حوزه جای مدرک گرایی نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قم حجت الاسلام احمد فرخ فال مدیر حوزه علمیه قم ظهر امروز به همراه حجت الاسلام سجودی معاون آموزش حوزه علمیه استان قم از مدرسه فقهی آل یاسین بازدید کردند.
وی با بیان یان که طلاب تحصیل را اولویت خود بدانند، افزود: تمام مسائل و مشکلات کشور به سبب اهمیت ندادن به سیره اهل بیت بوده و انسان ها بدانند اگر می خواهند در جامعه رشد کنند، سعی کنند اهل بیت را از زندگی خود جدا نکنند.
حجت الاسلام فرخ فال با اشاره به این که رکن اصلی نظام اسلامی، عالم قرار داده شده است، ابراز داشت: عالمی که به علم خود عمل نمی کند، نمی تواند از ارکان نظام اسلامی باشد زیرا رکن نظام اسلامی به این است که یک عالم به علم خود عمل کند تا بتواند مردم را به نظام اسلامی دعوت کند.
وی یادآور شد: تمام مشکلات مردم بعد از پیامبر به عمل نکردن به دین بر می گردد که جاهل بودن بعضی از افراد در دنیا سبب شد که حسین خودشان را در روز عاشورا با بهانه های بی جا، تنها بگذارند.
مدیر حوزه علمیه استان قم با توجه به این که جاهل بودن از صفات شیطانی برای یک روحانی شمرده می شود، خاطرنشان کرد: جامعه زمانی به عنوان الگو برای دیگر کشورها محسوب می شود که از جاهل بودن دور شده و به دنبال علم بروند تا از مسائل دنیا و اخرت علم پیدا کنند.
وی اظهار داشت: امام صادق(ع) می فرماید انسان در دنیا باید یا عالم یا دنبال تحصیل و یا دوستدار علم باشد و اگر کاری غیر از علم را برعهده داشته باشد، به هلاکت می افتد.
حجت الاسلام فرخ فال با بیان این که فقیر به جاهل اطلاق می شود، تأکید کرد: طلاب باید در حوزه های علمیه به علمی که یاد می گیرند، عمل کنند.
وی ادامه داد: مشکل بعضی از طلاب در حوزه های علمیه این است که فکر می کنند درس های حوزه علمیه برای گرفتن مدرک و پاس کردن درس ها است در حالی که همه طلاب بدانند حوزه جایی برای گرفتن مدرک نیست.
استاد حوزه علمیه با توجه به این که استخراج احکام خدا از بیانات اهل بیت(ع) وظیفه طلاب است، اظهار داشت: طلاب مدرک گرایی را از ذهن خود بیرون بیاورند و اگر دنبال مدرک بوده، حوزه را ترک کنند.
وی در پایان با اشاره به این که مدرسه فقهی آل یاسین به یکی از مدارس خوب در حوزه علمیه تبدیل شده است و طرح درسی خوبی را برای طلاب برنامه ریزی کرده است، گفت: طرح درسی مدرسه فقهی آل یاسین اگر در تمام حوزه های علمیه انجام می شد، تحولی در حوزه های علمیه ایجاد می شد تا طلاب بتوانند درس را خوب بخوانند./9707/پ202/ج