نصیحت عالمانه و مشفقانه، حلقه مفقوده در جذب جوانان امروزی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام مهدی دانشمند شب گذشته در مجتمع فرهنگی رضوان واقع در خیابان عسگریه گفت: پنهانی یکدیگر را نصیحت کنید.
وی در ابتدا با بیان اهمیت نصیحت در تعیین راه زندگی افراد به ویژه جوانان افزود: نصیحتی روی افراد به ویژه جوانان عزیز مؤثر واقع می شود که دارای ویژگیهای اسلامی باشد.
حجت الاسلام دانشمند ادامه داد: برخی نصیحتها شبیه عطر است و بلافاصله بعد از اینکه بیان شد، روی طرف مقابل تأثیر می گذارد، برخی از نصیحتها شبیه بذر است و مدتی بعد از اینکه بیان شد، اثرش هویدا می شود ولی برخی از نصیحتها شبیه درختی که برای بارور شدن نیاز به مواظبت دارد، به پیگیری نیاز دارد.
استاد حوزه علمیه نوع نصیحت کردن را مهمترین رکن مسأله نصیحت دانست و ابراز کرد: آیا در حالت عادی تا به حال دیده اید کسی برای ابراز علاقه به فرد دیگری گُلی را به طرف او پرتاب کند؟ یا از آن طرف فردی عاشقانه دسته گلی را به طرف مقابلش هدیه کند و او دسته گُل را به صورت طرف بزند؟
خطیب توانا ادامه داد: ندانستن شیوه نصیحت و به دنبال آن اشتباه نصیحت کردن، همانند پرتاب کردن شاخه گلی به سمت طرف مقابل است، به همین سبب با واکنش فرد منصوح رو به رو می شود.
وی با بیان اینکه در نصیحت کردن جوانان از الفاظ خشک استفاده نکنید، تشریح کرد: هر چند کلام خداوند و اهل بیت(ع) بهترین نصیحتها است ولی گاهی یک شعر، یک خاطره، یک رمان، یک ضرب المثل و گاهی یک رفتار دربردارنده یک نصیحت مؤثر است.
حجت الاسلام دانشمند پرخاش کردن، توهین کردن، تحکّم داشتن و تکبر داشتن در هنگام نصیحت کردن یک جوان را از عوامل اصلی جبهه گیری او دانست و اظهار داشت: اگر در هنگام نصیحت کردن یک جوان مشفقانه، متواضعانه و محترمانه او را نصیحت کنیم، حتماً خواهد پذیرفت.
استاد حوزه علمیه با بیان روایتی از پیامبر(ص) که می فرمایند، نصیحت کردن در میان جمع مانند پاشیدن خاک در صورت طرف مقابل است و اگر فرد منصوح به فرد ناصح توهین کند، حق با فرد منصوح است، تبیین کرد: نصیحت کردن همانند تزریق یک آمپول باید در تنهایی انجام گیرد وگرنه با واکنش فرد منصوح روبرو می شود./867/202/ب2