در عزاداری ها مطالب سست، بی سند و اختلاف انگیز مطرح نشود/ واکنش به حقوق های نجومی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که هر هفته پنج شنبه ها بعد از نماز جماعت ظهر و عصر در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار می شود، با اشاره به در پیش بودن ماه محرم و ایام سوگواری شهادت سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) اظهار داشت: ماه محرم براي ما مثل ماه مبارک رمضان است.
استاد برجسته اخلاق ابراز داشت: این يعني که ماه محرم، ماه عبادت است و سينه زدن، گريه کردن، و نالههاي ما بايد طوري باشد كه اين نظام را حفظ كند؛ بسیاری از فداكاريهاي اين شهدا هم به خاطر همين عزاداری و روضه خوانی بود.
وی تأکید کرد: وقتي اين مرثيه ها و عزاداري ها ميتواند يك كشور را حفظ كند، چرا ما آن را با عظمت و جلال حفظ نكنيم؛ چرا آن را با بعضي از موارد ديگر مخلوط كنیم یا حرفهاي ضعيف نقل كنيم؟ ما باید اين گوهر گرانبها را ارج بنهيم.
مفسر قرآن کریم ادامه داد: در عزاداري ها نباید حرفهاي سست، بيمغز، بيسند و حرفهايي كه اختلافانگيز بوده و وحدت را به هم ميزند، بیان کرد چرا که مردم را به عوامي ميكشاند؛ اين حرفها متضاد با حرفهاي كربلا است.
وی افزود: منجمان يك حساب رياضي دارند كه سال از كجا شروع ميشود و به كجا ختم ميشود؛ عدهاي فروردين اول سال آن هاست و اسفند پايان سال آن ها، اما آن هایی كه در صدد رشد روح به جای تربیت بدن هستند، اول سالشان ماه مبارك رمضان و شعبان آخرین ماه سال آن ها است.
این مرجع تقلید بیان داشت: آن هایی که شعبان، ماه آخر سال شان است خيلي بر اعمال ماه شعبان به ویژه صلوات شعبانیه مواظبت می کنند؛ هر كاسبي و تاجري آخر سال، سود و زيانش را بررسي ميكند.
وی خاطرنشان کرد: شب عيد رمضان كه شب عید فطر است، به نام ليلةالجوائز است؛ چرا که روز عيد فطر، روزي است كه جايزهها را تقسيم ميكنند.
حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: افراد دیگری هم اول سال شان محرم و آخر سال شان ذيحجه است؛ در روز 24 ذیحجه واقعه مباهله بوده و احترام خاصی برای آن قائل هستند و روز 25 اين ماه، نزول هل أتي است که روزه خاصی ميگيرند.
استاد برجسته درس اخلاق ادامه داد: حزن و غمگینی انسان در ماه محرم، عبادت است؛ كسي كه در ماه محرم يك آه ميكشد، عبادت کرده است؛ دين مبین اسلام ميخواهد ماه محرم را همانند ماه مبارک رمضان، ماه عبادت قرار دهد.
وی افزود: در ماه محرم اگر حتی انسان مهموم و غمگين شد، عبادت انجام داده است؛ اهتمام ورزيدن به این كه نام اباعبدالله الحسین(ع) را احيا كنند، عبادت است.
مفسر قرآن کریم اظهار داشت: مصالح ساختماني اين عالم، حق و حقيقت است؛ جایی که از حق باشد، جاي باطل نيست؛ ساختار بدن انسان را هم به حق و به سلامت خلق كردند و دستگاه گوارش انسانی فقط غذاي سالم را ميپذيرد و غذاي باطل را بالا می آورد.
وی تأکید کرد: ممكن نيست كسي يك غذاي مسموم را بخورد و بالا نياورد؛ به همین شیوه، ممكن نيست كسي راه ديگران را ببندد و و اختلاس کند و بيآبرو نشود.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به اختلاس ها و حقوق های نجومی تصریح کرد: اين نظام به حق خلق شده، هر چه انسان بخواهد اين نظام را دفن كند، دفنشدني نيست؛ هر کس که حقوق نجومی دریافت کرده و یا اختلاس کرده است، آن را بالا می آورد.
وی خاطرنشان کرد: در جريان مغول و امثال مغول جنایاتی شد كه به مراتب سنگينتر از كربلا بود اما در كتابهاي تاريخ دفن شد و نامي از آن ها نيست؛ آن كسي كه قرآن ناطق است از یادها فراموش نمی شود.
این مرجع تقلید در پایان گفت: از زمان عباسيان، دشمنان اهل بیت(ع) با نام و قیام ایشان مبارزه کردند تا شاید بتوانند آن را در تاریخ به فراموشی بسپارند، اما اربعين که ميشود، حدود بيست ميليون زائر و عاشق در كنار مضجع آن حضرت جمع شده و عرض ادب ميكنند./840/پ201/ج