۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۴
کد خبر: ۴۴۴۱۶۴
استاد حوزه و دانشگاه:

بخشیدن انسان سبب تهی شدن خداوند متعال نمی‌شود

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که در عالم ماده اگر موجودی به موجود دیگر چیزی ببخشد، تهی خواهد شد، گفت: بخشش خداوند متعال سبب تهی شدن او نمی‌شود مثلا اگر کمالی را به شخصی می‌دهد از کمال خودش کم نمی‌شود.
فیض آبادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام‌ رضا جهانگیر فیض‌آبادی، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته در جلسه شرح کتاب صراط استاد مرحوم علی صفایی حائری به گفت: در قسمتی از قرآن کریم، خداوند تبارک و تعالی به حق توصیف شده و در جای دیگر به «أَ لَيْسَ اللَّهُ بِكافٍ عَبْدَهُ» توصیف شده است، یعنی خدایی که حق است بنده‌اش را کفایت می‌کند.

وی در ادامه ابراز کرد: آن چیزی که می‌خواهد معبود انسان قرار گیرد باید سه بعد وجودی بنده‌اش را پاسخ دهد؛ بخشش، ربوبیّت و پرورش. بنابراین در قرآن کریم هیچگاه خداوند توصیه نکرده است که انسان به دنبال خدا باشد بلکه در جایی تعجب می‌کند که چرا انسان به خدا شک می‌کند آن هم زمانی که همه جا از بخشش او لبریز است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که در عالم ماده اگر موجودی به موجود دیگر چیزی ببخشد، تهی خواهد شد، اظهار داشت: بخشش خداوند متعال سبب تهی شدن او نمی‌شود مثلا اگر کمالی را به شخصی می‌دهد از کمال خودش کم نمی‌شود.

وی افزود: عالم تجلی خداوند است. به تعبیر آیت‌الله جوادی آملی؛ بحث درباره این‌که علم دینی وجود دارد یا خیر؟ بحث اشتباهی است. علم باید دینی باشد زیرا عالم ماده، تجلی صفات فعلی حق است.

حجت الاسلام فیض آبادی به حضور خدا در همه جا اشاره کرد و گفت: خداوند در همه جا حضور دارد، حضوری که از احاطه او سرچشمه گرفته است. بنابراین ما نباید بپرسیم خدا کجاست، بلکه باید خودمان را بیابیم و بفهمیم در کجای هستی قرار گرفته‌ایم.

وی با بیان این‌که انسان به مرحله انتخاب حقی می‌رسد که تمام وجود او را در برمی‌گیرد، افزود: بعد از این مرحله وارد معیار حق می‌شود. در این مرحله است که با دقت نظر متوجه می‌شویم حضرت علی(ع) حقیقت حق می‌شود، همان طور که در حدیث شریف«عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِيٍّ» بیان شده است. حتی به نقطه‌ای می‌رسند که خوشحالی‌ ایشان، خوشحالی حق را در پی دارد. البته روشن است که این شرایط برای تمام اهل بیت(ع) وجود دارد.

حجت‌الاسلام فیض آبادی ضمن پاسخ به پرسش معیار انتخاب و ایمان چیست؟،‌ بیان کرد: استاد صفایی در این کتاب می‌فرمایند ایمان چیزی غیر از عشق و نفرت نیست، به بیان دیگر اگر عشق و نفرت را انسان مدیریت کند ثمره‌اش ایمان خواهد شد. بنابراین هرچقدر عشق بزرگتر باشد ایمان نیز بزرگتر خواهد شد.

لازم به ذکر است جلسه شرح کتاب صراط استاد مرحوم حجت‌الاسلام صفایی حائری توسط شاگرد ایشان، حجت‌الاسلام فیض‌آبادی یک‌شنبه‌ها در مسجد النبی‌ (ص) و با یاد یکی از شهدای جنگ تحمیلی برگزار می‌شود./862/202/ب3

ارسال نظرات