۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۳
کد خبر: ۳۰۱۸۲۸
استاد حوزه علمیه:

ناصح درونی، زمینه ساز یاری امام زمان است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ریاضت به صفت نصیحت شنوی یاران امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: طبق روایتی از امام جواد الائمه(ع) شیعه دو نشانه دارد که این نشانه ها شامل، داشتن واعظ درونی و اهل نصیحت بودن است.
نصيحت کردن در کلام اهل بيت(ع)

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمود ریاضت استاد و پژوهشگر حوزه علمیه چهارشنبه شب بعد از نماز مغرب و عشاء در مجتمع فرهنگی رضوان با اشاره به فرازی از زیارت مخصوص حضرت اباالفضل العباس(ع) گفت: کسانی که در دل و زبان آرزوی همراهی با شهدای کربلا را دارند باید ملزومات آن را رعایت کنند.

 

وی با اشاره به فرازی از زیارت مخصوص حضرت اباالفضل(ع) که می فرماید، «یا لَیتَنی کُنتُ مَعَک فَاَفُوزُ فَوزَاً عَظیماً» افزود: زمانی که بین صفات ما و صفات شهدای کربلا شبیه سازی صورت بگیرد، ما می توانیم آرزو کنیم که ای کاش همراه امام حسین (ع) بودیم و به سعادت می رسیدیم.

 

حجت الاسلام ریاضت به صفت نصیحت شنوی یاران امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: طبق روایتی از امام جواد الائمه(ع) شیعه دو نشانه دارد که این نشانه ها شامل، داشتن واعظ درونی و اهل نصیحت بودن است.

 

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه تصریح کرد: ما باید هر باری که می خواهیم از خانه خارج می شویم  خودمان را موعظه کنیم، چرا که طبق روایات معصومین(ع) بهترین موعظه، موعظه انسان به خودش است.

 

وی با تبیین دومین ویژگی شیعیان از منظر امام جواد الائمه(ع) یعنی اهل نصیحت بودن افزود: بسیاری از مشکلات و چالش هایی که در خانواده بین پدر و مادر و فرزندان ایجاد شده است، به خاطر پیروی نکردن از نصایح یکدیگر است.

 

حجت الاسلام ریاضت با اشاره به رفتار انبیا و اولیای الهی برای استفاده از نصیحت دیگران، تأکید کرد: انسان باید از نصایح خوب دیگران نهایت استفاده را کند و با فراهم کردن بهترین شرایط در زندگی اش به سعادت برسد، حتی اگر این نصایح از طرف دشمنش باشد.

 

کارشناس مسائل مذهبی در ادامه با بیان روایتی از امام هادی(ع) که می فرمایند، از کسانی که خیرخواه خود نیستند فاصله بگیرید، تصریح کرد: مسلماً از کسانی که با ارتکاب گناه به خودشان رحم نمی کنند، انتظار ترحم داشتن، انتظار بی جایی است.

 

وی بیان کرد: پیامبر(ص) در روایتی نورانی می فرمایند، «وای به حال شما اگر رفتارتان با خانواده در دنیا، مثل رفتارتان در روز محشر باشد» چرا که در روز محشر همه افراد خانواده از یکدیگر فرار می کنند و هر کسی به فکر کار خودش است، از این روایت متوجه می شویم که یکی از راه های در امان ماندن از اهوال روز قیامت، این است که همه تلاش خود را برای کمک کردن به دیگران مخصوصاً نزدیکان به کار گیریم./867/202/ب1

ارسال نظرات