۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸
کد خبر: ۴۶۶۹۵۷
آیت‌الله دستغیب خواستار شد؛

تبیین عرفان واقعی شیعی برای پیش‌گیری از انحرافات

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان با بیان اینکه سوءاستفاده از مظاهر عرفان می‌تواند سبب انحراف عامه مردم شود گفت: دانشگاه و حوزه در این زمینه مسؤولیت مضاعف دارند تا با تبیین عرفان واقعی و عرفان شیعی عامه مردم را از افتادن در ورطه انحراف بازدارند.
آيت الله سید علی اصغر دستغیب، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان  رهبریرهبری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا از شیراز، آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب، پیش از ظهر امروز در حاشیه همایش عرفان شیعی و اهل‌البیت علیهم‌السلام در شیراز در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه الگوهای شاخص از عرفان در دین مبین اسلام وجود دارد و ارائه شده است و کسانی که به دنبال عرفان ناب هستند و می‌خواهند از عرفان کاذب به دور باشند باید به این الگوهای ارائه شده تمسک جویند.

وی در ادامه افزود: عرفان ناب از مکتب اهل‌بیت است، جنبه عملی این عرفان برای همه اقشار مفید بوده است، البته در شناخت عرفان و بیان برخی مطالب و مسائل پیچیدگی‌هایی هم وجود دارد و در مسائل عرفانی آن دسته از مردم که چندان آشنایی با همه جنبه‌های عملی و نظری عرفان ندارند گاهی از همین مسیر به انحراف می‌افتند.

آیت‌الله دستغیب اظهار داشت: متأسفانه برخی افراد از همین جنبه‌های عرفان و از روی ناآگاهی منحرف می‌شوند و به عرفان‌های کاذب می‌رسند، این مسؤولیت و وظیفه حوزه و دانشگاه است که جنبه‌های عرفان شیعی را برای این طیف تبیین کنند.

وی ادامه داد: از نظر اینکه حجت بر همه ما تمام است شکی نیست، عرفان شیعی به‌وسیله علمای ربانی و چهره‌های برجسته ربانی تبیین شده است و حق مطلب ادا شده و جویندگان حقیقت باید از این زاویه به شناخت عرفان شیعی روی‌آورند تا از انحراف در امان باشند.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه رضویه شیراز بیان کرد: عرفان، برترین نوع معرفت نسبت به برترین حقیقت هستی است و به تعبیر قدما، اشرف علوم به اشرف موضوعات است، گرایش به عرفان نیز ریشه در فطرت انسان دارد.

وی ادامه داد: از این‌رو عرفان جاذبه‌ای بی‌مانند دارد و بسیاری از تشنگان کمال در طلب آن سر از پا نمی‌شناسند از سوی دیگر، به دلیل گران‌بها بودن گوهر عرفان، انواع کاذب و جعلی آن بسیار و در نتیجه، تشخیص عرفان حقیقی از عرفان کاذب و ناقص دشوار است.

آیت‌الله دستغیب در پایان گفت: اغلب به سبب تزیین و آراستگی ظاهر و استفاده از حیله و نیرنگ، بازار شبه عرفان‌های دروغین پررونق و عرفان ناب، مهجور و منزوی ایجاد می‌کنند، برگزاری همایش‌ها برای خواص در این حوزه ضرورت دارد و بخشی از تبیین اصول کامل عرفان شیعی است، در سطح عمومی هم باید برنامه‌هایی برای همه طبقات و عامه مردم داشت تا راه را بر سوءاستفاده ببندیم./۹۱۹/302/ب3

ارسال نظرات