مودت امام زمان شامل حال خیر البریه می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی عصر امروز در گردهمایی ائمه جماعات منطقه پانزده اصفهان که در حسینیه توحید خیابان اباذر برگزار شد، گفت: کسی حق ندارد خودش را خیر البریه بداند.
وی در ابتدا با کسب اجازه از محضر روحانیون معزز حاضر در جلسه افزود: شایسته بود که به جای بنده روحانیون بزرگتری که در جلسه حضور دارند ایراد سخن بفرمایند و بنده از محضرشان کسب فیض کنم ولی به خاطر تکلیفی که ححج اسلام عزیز بر عهده بنده گذاشته اند، مدت زمانی را مزاحمتان خواهم شد.
آیت الله مهدوی با اشاره به آیه هفتم سوره بینه که می فرماید«إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ» ادامه داد: شایسته است افرادی که لباس روحانیت را به تن کرده اند و به عنوان حاضران در مسیر اهل بیت(ع) شناخته می شوند، از لحاظ اعتقاد و عمل به گونه ای باشند که مصداق خیر البریه شوند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: برای رسیدن به مقام خیرالبریه انسان باید همه تلاش خودش را به کار گیرد ولی خودش را مصداق خیر البریه نداند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه تقرب به درگاه الهی از امور حسی نیست، تشریح کرد: ملاک خیر البریه بودن، تقرب به خداوند است و به دلیل اینکه تقرب به خداوند از امور حسی نیست و نمی توان از ظاهر افراد به آن پی برد، نباید کسی خودش را خیر البریه بداند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان با بیان اینکه سن افراد نمی تواند برای تقرب به درگاه الهی ملاک باشد، افزود: سن افراد و کمیت اعمال افراد نمی تواند ملاک تقرب افراد به خداوند باشد، بلکه بر اساس آیه دوم سوره مبارکه ملک که می فرماید«الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلا وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ»، ملاک کیفیت اعمال است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه ادامه داد: احسن الاعمال ملاک است و اکثر الاعمال ملاک نیست، طبق روایتی از امام صادق(ع) احسن الاعمال، اخلص الاعمال است و به دلیل اینکه این خلوص و کیفیت اعمال در ظاهر مشخص نیست، نمی شود راجع به کسی قضاوت کرد.
وی با بیان مثالی توضیح داد: وقتی نماز جماعتی شروع می شود و به پایان می رسد، کمیت نماز همه افراد شرکت کننده یکسان است ولی کیفیت نماز افراد به دلیل حضور قلبهای مختلف، متفاوت است.
آیت الله مهدوی با انتقاد از افرادی که تظاهر به تواضع می کنند ولی در باطن خودشان را از دیگران بهتر می پندارند، افزود: برخی افراد تظاهر به تواضع می کنند ولی در باطن خودشان را بهتر از دیگران می دانند، این افراد نمی توانند خیر البریه باشند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از امام معصوم(ع) یک راهکار برای رسیدن به مقام خیر البریه ارائه کرد و اظهار داشت: طبق روایتی از امام معصوم(ع) افرادی که انسان با آنها روبرو می شود، سه دسته هستند، دسته اول افرادی هستند که سنشان کمتر از انسان است، دسته دوم افرادی هستند که سنشان از انسان بیشتر است و دسته سوم افرادی هستند که هم سن انسان هستند.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: انسان در برخورد با دسته اول باید ملاک را کمتر گناه کردن افراد کم سن تر قرار دهد، در برخورد با دسته دوم ملاک را بیشتر عبادت کردن آنها قرار دهد و در برخورد با دسته سوم با خودش بگوید به گناهان خودم یقین دارم ولی نسبت به گناهان فرد هم سن خودم یقین ندارم، پس همه افراد از من بهتر هستند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان افزود: انسان برای رسیدن به مقام خیر البریه سه وظیفه دارد، وظیفه اول تقویت ایمان به غیب تا رسیدن به حدّ یقین است، وظیفه دوم کسب مکارم اخلاقی و دفع رذائل اخلاقی است و وظیفه سوم انجام اعمال صالح و ترک محرمات است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه رسیدن به این سه سرمایه را راه تقرب به خداوند دانست و گفت: کسی که به مقام یقین برسد، آثاری مثل رضایت از تقدیرات الهی، تسلیم در برابر اوامر الهی، توکل بر خداوند و صبر در برابر مشکلات در وجودش ظاهر می شود.
وی ادامه داد: رسیدن به مکارم اخلاقی برای بهتر برخورد کردن با افراد، مخصوصاً پدر و مادر و همسر و فرزند، باید در وجود انسان نهادینه شود، در این راستا سفارش می کنم کتاب نهجة البیضاء مرحوم فیض کاشانی را مطالعه بفرمایید.
آیت الله مهدوی با بیان اینکه عمل صالح تنها چیزی استکه در ظاهر دیده می شود، تشریح کرد: هر عملی هم می تواند صالح باشد و هم می تواند ناصالح باشد و اولین قدم برای انجام اعمال صالح دانستن احکام الهی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با در کنار هم قرار دادن آیه هفتم سوره بینه و آیه نود و ششم سوره مریم که می فرماید«إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»، تبیین کرد: اگر انسان بخواهد مورد مودت امام زمان(عج) قرار گیرد یعنی محبت امام زمان(عج) به او اظهار گردد، باید به مقام خیر البریه برسد./867/201/ب3