۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
کد خبر: ۲۹۸۰۳۱
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان:

کم رنگ شدن قناعت در زندگی سبب بروز مشکلات بسیاری می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: مصرف‌گرایی به معنای عدم رعایت حدود کمی و کیفی در نیازها است که سبب خواهد شد روح اسراف و تبذیر بر خانواده حاکم شود و عامل کم رنگ شدن و حتی از بین رفتن قناعت شده و در نتیجه مشکلاتی مثل عدم دقت در کسب حلال را در پی خواهد داشت و این کسب ناسالم خود ریشه بسیاری از مشکلات و آسیب ها است.
مصرف گرايي

اکرم باغخانی عضو هیأت علمی دانشگاه باهنر کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: یکی از مؤلفه های ارزشمند در سبک زندگی اصیل و اسلامی، مصرف صحیح و بهینه در امور مختلف به ویژه مسائل مالی و اقتصادی است، که به فرموده قرآن کریم انسان را در چارچوبی مشخص در راستای ایجاد حیات طیبه قرار می دهد.

 

وی افزود: در مقابل مصرف صحیح، روحیه مصرف گرایی قرار دارد که به معنای عدم رعایت حدود کمی و کیفی در نیاز ها است که در نتیجه به اسراف ختم می شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نتایج اسراف و مصرف گرایی در خانواده اظهار داشت: بدیهی است که با ایجاد چنین منشی، قناعت در زندگی کمرنگ و یا از میان می‌رود که این سبب مشکلاتی چون عدم دقت در کسب حلال، چشم و هم چشمی و فاصله افتادن بین افراد می شود؛ داشتن کسب ناسالم عامل معضلات فراوانی است.

 

وی درباره تاثیر عادت مصرف گرایی والدین بر فرزندان اظهار داشت: عمدتاً هر فرهنگی در خانواده از طریق والدین ایجاد و به فرزندان منتقل می‌شود که اگر والدین دارای سنت غلط مصرف گرایی باشند سعادت فرزندان تحت تاثیر قرار می گیرد.

 

خانم باغخانی درباره پیامدهای الگوپذیری از مصرف گرایی در زندگی فردی فرزندان تأکید کرد: فرزندان با تأثیری که از روحیه مصرف گرایی گرفته اند به سوی رقابت با همسالان خود سوق داده می شوند؛ فرزندان در این زمینه به دلایل متفاوتی مانند محرومیت های مادی راضی نگه داشته نمی شوند و در نتیجه سبب ضعف اعتماد به نفس و روحیه خود کمتر بینی می شوند.

 

وی در ادامه افزود: اگر فرزندانی که در موقعیت علم آموزی هستند دچار معضل مصرف گرایی شوند سطح علمی کشور پایین می آید چرا که تمام فکر و وقت آن ها صرف مصرف و تجملات می شود در نتیجه فرصتی برای پیشرفت و علم آموزی نمی ماند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه باهنر گفت: با توجه به معضلات و اثرات مخربی که مصرف گرایی دارد باید با ترویج این مؤلفه مقابله شود و در بین مردم فرهنگ سازی گسترده ای صورت گیرد.

 

وی در پایان گفت: ارائه الگوهای آموزشی، بیان آثار سو مصرف گرایی در زندگی فردی و اجتماعی، ضابطه‌مند کردن تبلیغات بازرگانی در رسانه ملی و دیگر رسانه ها راهکاری هایی برای مقابله با مصرفگرایی است اما در سطح کلان لازم است بر واردات کالا نظارت و کنترل جدی صورت گرفته و مؤلفه های اقتصاد مقاومتی ترویج و اجرایی شوند./9704/

ارسال نظرات