تکلیف انسان گناهکار خوف از حساب روز قیامت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی شب گذشته در مجتمع فرهنگی رضوان واقع در خیابان عسگریه، گفت: انسان گناهکار استحقاق مجازات دارد.
وی در ابتدا با اشاره به آیه سیزدهم سوره زمر که می فرماید «قُلْ إِنِّی أَخَافُ إِنْ عَصَیْتُ رَبِّی عَذَابَ یَوْمٍ عَظِیمٍ»، افزود: این آیه می فرماید خداوند حتی به پیامبرش ضمانت نداده است که او را به بهشت ببرد و پیامبر(ص) که رهبر دین هستند از عذاب روز قیامت می ترسند و برای حساب آن روز استغفار می کنند.
آیت الله مهدوی ادامه داد: وقتی پیامبر(ص) با آن مقام والا از عذاب روز قیامت می ترسند، تکلیف ما که گناهکار هستیم معلوم است، به دلیل اینکه گناه از جانب ما صادر شده است باید دائماً خائف باشیم و از حساب روز قیامت بترسیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان گناهکار استحقاق مجازات دارد، تبیین کرد: خوف باید به صورت صد در صد وجود داشته باشد چرا که انسان معصیت کار استحقاق مجازات دارد، ولی به دلیل اینکه نمی دانیم خداوند ما را می بخشد یا ما را مجازات می کند، باید امیدوار باشیم.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: مشکلاتی که انسان با آنها روبرو می شود یا نتیجه گناهان او است یا به خاطر امتحانات الهی است، امتحاناتی که سربلند بیرون آمدن از آنها، موجب نزدیک شدن عبد به معبود می شود.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان با بیان اینکه منشأ خوف رفتار خودِ انسان است، گفت: منشأ خوف مربوط به خودِ انسان است، چرا که او معصیت خداوند را کرده است وگرنه خداوند عادل مطلق است و هرگز به اندازه سر سوزنی به کسی ظلم نمی کند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه افزود: انسان در اصل از خداوندی می ترسد که عادل است ولی این ترس نتیجه گناهان خودش است.
وی در پایان با توجه به آیه سی ام سوره شوری که می فرماید «وَمَا أَصَابَکُمْ مِنْ مُصِیبَةٍ فَبِمَا کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ وَیَعْفُو عَنْ کَثِیرٍ» اظهار کرد: اگر با وجود ارتکاب این همه گناه به راحتی زندگی می کنیم به خاطر این است که بسیاری از گناهان ما مورد عفو الهی قرار می گیرد./202/867/ب1