80 درصد مساجد خراسان شمالی نیازمند تعمیر هستند/ 22 مسجد در حال تخریب
حجتالاسلام سیدمحمد افشینفر، قائممقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان شمالی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به وجود هزار و 40 باب مسجد شیعی در شهرستانهای هشتگانه این استان، اظهار کرد: از این تعداد 200 مسجد در مناطق شهری و مابقی در روستاهای استان واقع شدهاند.
وی اضافه کرد: از مجموع مساجد فعال در خراسان شمالی اکنون 958 باب مسجد معادل 80 درصد همه مساجد موجود در استان نیازمند انجام تعمیرات و بازسازیهای جزئی ازجمله اصلاح سرویسهای بهداشتی، روشنایی و بهبود دستگاههای صوتی هستند.
حجتالاسلام افشینفر ادامه داد: با وجود این اکنون 62 باب مسجد جدید در مناطق شهری و روستایی در حال نوسازی و ساخت هستند که این تعداد شامل شش درصد از مجموع مساجد موجود در استان است.
وی تصریح کرد: همچنین در حال حاضر 22 باب مسجد خراسان شمالی معادل دو درصد مساجد استان تخریبی بوده و ضروری است تا مسؤولان و متصدیان امر هرچه سریعتر برای بازسازی و نوسازی این مساجد اقدامات عملی را شروع کنند.
حجتالاسلام افشینفر با اشاره به اینکه تمامی ساختوسازها و فعالیتهای عمرانی و تعمیری در مساجد استان زیر نظر و توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه صورت میگیرد، افزود: البته در این رابطه هزینههای ساخت و تعمیر از محل کمکهای مردمی و اعتبارات در نظر گرفته شده از سوی نهادهای متولی تأمین میشود.
وی با بیان اینکه اکنون مساجد خراسان شمالی با استفاده از کمکهای مردمی و خیران اداره میشوند، اظهار کرد: در سفر رهبر معظم انقلاب به استان در مهرماه سال 91 برای بازسازی و ساخت مساجد و ساختمان امامزادههای خراسان شمالی 160 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت که این اعتبار جذب و هزینه شده است.
قائممقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان شمالی تصریح کرد: به غیر این ردیف اعتباری که از محل سفر رهبر معظم انقلاب به استان به مساجد شهرستانهای مختلف کمک شد، هنوز کمک جدی و قابل توجه دیگری به حوزه مساجد صورت نگرفته است.
حجتالاسلام افشین فر خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 باب مسجد بینراهی استان در مسیر تردد مسافران و زائران حرم مطهر رضوی قرار دارند که این مساجد برای ارائه خدمات مطلوب به زائران و مسافران نیازمند کمک فوری و جدی مردمی و دولتی هستند.
وی در ادامه با اشاره به لزوم فرهنگسازی، اطلاعرسانی و آموزش به مردم در زمینه مسائل جاری در مساجد، اظهار کرد: لازم است مردم و متولیان مساجد آموزشهای مورد نیاز در رابطه با نحوه استفاده بهینه و مناسب از امکانات موجود در مساجد و نیازمندیهای آنها را فرا بگیرند.
حجتالاسلام افشینفر با تأکید بر مسؤولیت متولیان مساجد شهری و روستایی در خراسان شمالی در این زمینه، افزود: باید استفاده از فرشهای جدید و مرتب، روشنایی مناسب، دستگاه صوتی و عطر خوش در مساجد بر اساس اولویت و کمکهای مالی خیران و مردم مد نظر متولیان و هیئات امنای مساجد استان قرار داشته باشد تا وضعیت مساجد استان از نظر ظاهری و معنوی بهبود یابد.
گفتنی است، استان 925 هزارنفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور، با 22 شهر و بیش از 850 روستای دارای سکنه، هزار و 75 مسجد و حسینیه، 156 امامزاده و بقعه متبرک، هزار و 65 هیأت مذهبی و بیش از هزار مداح ساماندهی شده دارد.
شهرستان اسفراین با 214 باب مسجد دارای بیشترین تعداد مساجد در استان خراسان شمالی بوده و پس از آن شهرستانهای بجنورد با 209 مسجد و شیروان با 205 باب مسجد در ردههای بعدی قرار دارند.
شهرستانهای گرمه و جاجرم نیز کمترین شمار مساجد استان خراسان شمالی را به خود اختصاص دادهاند و پس از آنها شهرستان راز و جرگلان کمترین تعداد مساجد را در این استان دارا است.
همچنین از 135 باب مسجد اهل سنت موجود در استان خراسان شمالی که در سطح سه شهرستان بجنورد، راز و جرگلان و مانه و سملقان واقع شدهاند، پنج باب مسجد شهری در بجنورد، 76 باب مسجد روستایی در شهرستان راز و جرگلان و 53 باب مسجد روستایی اهل سنت نیز در شهرستان مانه و سملقان قرار دارند./9314/302/ب1