۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱
کد خبر: ۴۶۰۴۸۲
آیت الله مهدوی:

استخاره کردن نشانه توکل بر خداوند است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: انسان به واسطه استخاره از تحیّرات و سختی هایی که در آینده ممکن است با آن رو به رو شود خلاصی می یابد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی شب گذشته در مجتمع فرهنگی رضوان واقع در خیابان عسگریه، گفت: انسان متوکل در مواجهه با سختیها جزع و فزع نمی کند.

وی در ابتدا با توجه به منقولات تاریخی صدر اسلام، افزود: اواخر عمر با برکت پیامبر(ص) سوره توبه نازل شد و راجع به منافقانی که همراه پیامبر بودند، آیاتی را بیان کرد، حتی در این سوره پیامبر(ص) مأمور شدند مسجد ضرار که از سوی منافقان برای برگزاری جلسات خصوصی ساخته شده بود را تخریب کنند.

آیت الله مهدوی ادامه داد: بعد از رحلت پیامبر(ص) هیچ خبری از منافقان نبود، معلوم است که مسؤولان رده بالا آن زمان یا همراه منافقان بودند، یا خودشان جزو منافقان بودند، بعد از اینکه امیرمؤمنان(ع) به حکومت رسیدند، یک مرتبه منافقان آمدند و جنگ نهروان را از سوی خوارج راه اندازی می کنند.

نماینده مردم اصفهان در ادامه مبحث توکل، اظهار کرد: انسان متوکل باید بداند زمانی که توکل بر خداوند می کند، خداوند به طور حتم به نیتش نمی رساند بلکه او را به مصلحتش می رساند.

امام جمعه موقت اصفهان تشریح کرد: اگر کسی برای ازدواج بعد از تحقیق و مشورت فراوان استخاره کند، خوب است ولی لازم نیست، خوب بودن استخاره از آن جهت است که مسائلی در مشورت و تحقیق برای فرد مشخص نشده است، مثل وضعیت سلامت جسمانی و روحانی فرد در آینده و به واسطه استخاره انسان به سمت مصلحتش یاری می شود.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان ادامه داد: باید متذکر شوم اگر کسی استخاره کند و استخاره خوب بیاید حتماً بدین معنا نیست که او به مراد دلش خواهد رسید بلکه خوب بودن استخاره به معنای رسیدن به مصلحتی است که خداوند برای انسان در نظر گرفته است.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه سرتاسر زندگی دنیا را پُر از سختیها و گرفتاریها دانست و گفت: اگر کسی فکر می کند باید با کسی ازدواج کند و در آینده به هیچ مشکلی برنخورد، اصلاً نباید ازدواج کند، چرا که سرای دنیا سرای گرفتاری و مشکلات است.

وی در پایان ابراز کرد: انسان بعد از اینکه همه تلاشش را به کار گرفت و کاری را انجام داد و سپس بر خداوند توکل کرد، علاوه بر اینکه باید بر آنچه برایش مقدر است راضی باشد و جزع و فزع نکند، این رضایت را با گفتن آیه شریفه« حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ» نیز بر زبانش جاری کند، چرا که در زندگی مراد اصلی رضایت خداوند است./867/202/ب2

ارسال نظرات