ضرورت الگوبرداری از سیره اقتصادی امیرمؤمنان در جامعه امروز
حجتالاسلام والمسلمین سید علی حسینیآملی، از استادان درس اخلاق حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ایام شهات مولای متقیان، اظهار داشت: تکریم شخصیت های برتر گاهی صرفا برای معرفی او است و گاهی نیز الگوی عملی برای پیروان به شمار می رود؛ به عنوان نمونه یک فردی که در رشته ورزشی به موفقیت جهانی دست پیدا کرده است قابل ستایش است هرچند برای ما دست یابی به مقام او امکان پذیر نباشد.
وی ادامه داد: امیرمؤمنان فقط شخصیتی قابل ستایش نیست بلکه الگوی عملی برای همه و الگوی شخصیتی برای پیروان و شیعیان است و امروزه مواضع حضرت علی(ع) در ابعاد اقتصادی، نظامی و سیاست داخلی و خارجی برای همه قابل الگو برداری است.
منش اقتصادی حضرت علی(ع)
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم یادآور شد: در زمانی که به ظاهر حکومت از دست امیرمؤمنان(ع) خارج شد، ایشان در زمینه اقتصادی پرتلاش و کوشا ظاهر شدند و به تولید نافع اهمیت زیادی می دادند و کشاورزی ایشان نیز نمونه بود و امروز که بحث اقتصاد مقاومتی در کلام رهبر معظم انقلاب مطرح می شود، الگو برداری از سیره اقتصادی حضرت علی(ع) بسیار می تواند راهگشا باشد.
وی ابراز داشت: دستور مولای متقیان در امور اقتصادی تلاش و کار به قدر توان و مصرف به قدر لازم است که این موضوع نیز باید در دستور کار مردم و مسؤولین به عنوان یک الگوی جامع اقتصادی قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینیآملی با بیان این که ما باید دنباله رو سیره و منش اهل بیت(ع) و امیرمؤمنان باشیم، تصریح کرد: خود حضرت در نهج البلاغه می فرماید شما نمی توانید مثل من باشید ولی مرا با تقوا و تلاش یاری کنید، بنابراین اگر حضرت علی(ع) و خانواده اش به روز گرسنه می مانند و غذای خود را به مسکین و یتیم و اسیر می دهند ما نیز باید کمی در توجه به دیگران سعی و کوشش داشته باشیم؛ خودمان گرسنه نمانیم ولی گرسنه ای را سیر کنیم.
سیره سیاسی امیرمؤمنان
وی اضافه کرد: در بعد سیاسی نیز باید توجه داشته باشیم که حضرت علی(ع) چگونه با دشمنان برخورد می کرد، بنابراین سیاستمداران، نظامی ها و مسؤولان نظام در مذاکرات هسته ای، اتاق اطلاعات، قانون گذاری و دیگر برنامه ها به گونه ای برخورد کنند که دشمن نتواند ما را دور بزند و از این راه به ما ضربه وارد کند.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که مولای متقیان در بعد عبادی نیز برای همه اسوه هستند، اضافه کرد: حضرت علی(ع) شخصیتی ذو ابعاد است، در نماز، روزه، عبادت شخصیتی قابل ستایش و الگو عملی در جهان اسلام است؛ در بعد توحیدی نیز آن قدر بالا است که پس از اطعام مسکین و فقیر و یتیم که در سوره انسان به آن اشاره شده است، خداوند در پایان همین سوره می فرماید «و سَقاهم ربُّهُم شَرَاباً طهوراً» که امام باقر(ع) در تفسیر این آیه می فرماید مقصود از شراب طهور همانند توحید ناب است که به این خانواده داده شده است.
توحید و خدا محوری علی
وی با تأکید بر این که خداوند وجود امیرمؤمنان را از غیر خود خالی کرده بود خاطرنشان کرد: ایشان در توحید و خدامحوری سرآمد زمان خود بود و حتی در میان جنگ ها اگر شخصی سؤال توحیدی می پرسید ایشان جواب می داد و وقتی با اعتراض اصحاب مواجه می شد، می فرمود پیکار ما با این افراد در سر همین مسائل است که اگر توحید حل شود جنگی به وقوع نخواهد پیوست.
حجت الاسلام والمسلمین حسینیآملی در پایان عنوان کرد: امروز نیز اگر حقیقت توحید و ولایت روشن شود مشکلات حل می شود و دلیل پیدایش وهابیت و تکفیری ها و داعش همین دوری از توحید ناب و فاصله گرفتن از باب زلال آن است که اگر درست شود این مشکلات را در جهان اسلام نداشتیم./1330/ت302/ی