حوزه و دانشگاه دو شعبه از یک مؤسسه علم و دین هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، حجت الاسلام رضا خدری، مدیر حوزه علمیه استان بوشهر ظهر امروز در جمع خبرنگاران به روز وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: منظور از وحدت، یکی شدن نیست، معنای وحدت این نیست که همه با هم در یک فضا و زیر یک سقف زندگی کنند.
وی افزود: باید از روش خوب یکدیگر استفاده شود؛ البته هر روش خوبی در حوزه است، در دانشگاه آن را یاد بگیرند و هر روش خوبی هم که در دانشگاه است، در حوزه آن را بیاموزند و روشهای سنتی و روشهای وارداتىِ خوب، همدیگر را کامل کنند.
حجتالاسلام خدری با بیان اینکه قبل از انقلاب، تلاشهایی برای جدایی حوزه و دانشگاه انجام میشد، ابراز داشت: وقتی دانشگاه را بنیانگذاری کردند، راه بر جدایی از دین و حوزه گذاشته بودند، دانشگاهی بر مبنای ضدیت با دین و ارزشهای اسلامی بنیانگذاری شده بود و از طرف دیگر حوزه علمیهای بر اساس ضدیت با تازههای علمی بنا شد و این سب شد تا دو جریانی که باید کمک و مکمل یکدیگر و دو پایه برای نظام و دو بال برای پرواز به سطوح عالی بشری و انسانی باشند، بنای کار کردن بر ضد هم را گذاشتند.
وی افزود: در این صورت، دو نیرو به جای سازندگی، در جهت تخریب یکدیگر به کار خواهند رفت؛ ابتدا خواستند حوزه را تعطیل کنند دیدند نمی تون این کار را کرد، بعد آنها را از هم جدا کردند.
مدیر حوزه علمیه استان بوشهر اصل معنای وحدت به معنای پذیرش دو نهاد علمی کشور یعنی حوزه و دانشگاه عنوان کرد و بیان داشت: مسأله این است که دو جریان علمی و تحصیلی در کشور ما وجود دارد یکی از آن دو، به علومی مرتبط است که به جنبههای ارزشی جامعه میپردازند و این جریان، حوزه است که به دین، به اخلاق، به معارف و به فلسفه الهی میپردازد.
وی ادامه داد: اگر چه کار حوزهها، علمی است و در حوزهها دقتهای علمی، بسیار بالا و بسیار عمیق است، اما این کار علمی در خدمت جنبههای ارزشی جامعه و در خدمت دین و اخلاق است، کار علمىِ جریان دیگر دانشگاه در خدمت نیازهای جامعه و علوم کاربردی در زندگی است.
حجت الاسلام خدری وحدت حوزه و دانشگاه را روآوردنِ این دو به یکدیگر دانست و گفت: یعنی دانشگاه، علم و دانش و تحصیلِ علم را در جهت ارزشهای اسلامی و اخلاقی قرار دهد، علم در جهت دین، علم در جهت اخلاق و علم برای انسان؛ علم وسیلهای برای بی نیازی از بیگانگان است.
وی افزود: علم برای تأمین استقلال ملی ما و برای عزت امت اسلامی است، اگر حوزه و دانشگاه به هم کمک کنند، دو شعبه از یک مؤسسه علم و دین هستند و شکل گیری رشته های تخصصی در حوزه طبق سفارش رهبری است.
این مدیر حوزه علمیه در ادامه به معرفی فعالیتهای حوزه علمیه استان در راستای وحدت حوزه و دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: برگزاری جلسات هفتگی گفتوگوهای دینی و قرآنی در دانشگاه خلیج فارس با حضور اساتید دانشگاه و یک استاد حوزوی متخصص در فلسفه دین، برگزاری جلسه گفتوگوی اساتید حوزه علمیه استان و اساتید دانشگاه آزاد، جلسات مختلف حوزیان و دانشگاهیان و دورههای مشترک در برخی از شهرهای استان از جمله این فعالیت ها است.
وی حضور بیش از 50 نفر از اساتید حوزه جهت تدریس در دانشگاه های استان، حضور حوزویان فرهیخته به عنوان مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و ارتباط خوب آنان با دانشجویان، جذب دانشگاهیان جهت تحصیل در حوزههای علمیه استان از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکتری، تأمین استاد جهت حوزه دانشگاهی که هم مسؤول و هم بسیاری از اساتید از حوزه علمیه استان هستند و نیز حضور همزمان طلاب و دانشجویان در درس تفسیر آیت الله صفایی بوشهری را از دیگر اقدامات حوزه علمیه استان در راستای وحدت حوزه و دانشگاه دانست.
حجت الاسام خدری به معرفی حوزه علمیه استان بوشهر پرداخت و گفت: مدیریت حوزه علمیه برادران استان با 9 مدرسه علمیه در شهرستانهای مختلف نزدیک به هزار طلبه و استاد و مبلغ طرح هجرت در استان بوشهر وجود دارد./833/203/ب2