علوم انسانی میتواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد
وی افزود: توجه و مطالعه تاریخ 200 سال اخیر ایران و سابقه پژوهشگاه قابل تأمل است و ما باید روی آن فکر کنیم، ما بسیاری از علوم را از اروپا دریافت کردیم بدون اینکه به نیاز خود توجه داشته باشیم، ما نباید صرفا به انبار کردن علم توجه کنیم بدون اینکه به مسأله نیاز و پاسخگویی آن توجه داشته باشیم.
رییس فرهنگستان علوم عنوان کرد: ما به تقلید از اروپائیان علم را به نظری و کاربردی تقسیم کردیم در حالی که این مسأله درست نیست و چیزی به عنوان علم نظری وجود ندارد بلکه همه علوم از جمله علوم انسانی کاربردی هستند.
داوری اردکانی اظهار داشت: علم مفید است اما زمانی این فایده تحقق مییابد که مشکلات جامعه را حل کند، امروز به برکت انقلاب اسلامی دانش توسعه پیدا کرده و ما پزشکان، محققان و دانشمندان علوم انسانی شایستهای داریم.
وی گفت: امروز یکی از مشکلات علوم انسانی این است که مردم آن را به رسمیت نمیشناسند به این دلیل از فایده آن بیخبر هستند.
رییس فرهنگستان علوم بیان داشت: علوم باید در جامعه مسائل و مشکلات را برطرف کند در حالی که هنوز علوم انسانی نتوانسته به این لحاظ جایگاهی برای خود کسب کند و در جامعه پژوهشکدههایی وجود ندارند که به مسایلی نظیر فساد و ... بپردازند.
داوری اردکانی ابراز کرد: ما نیاز داریم بدانیم در جامعه چه عیبها، گسیختگیها و خطراتی وجود دارد اما جای تأسف است که ما صرفا به سبک و سیاق مستشرقان و پژوهشهای آنها مطالعه کردیم با وجود اینکه هنوز علوم انسانی را به خوبی نشناختیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علوم انسانی به ما یاد میدهد کی، کجا و چگونه عمل کنیم، علوم انسانی میتواند نیازهای کشور و پاسخ آن را به ما نشان دهد بنابراین باید به آن توجه خاص داشته باشیم./807/202/ب2