بازگشت به آموزهای اصیل دینی؛ رکن اصلی در ایجاد همدلی و همزبانی
به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامرضا بهروزی لک، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، امروز، در نشست علمی «همدلی و همزبانی مبان دولت مل(مشکلات و راهکارها)، که سالن کنفراس همایش های غدیر قم برگزار شد،به مبانی و ارکان همدلی و همزبای دولت و ملت اشاره کرد و گفت: همدلی به مثابه تجلی اعتماد اجتماعی بین حاکمان و مردم، در اندیشه سیاسی بر ایده «تعهد سیاسی» است که باید هم از سوی حاکمان هم از سوی مردم باید رعایت شود.
حجت الاسلام بهروزی لک با بیان آموزههای دینی سبب تمایز ماهیت مشارکت در اندیشه اسلامی با الگوی غربی است، ابراز کرد: الگوی «سیاسی مشارکت متعهدانه» گونهای از مشارکت در عرصه سیاسی است که حضور متعهدانه افراد را در عرصه سیاسی به مبانی دینی یک تکلیف می داند و از فرد میخواهد تعهداتی را در عرصه سیاسی بپذیرد، در الگوی سیاسی متعهدانه حکومت حق و تکلیف و تعهد به مشارکت در عرصه سیاسی تلفیق یافته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) بیان کرد: همدلی و همزبانی همانند عدالت اجتماعی یک نگاه صوری و محتوا و عمیق دارد؛ صورت این امر این است که باهم باشیم و محتوای این مسأله است که دستیابی به مبنای اصولی است.
وی با بیان این که بهترین راهکار ایجاد همدلی میان دولت و مردم اعتماد به آموزهای اصیل دینی است، گفت: باید ارائه تئوریهای و نظریه مختلف و غربی در جامعه پرهیز شود، اما وحدت جامعه براساس مبانی و نظریات مختلف عمل شود و بدون یافتن مبنا این درمان موقت میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با بیان این که در آیات قرآن جامعه امت واحده معرفی است، افزود: مناسب است سبب عوامل ایجاد اختلاف و از بین رفتن وحدت بررسی شود تا دوباره امت واحده اسلامی احیای شود.
حجت الاسلام بهروزی لک ابراز کرد: بر اساس آیات قرآن انسانها به گونهای آفریده شده که به رشد و تعالی برسد و ذات و فطرت انسان نهفته است، اما فرد گرایش به مادیات و دنیویها دارد، بعد معنوی انسان به گونهای است که به هدایت، رشد و تعالی دست یابد.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگشت به آموزههای اصیل دینی رکن اصلی در ایجاد همدلی و همزبانی دولت و مردم دانست و گفت: در دولتها مختلفی چالشها و نظریات مختلف در مسأله رشد و هدایت مردم وجود دارد؛ زمانی که رییس دولت کشور این مسأله مطرح میکند که مردم با زور و کتک به بهشت بریم یا نبریم، این مسأله نشان میدهد که هنوز نظریه رشد و تعالی جامعه میان دولتمردان به درستی تبیین نشده است./998/پ202/ف