۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰
کد خبر: ۳۱۳۴۴۳
مشاور مدیرکل امور استان ها و مجلس حوزه هنری خبر داد؛

چاپ 220 عنوان کتاب با موضوع نقش مردم در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از سوی حوزه هنری

خبرگزاری رسا ـ مشاور مدیرکل امور استان ها و مجلس حوزه هنری گفت: تاکنون 220 عنوان کتاب با موضوع نقش مردم استان های کشور در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از سوی حوزه هنری چاپ و منتشر شده است.
تاريخ شفاهي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حسین نصرالله زنجانی، مشاور فرهنگی مدیرکل امور استان ها و مجلس حوزه هنری، شامگاه پنج شنبه، 8 بهمن ماه، در کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی در شهرکرد که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی و با حضور اهالی رسانه برگزار شد، با اشاره به این که تاکنون 220 عنوان کتاب با موضوع نقش مردم استان های کشور در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از سوی حوزه هنری چاپ و منتشر شده است، افزود: این تعداد کتاب در طول پنج سال گذشته به چاپ رسیده و 400 پروژه دیگر در زمینه تدوین تاریخ انقلاب اسلامی نیز برای چاپ در دستور کار حوزه هنری قرار دارد.


وی از فعالیت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری در تمام مراکز استان های کشور خبر داد و گفت: یکی از مهم ترین رسالت های این دفتر جمع آوری و نشر تاریخ انقلاب اسلامی استان های کشور است.


زنجانی با اشاره به اهمیت تاریخ شفاهی در حفظ و ماندگاری تاریخ کشور، تصریح کرد: تاریخ شفاهی که همان روایت عامه مردم از رویدادها و تحولات است می تواند در تدوین تاریخ معاصر کشور نقش مهمی ایفا کند.


مشاور فرهنگی مدیرکل امور استان ها و مجلس حوزه هنری از برگزاری 50 کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی در کشور خبرداد و افزود: استقبال خوبی از این کارگاه در همه استان ها به عمل آمده و در استان چهارمحال و بختیاری نیز با حضور افراد تحصیل کرده و علاقمند در این کارگاه، انتظار تحولات خوبی در این حوزه وجود دارد.


این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: بی شک مردم همه استان های کشور نقش مهمی در تحولات تاریخ معاصر کشور و به ویژه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشته اند که باید با جمع آوری خاطرات و روایت های افراد مؤثر، تاریخ کشور را ثبت و ماندگار کرد.


وی، ثبت و ضبط تاریخی شفاهی کشور را نیازمند عزم ملی دانست و گفت: فرصت محدود و زمان در حال گذر است و ضروری است تا با همکاری و عزم ملی به طور حرفه ای و همه جانبه نسبت به جمع آوری خاطرات تاریخ معاصر کشور اقدام شود.

 

در ادامه این کارگاه نیز جعفر گلشنی، پژوهشگر تاریخ معاصر کشور با اشاره به این که تاریخ انقلاب اسلامی را بدون توجه به تاریخ شفاهی نمی توان به طور کامل و جامع به رشته تحریر درآورد، گفت: انقلاب اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس از مهم ترین تحولات معاصر کشور است که برای تدوین این رویدادهای تاریخی باید از همه ظرفیت ها بهره گرفت.


وی ادامه داد: رجوع به خاطرات و روایت افرادی که در این رویدادهای مهم و تاریخی حضور و حتی نقش مؤثری در این رویدادها داشته اند، می تواند ما را در تدوین تاریخ معاصر کشور کمک به سزایی کند.


گلشنی در خصوص اهمیت تاریخ شفاهی، تصریح کرد: تاریخ شفاهی این امکان را به ما می دهد تا با بهره گیری از خاطرات و روایت های مردم عادی، تاریخ را ثبت و ماندگار کنیم.


استاد دانشگاه پیام نور تهران واحد مرکز ادامه داد: در طول 37 سال گذشته اهمیت تاریخ شفاهی در کشور درک شده و اقدامات خوبی از سوی نهادهای دولتی در این راستا انجام گرفته و انتظار می رود تا این روند با قوت ادامه یابد.


گلشنی افزود: حوزه هنری، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتابخانه ملی، بنیاد 15 خرداد، مؤسسه مطالعات و تحقیقات معاصر ایران و مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی تاکنون در حوزه ثبت تاریخ شفاهی کشور نقش مهمی ایفا کرده اند.


به گزارش رسا، کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی و تکنیک های مصاحبه به مدت دو روز شهرکرد در حال برگزاری است./9457/203/ب3

 

ارسال نظرات