همه دغدغه فرهنگی کشور باید رفع آسیب های اجتماعی باشد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، دکتر سید مهدی خاموشی در ابتدای سخنانش گفت: باید بیندیشیم که چرا خداوند در قرآن کریم فرموده است بعضی از گناهان را نمی بخشد (ان الله لایغفر... ) و ازطرفی دیگر هم ثواب بعضی از اعمال را سنگین تلقی میکند:الَم تَرَ کَیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ.
وی ادامه داد: خداوند در مسیر حیا و عفاف اساسا یک مولفه هایی را معرفی میکند که اگر آنها را رعایت کنیم در مسیر درست حرکت کرده ایم. اگر معماری ساختمان بنا بر اصول مهندسی نباشد بهترین مصالح را هم به کار ببریم فایده ای ندارد. بنابراین مولفه های فرهنگی را نیز باید بشناسیم.
حجت الاسلام خاموشی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: سوال این جاست که چرا ما باید در مورد آسیب های اجتماعی بحث کنیم. من معتقدم در جورچین فرهنگی کشور همه باید به آسیب های اجتماعی فکر کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به معضلات ناشی از آسیب های فرهنگی مثل اعتیاد اشاره کرد و گفت: پرداختن به چند نکته در مورد آسیب های اجتماعی مهم است اول این که آسیب های اجتماعی کوچک تبدیل به آسیب های اجتماعی بزرگ میشود. نکته دیگر این که راه مقابله با آسیب های اجتماعی مرکب است.با راه حل واحد به نتیجه نمی رسیم. از طرفی باید بسنجیم رفع کدام آسیب اجتماعی در اولیت است و این که باید خود آسیب اجتماعی را بزنیم یا توالی آن را.
دکتر خاموشی افزود: نکته مهم دیگر این است که آیا ما واقعا آسیب های اجتماعی را شناخته ایم یا نه؟ ما در کشور چه قدر پزشک اجتماعی داریم؟
وی به تاسیس بانک داده های دینی فرهنگی توسط سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: داده های آماری را جدی بگیرید. تلفیق این داده ها با پیمایش های صورت گرفته بسیار مهم است.
وی خطاب به معاونان فرهنگی، پژوهشی آموزشی استانها گفت: با متخصصین فرهنگی استان خود صحبت کنید. با شبکه تبلیغی هماهنگ باشید. نقاط بحران را بشناسید و برای آن کارویژه تعریف کنید. برای رفع آسیب های اجتماعی نیاز به یک تعامل عمومی و ملی است. سعی کنید در این زمینه از همه پیشی بگیرید./1325/د102/ی