دین زنده و پویا نیازمند سنگری مستحکم و کارآمد است/ مسجد سنگر دفاع از دین
حجت الاسلام ابوالقاسم خدادادی، معاون تبلیغ حوزه علمیه شهرستان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، ابراز داشت: مسجد پايگاه مهم عبادي و اجتماعي مسلمانان است و در اسلام از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است، زمانی که پیامبراکرم (ص) وارد مدینه شدند، نخستین کاری که انجام دادند بنای مسجد بود، مسجد هم مرکز عبادی و هم مرکز سیاسی مسلمانان است.
وی در ادامه بیان کرد: بنای مسجد در صدر اسلام برای این بود که نخست پایگاهی برای مردم باشد که در آن تجمع کنند، و پس از آن مردم مسجد را به عنوان پایگاهی ببینند که برای رفع مشکلات خود به این مکان مقدس مراجعه کنند.
حجت الاسلام خدادادی افزود: مسجد باید پاسخگوی نیازها و تا اندازه ای حل کننده مشکلات مردم باشد، اما متأسفانه امروزه ما این دو مورد را در کمتر مسجدی مشاهده می کنیم و باید در این خصوص اقدام و کار عملی مناسب صورت گیرد.
وی تصریح کرد: اسلام یک دین سیاسی و عبادی است، جمله دقیق و معروف شهید مدرس(ره) که فرمود: سیاست ما عین دیانت ما است و دیانت ما عین سیاست ما؛ پایگاه این دین نیز مسجد است، مروج اسلام و سنگر دفاع از دین مسجد است، دین زنده و پویا نیازمند سنگری مستحکم و کارآمد است.
استاد حوزه علمیه گفت: مؤمنان در مساجد باید تحلیل های درست سیاسی را فرا گرفته و از مسائل کشور و جهان آگاه باشند، این مسأله جزء رسالت اصلی متولیان مساجد است که علاوه بر این که مردم نماز و مسائل عبادی خود را در مساجد فرا گرفته و انجام می دهند نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی نیز بی تفاوت نباشند.
وی خاطر نشان کرد: اولین دلیل اینکه جذابیت در مساجد ما کمرنگ شده است این است که هیأت امنای مساجد باید دغدغه کار فرهنگی را در اولویت برنامه های مسجد قرار دهند، امام جماعت و اعضای هیأت امنا باید به صورت مستمر در دوره تربیتی و فرهنگی حضور یافته و شیوه های نوین و صحیح جذب و تثبیت را فرا بگیرند.
حجت الاسلام خدادادی تصریح کرد: در زمان حال امام جماعتی میتواند موفق باشد که نخست مخاطب شناس خوبی باشد تا بتواند طبق نیاز گروه های مختلف به ویژه نسل جوان پاسخ دهد، نکته بعدی این است که روحانیان باید به اصطلاح به روز باشند و بتوانند دین را به زبان ساده و طبق نیاز روز بیان کنند، در کنار مطالعه مستمر در موضوعات مختلف و مورد نیاز مخاطبین نکته مهم در کار فرهنگی حوصله و صبر در کار و تربیت نوجوانان و جوانان است.
استاد حوزه علمیه در ادامه بیان کرد: نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که انجام برنامه های فرهنگی نباید به صورت سلیقه ای و مقطعی باشد، محوریت مسجد با امام جماعت است و رابطه امام جماعت با هیأت امنا باید رابطه ای حسنه و دغدغه مندانه باشد؛ اینها بخشی از مواردی است که در مدیریت مساجد باید به آن توجه ویژه ای شود.
حجت الاسلام خدادادی اظهار داشت: مسجدی میتواند در مقابل تهاجم فرهنگی بایستد که جاذبه فرهنگی خوبی داشته و توانایی جذب جوانان را داشته باشد البته هرجذبی نیازمند تثبیت است، نگهداری و تثبیت مخاطب نیازمند یک سازماندهی مناسب و برنامه ریزی دقیق است، اگر این موارد انجام شود میتوان امیدوار بود که در مقابل تهاجمات مختلف و متعدد فرهنگی که کاملا با برنامه عمل میکنند، ایستادگی کرد.
وی در ادامه بیان داشت: جذب جوانان به مساجد احتیاج به ابزار دارد که اولین ابزار آن نیروی انسانی متعهد و با اخلاص است، از امام جماعت گرفته تا دیگر اعضای مسجد همه باید با اخلاص کامل در این راه مجاهدت کنند، مسجدی که در صدر اسلام ساخته شد طبق نیاز آن روز مردم بود و مساجد امروز ما بایستی طبق نیاز امروزمردم و جامعه ساخته شوند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه شهرستان کرمانشاه گفت: برای رونق گرفتن و حضور پرشور جوانان در مساجد، اهمیت و بها دادن به نسل جوان و احترام گذاشتن به آنان بسیار تأثیرگذار است، جوان امروز علاقهمند به ورزش است و تفریح سالم نیاز اساسی او است، کدام مسجد ما در کنارش سالن ورزشی طراحی شده که مجهز به وسایل ورزشی باشد؟
وی در پایان افزود: بسترسازی مناسب برای برگزاری فعالیت های ورزشی، فرهنگی و هنری و اردویی و ایجاد حس اعتماد نسل جوان به مسجد و فعالان این سنگر مسأله ای بسیار مهم است که نباید از آن غافل شد./967/302/ب2