۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵
کد خبر: ۳۰۲۷۶۰
استاد حوزه و دانشگاه:

طی کردن مسیر بدون ولایت سبب آبرو بردن از دین می شود

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با تأکید براین که فریاد ولایت پذیری و این که ولایت ملازمه توحید است، فریاد بلند تری از دیگر مسائل است، گفت: ولایت اقتضای توحید است؛ در تاریخ افرادی بدون ولایت خواستند که مسیر را طی کنند اما آبروی دین را بردند.
حجت الاسلام سعيد سعدي ، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل ديني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سعید سعدی، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل دینی، شامگاه یک شنبه(24 آبان ماه) در مراسم سوگواری شهادت حضرت رقیه(س) که در جمع عزاداران اهوازی برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی براین که «بنی الإسلام علی خمس، علی الصّلاة و الزّکاة و الصّوم و الحجّ و الولایة، و لم یناد بشی‏ء کما نودی بالولایة» ابراز داشت: در این حدیث آمده اسلام بر پنج چیز بنا شده است: نماز و زکات و روزه و حج و ولایت، و هیچ یک آنها آن گونه که ولایت مطرح شده است مطرح نگشته است.

 

وی با اشاره به این که این پنج بنیان سبب استحکام دین می شود، اظهار داشت: در زبان عربی به تنه درخت اصل و به شاخه های آن فرع گفته می شود و در اصول و فروع دین هم اینگونه هستند؛ اصل و اساس دین توحید و مأموریت و ندای اصلی پیامبران توحید بود.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که دیگر مسائل متفرع از توحید هستند، گفت: اعتقاد به توحید، اعتقاد به نوبت را به همراه خواهد داشت؛ چراکه این از شاخه های اصلی اعتقاد به توحید است.

 

حجت الاسلام سعدی با بیان این که زندگی بشری محدود به این دنیا نیست و این سبب اعتقاد انسان به قیامت و معاد خواهد شد، ادامه داد: کسی که معتقد به نبوت باشد به در ادامه به امامت هم اعتقاد دارد؛ چراکه عاملی برای وجود نبی در زمینه امامت هم وجود دارد.

 

وی با تأکید براین که شخص معتقد به این اعتقادات باید خروجی آنها در زندگی او قابل مشاهده باشد، چراکه دل پاک بایستی انعکاسی در رفتارهای انسان داشته باشد، گفت: فروع دین مقتضیات اصول دین است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که ائمه اطهار(ع) و مربیان دین به انسان فروع دین را می آموزند، خاطرنشان کرد: در اصول دین تقلید جائز نیست اما در فروع دین باید تقلید و وحدت روش باشد؛ چراکه به عنوان تجلی دین مطرح است.

 

حجت الاسلام سعدی با اشاره به این که امام باقر(ع) در این حدیث می فرمایند مردم باید ولایت داشته باشند که تجلی اعلی آن در وجود امام علی(ع) است، افزود: همه مسائلی که در این حدیث ذکر شده بیانگر دین می باشند اما هیچ کدام همچون ولایت نیست.

 

وی با تأکید براین که فریاد ولایت پذیری و این که ولایت ملازمه توحید است، فریاد بلند تر از دیگر مسائل می باشد، گفت: ولایت اقتضای توحید است؛ در تاریخ افرادی بدون ولایت خواستند که مسیر را طی کنند اما آبروی دین را بردند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که نمونه این افراد خوارج و اکنون داعش هستند، خاطرنشان کرد: افرادی که از دایره ولایت بیرون بروند و دین خود را زیر نظر ولی بررسی و کنترل نکند و متوجه گرایش های دینی صحیح یا غلط نباشند از دین آبروی برده و این به روشنی مشخص است./9453/202/ب3

ارسال نظرات