرا بدهد و این درواقع مصداق این امر است که بعضی می گویند از اقتصاد به سیاست یارانه می دهیم اما در واقع از اقتصاد به مسایل سیاسی و جناحی یارانه پرداخته می شود تا در انتخابات بتوانندرأی بیاورند.
وی با بیان این که انتقادات کنونی از دولت قبل بیاساس است، گفت: یکی از دلایل رکود شرایط کنونی انتظاری است که دولت در مردم ایجاد کرده است چرا که دولت یازدهم تمام فعالیتهای خود را در طول این دوسال تعطیل کرده و همه امور را معطوف به مذاکرات هستهای کرده است.
بزرگترین فساد اقتصادی ما مربوط به دوران اصلاحات بوده است
قدیری ابیانه انتظاری که دولت در مردم برای دوران پساتحریم ایجاد کرده را بیجا دانست و افزود: بزرگترین مشکل ما اقتصاد وابسته به نفت است و بزرگترین فساد اقتصادی ما مربوط به دوران اصلاحات بوده است.
وی با بیان اینکه از شعارهای بیپایه و اساس باید پرهیز کرد، اظهار داشت: اعتقاد من این است که تحریم باید برداشته شود اما دولت یازدهم برای این دنبال دستیابی به توافق در مذاکره بود که در انتخابات از آن برداشت سیاسی داشته باشد.
آذر منصوری فعال اصلاحطلب نیز در این مناظره با اشاره به وضعیت کشور در سالهای گذشته، بیان کرد: در هشت سال وضعیت کشور به شرایطی دچار شد که پرونده ایران به شورای امنیت رفت و تحریمهای ظالمانه علیه ما به وقوع پیوست.
وی تصریح کرد: گفتمان دولت روحانی در این شرایط تلاش برای برونرفت کشور از وضعیتی بود که دولت گذشته بهوجود آورده است.
منصوری مشکلات اقتصادی کشور را به دولت گذشته نسبت داد و افزود: سوء مدیریت و ناکارآمدی دولت قبلی مشکلات فراوانی را به سیستم مدیریتی کشور تحمیل کرد.
عضو شورای مشاوران رییس دولت اصلاحات عنوان کرد: کنترل تورم در دولت روحانی نشان میدهد همه مشکلات کشور ناشی از تحریم نیست و میتوان با مدیریت مشکلات را حل کرد.
وی با اشاره وضعیت فقر در جامعه تصریح کرد: برخی نابسامانیهای اجتماعی در جامعه نشان میدهد ما هنوز نتوانستهایم به توسعه متوازن برسیم.
منصوری خاطرنشان کرد: بعد از 22 ماه مذاکرات نفسگیر تیم دیپلماسی ما توانست مذاکرات را به نتیجه برساند و پرونده ایران را از شورای امنیت خارج کند.
این فعال اصلاحطلب با بیان این که خطر افراط گرایی و داعش منطقه را تهدید میکند، گفت: نقش ایران بسیار میتواند در کاهش این منازعات اثربخش باشد، بنابراین این توافق نه در فضای داخلی بلکه در عرصه برونی زمینه ارتقای جایگاه ایران را فراهم کرده است.
وی در ادامه خطاب به قدیری ابیانه این پرسش را مطرح کرد شما به عنوان یک فرد استراتژیک نسخه شفابخشتان برای شرایط اقتصادی کشور در حال حاضر چیست؟
اجرای نادرست طرح هدفمندی یارانهها روزانه 100 میلیون دلار به کشور ضرر میزند
قدیری ابیانه گفت: کاهش تورم به دلیل رکود وضعیت کنونی است و همچنین اجرای نادرست طرح هدفمندی یارانهها روزانه 100 میلیون دلار به کشور ضرر میزند.
سفیر سابق ایران در مکزیک تصریح کرد: دولت یازدهم 55 هزار میلیارد تومان بدهی آورده است که این بدهی ناشی از دادن یارانههای نقدی است و برای جلوگیری از این بدهیها باید افراد پردرآمد را شناسایی کرد.
وی با بیان این که دریافت یارانه نقدی حق همه افراد نیست، خاطرنشان کرد: خروج از رکود همیشه با مهار تورم همراه نیست و برای کاهش رکود کم کردن تورم یک الزام نیست.
کارشناس مسائل استراتژیک با انتقاد از این که عدهای تمام تحریمها را بر گردن دولت گذشته میاندازند، بیان کرد: بنده نیز به دولت احمدینژاد نقد دارم اما نقد باید منصفانه باشد.
وی با اشاره به قطعنامه شورای امنیت گفت: قطعنامهای که بخواهد حقوق ایران را در نظر نگیرد کاغذ پارهای بیش نیست.
منصوری به اظهارات قدیری ابیانه واکنش نشان داد و گفت: به لحاظ اقتصادی دولت روحانی زمانی کار را از دولت گذشته تحویل گرفت که این دولت 300 هزار میلیارد تومان بدهی داشت درحالیکه درآمدهای نفتیاش 700 میلیارد دلار بوده است.
چرا دولت حاضر نیست یارانه ثروتمندان را قطع کند؟
قدیری ابیانه در پاسخ به اظهارات منصوری گفت: چرا دولت حاضر نیست یارانه ثروتمندان را قطع کند، آیا آنان را نمیتواند شناسایی کند یا برای پیروزی در انتخابات این کار را انجام نمیدهد؟
وی با اشاره به فتنه 88 گفت: در فیلمی که از تاجزاده گرفته شده که خودش در جریان نبوده، وی اعتراف کرده است که اگر خیلی هم تقلب شده باشد یکمیلیون رأی است و ما باختهایم اما در میان مردم فریاد تقلب را سر میدهد که این نشانه دروغ گویی اصلاحطلبان است.
منصوری فعال اصلاحطلب خاطرنشان کرد: در بحث سیاست خارجی و توافقی که انجام گرفت دولت توانست ارکان دیگر نظام را با خود همراه کند که این هنر دولت روحانی است.
وی تصریح کرد: دولت در حال تلاش است تا گردش آزادانه اطلاعات را در کشور قوت ببخشد تا کسانی که تندترین انتقادها را دارند، آزادانه صحبت کنند.
قدیری ابیانه بزرگترین فساد اقتصادی را مربوط به کرسنت دانست و افزود: در این دولت که شعار شفافیت داده میشود کسی حق صحبت در رابطه با کرسنت را ندارد و اگر کسی در این رابطه حرف بزند مهر بیسوادی به وی زده و او را به جهنم حواله میکنند.
منصوری به این اظهارات واکنش نشان داد و تصریح کرد: بیرحمانهترین نقدها امروز به دولت میشود و منتقدان تنها واژه بیسواد را شنیدهاند.
این فعال اصلاحطلب با اشاره به مسئله تبعیض میان زن و مرد خاطرنشان کرد: ما در اسلام الگوهای بسیاری از زنان داریم که در جامعه نقشآفرینی کردهاند اما در جامعه ما میان زن و مرد تبعیض گذاشته میشود.
وی گفت: اگر در مسئله انتخابات نتوانیم انتخابات را به سمت انتخاباتی آگاهانه ببریم و از آفت پوپولیسم دور کنیم با خسارات جبرانناپذیری مواجه میشویم.
وی اضافه کرد: فرصت صندوقهای رأی یک فرصت بیبدیلی است که باید از آن استفاده و حقوق شهروندی را تامین کنیم.
منصوری در پاسخ به سوال قدیری ابیانه مبنی بر مسئله حجاب خاطرنشان کرد: بنده بارها گفتهام و باز هم تأکید میکنم به عنوان مدافع حجاب از آن دفاع میکنم اما به برخی رویکردهای قهری و تحکم به حجاب اعتراض دارم.
وی ادامه داد: حجاب اجباری نتیجه عکس میدهد و افراد را از حجاب گریزان میکند اگر امسال ساپورت نماد بدحجابی است سالهای بعد پوشش نامناسبتر نماد میشود.
این فعال اصلاحطلب با اشاره به رفتار نمایندگان مجلس، گفت: نمایندگان اگر برخواسته از رأی مردم باشند یک مقام مسؤول کشور را تهدید به دفن با سیمان نمیکردند.
قدیری ابیانه حرکت این نماینده مجلس را شوخی عنوان کرد و افزود: اگر هر مسئله را جدی بگیریم پس با این حساب روحانی باید همه را به جهنم میفرستاد.
بابک زنجانی اصلاحطلب است و هیچ شباهتی به اصولگرایان ندارد
وی با طرح این پرسش که چه کسی گفته است بابک زنجانی اصولگرا است، گفت: بابک زنجانی اصلاحطلب است و هیچ شباهتی به اصولگرایان ندارد بلکه تنها در زمان اصولگرایان آمد و مفسده ایجاد کرد.
سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: چنانچه دولت به غلط عنوان میکند من همه درآمد را به مردم میدهم و مردم خودشان می بایست تمام مشکلات فرهنگی، بهداشت، اقتصاد و مسائل اجتماعی و ورزشی را برطرف کنند، مردم خود باید بدانند چگونه میتوان با داشتن این میزان پول به رفع همه این مشکلات پرداخت.
وی با اشاره به این که چنانچه 600 میلیارد دلار درآمد نفت دولت سابق را در تعداد ماه ها، سال ها و افراد ایرانی تقسیم کنیم به هر نفر ایرانی به ازای هر ماه 67 هزار تومان می رسد، تصریح کرد: متأسفانه برخی، تصوراتی را در مردم ایجاد میکنند و مردم نیز می پندارند که در دولت بخور بخور شده، این در حالی است که این افراد خود باید بپندارند که چگونه میتوان با 67 هزار تومان در ماه کشور را اداره کرد.
این فعال اصولگرا با بیان این که این میزان در دولت فعلی حدود 56 هزار تومان در ماه است، خاطر نشان کرد: چگونه است که یک نفر راجع به توسعه سیاسی و اجتماعی سخن میگوید؛ اما یک بار ضرب و تقسیم نکرده است.
قدیری ابیانه ابراز داشت: تصور کنید تحریم ها برداشته شود آنگاه حدود 20 هزار تومان به این 56 هزار تومان افزوده میشود، آیا تفاوتی در اقتصاد ایران به وجود خواهد آمد؟
وی درادامه در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از جامعه مدنی و رویکردهای آنان در مواجهه با حقوق طبیعی انسان ها گفت:عده ای از اصلاح طلبان خوشحال می شوند که بی بی سی از آنها تعریف و تمجید می کند و اینها غرب زده و خودباخته هستند./934