دروغ آثار زیان باری در زندگی فردی و اجتماعی افراد دارد
حجت الاسلام علی لرستانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، دروغ را از بدترین معایب و زشت ترین گناهان عنوان کرد و بیان داشت: دروغ منشأ بسیاری از مفاسد است.
وی با بیان اینکه عادت به دروغ از رذائل اخلاقی و گناهان کبیره است و تا زمانی که ضرورت و مصلحت مهمی در میان نباشد جایز نیست، افزود: دروغ در دنیا و آخرت انسان را از رحمت الهی محروم و بین مردم بی اعتبار می کند.
کارشناس علوم دینی در لرستان با بیان اینکه دروغ گفتن اعتماد عمومی را سبک و جامعه را به بیماری نفاق دچار می کند، اظهار داشت: دروغ از آفات زبان و از بین برنده ایمان انسانها است و افراد دروغگو بدبینی و سوء ظن خاصی نسبت به دیگر افراد جامعه دارند.
وی با اشاره به اینکه آیات و روایات بسیاری در زمینه زشتی دروغ سخن می گویند و در بسیاری از آیات فرد دروغگو را در ردیف کافران و منکران آیات الهی می شمارند، خاطرنشان کرد: در روایات اسلامی دروغ کلید گناهان شمرده شده است.
حجت الاسلام لرستانی با بیان اینکه دروغ در دل انسان نقاق ایجاد می کند، یادآور شد: فرد دروغگو تا زمانی در کارهایش دروغ می گوید مزه ای از ایمان را نمی تواند بچشد.
وی با یادآوری به اینکه در تعالیم دینی به مسأله راستگويي، مبارزه با کذب و دروغ فوق العاده اهميت داده شده است، افزود: راستگویی سبب سعادت انسانها و موجب نزول رحمت الهی در دنیا و آخرت می شود.
کارشناس علوم دینی در لرستان با اشاره به اینکه دروغ آثار زيان باري از جهت فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي به دنبال دارد، اظهار داشت: دروغ بنيان و شالوده جامعه را ويران مي کند و دروغ در خانه، مدرسه، بازار، محله و اداره موجب پاشیدن نظام خانواده، مدرسه، بازار و اداره می شود.
وی بیان داشت: برای درمان این انحراف اخلاقى، باید پیش از هر چیز انسانهاى دروغگو را به عواقب دردناک و آثار سوء معنوى، مادى، فردى و اجتماعى این رذیله زشت متوجه ساخت.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان چگنی افزود: براى درمان و پرورش شخصیت در افراد و کوشش براى تقویت پایههاى ایمان به خدا در دل مبتلایان به دروغ و توجه دادن آنها به این حقیقت که قدرت خدا مافوق تمام قدرتها است و قادر بر حل مشکلاتى است که افراد ضعیف الایمان به خاطر آن به دروغ پناه مىبرند، باید انگیزههاى دروغ و ریشههاى این انحراف اخلاقى از قبیل طمع، ترس، خودخواهى، حب و بغضهاى افراطى و امثال آن را در افراد از بین برد.
وی تصریح کرد: تمرین حقیقت، تغییر ذهنیت، عدم تصمیم عجولانه و درک طرف مقابل از مهمترین عوامل مقابله با گناه دروغ است./9459/303/ب2