۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۴۲۶۳۶۹
آیت الله مکارم شیرازی:

باید از حج امسال صرف نظر کنیم/ ارشاد مراقب نقاط آسیب پذیر فرهنگی باشد

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از کارشکنی های و توهین های مکرر سعودی ها، تاکید کرد که باید از حج امسال صرفنظر کنیم؛ مردم امسال از نرفتن به حج ناراضی نیستند.
آیت الله مکارم شیرازی دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مراجع در قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی امروز در دیدار علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که  قصد سعودی ها با توجه به قرائن واضح از اعمالی که انجام می دهند توهین است، گفت: با توجه به شرایط موجود دیگر نباید انتظار داشته باشیم که برای حج پیشنهادی بدهند و اگر هم بدهند آمادگی نیست.

 

وی افزود: با توجه به آن چه که از مردم شنیده ایم آن ها نیز مایل نیستند با ذلت به حج بروند، سعودی خود را مالک حرمین شریفین معرفی می کند اما با برخورد های سیاسی و انتقامی می خواهند انتقام یمن، سوریه و عراق را ازا ایران در در مساله حج بگیرند که خداوند و بندگان او به این حج راضی نمی شوند.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی جایگاه منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی را مورد توجه قرار داد و با بیان این که جمهوری اسلامی ایران در خاور میانه حرف اول را می زند، ابراز داشت: حتی دشمن به این مسأله اذعان دارد، نباید در برابر یک عده مزدور آمریکا سر ذلت فرود آوریم که پیامبر اکرم (ص) نیز راضی به این مساله نیستند.

 

وی با خطاب قرار دادن وزیر ارشاد ادامه داد: اگر بحث مذاکره مطرح شده مطمئن باشید که نتیجه منفی خواهد بود و نمی توان سرویس های لازم را مهیا کرد از این رو باید از حج امسال صرف نظر کنیم چرا که ما حجی عزتمندانه، آبرومندانه و با رعایت شأن حجاج می خواهیم.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به پرونده سیاه و توهین های متعدد دولت سعودی اظهار داشت: این که دولت سعودی بگوید  ایران نمی تواند با هواپیماهای خود حاجیان ایرانی را به عربستان منتقل کند یک توهین است.

 

وی افزود: مردم امسال از نرفتن به حج ناراضی نیستند و نسبت به این مساله موافقت دارند اما خدا نکند برخی از افراد ما به کشورهای همسایه بروند و ویزایی بگیرند که این کار مشکل شرعی دارد؛ حج یک مساله مهم است ولی امروز عبادی سیاسی شده است و با کرامت و دین و مذهب ما پیوند خورده که باید تمام جهات را رعایت کنیم.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم  خاطرنشان کرد: بر فرض هم که عربستان بتواند حج را اداره کند دلیل بر این نیست که حرمین شریفین ملک آنهاست و توسط سازمان همکاری اسلامی اداره نشود، خوشبختانه تعدادی از کشورها با پیشنهاد ما اعلام موافقت کرده اند که باید حج بوسیله نمایندگان عموم کشورهای اسلامی اداره شود؛ متأسفانه وزارت خارجه کشورمان در این زمینه کمی کوتاهی کرد؛ در مسائل سیاسی کسی پیشرفت می کند که اهرم فشار داشته باشد.

 

وی با تأکید بر این که داعش و تکفیری ها برخاسته از عربستان سعودی و تفکر وهابیت هستند، اضافه کرد: این موضوع باید با مدارک مستند در اختیار جهانیان قرار گیرد، حتی غربی ها در روزنامه ها و مقالات خود به این مسأله اشاره کرده اند از این رو باید در این راستا اسناد جمع آوری شود و اسناد جمع شده را باید به مجامع بین المللی داد.

 

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود به وظایف ارشاد اشاره کرد و گفت: نظارت بر رسانه ها، سینما و چاپ کتاب بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و دشمن نیز یکی از اهداف خود را هجمه فرهنگی قرار داده است.

 

وی ادامه داد: اگر حرف اول را در منطقه می زنیم به آن دلیل است که نظام اسلامی هستیم و دشمن نمی تواند به ما زور بگوید، رئیس جمهور آمریکا حرف بی محتوایی را تکرار می کند که تحریم ایران به دلیل حمایت از تروریسم است در حالی که پرچم مقابله با تروریسم بر دوش ماست و برگزاری کنگره هایی چون کنگره مقابله با تکفیری ها در قم ادعای ما را اثبات می کند.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: شنیده ایم جلسات شورای عالی فضای مجازی کشور کم تشکیل می شود، این جلسات باید جدی تشکیل شود تا فکری به حال فضای مجازی کنیم که جوانان ما از دست نروند و اگر جوانان از دست بروند کشور و نظام ما از دست می رود و ارشاد در این زمینه مسؤولیت سنگینی دارد.

 

وی عنوان کرد: سه نقطه آسیب پذیر وجود دارد که وزارت ارشاد باید به آن توجه کند، مسأله اول فضای مجازی است که تا این فضا اصلاح نشود مسائل فرهنگی درست نخواهد شد، برخی افتخار می کنند که پهنه اینترنت وسیع شده و به روستاها رسیده است اما این مساله به تنهایی افتخار نیست و زمانی افتخارآمیز است که جلوی آسیب های آن را سد کنیم.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم  با بیان این که دشمن می خواهد از درون کشور را پوسانده و تهی کند، ابراز داشت: امروز دشمن به وسیله ماهواره ها تأثیرات بسیاری بدی را بر خانواده ها گذاشته که یکی از آن ها طلاق است.

 

وی اضافه کرد: مسأله دوم سینماها هستند، با اخباری که به ما می رسد وضع سینماها خوب نیست و برخی فیلم ها بی بند و باری را نشر می دهند از این رو فیلم ها باید با دقت کنترل شود، جهموری اسلامی در مسائل اخلاقی خط قرمز دارد در حالی که غرب این چنین نیست.

 

این مرجع  یکی از عوامل بدججابی و بی حجابی را صحنه های فیلم ها دانست و گفت: مساله حجاب که امروز برخی به عنوان مساله ساده به آن نگاه می کنند به یک مساله سیاسی برای ما تبدیل شده است و دشمن می گوید اگر حجاب را از این ها بگیریم پنجاه درصد نظام اسلامی ایران را ویران کرده ایم؛ باید وزن حجاب را حفظ کرد.

 

وی افزود: موضوع سوم مساله کتاب ها و رسانه های مکتوب است، گرچه کار نظارتی که می شود جای تشکر دارد ولی آسیب بیش از این است برخی کتاب ها منتشر می شود که دارای اشکالاتی هستند.

 

این مرجع تقلید در پایان گفت: باید با جدیت بیشتر به نقاط آسیب پذیر توجه شود./1323/پ202/ج

ارسال نظرات