۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵
کد خبر: ۴۸۱۱۵۶
آیت الله اعرافی:

زیرساخت های حوزه ضعیف است/ 80 درصد مدارس علمیه قم ایمن نیست

مدیر حوزه های علمیه اعلام کرد که هشتاد درصد مدارس علمیه موجود در قم ایمن نیست و با یک زلزله ساده فرو خواهد ریخت.
همایش مدیران مراکز خدمات حوزه همایش مدیران مراکز خدمات حوزه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سی‌امین همایش مدیران استانی مرکز خدمات حوزه های علمیه با شعار آینده نگری، ارتقاء هدفمندی خدمات، اقدام و عمل پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات مرکز خدمات حوزه های علمیه برگزار شد.

آیت الله علیرضا اعرافی در این همایش ضمن تجلیل از خدمات فرهنگی مدیران و مسؤولان مرکز خدمات حوزه علمیه اظهار داشت: با توجه به آیه «إِنَّما نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُريدُ مِنْکُمْ جَزاءً وَ لا شُکُوراً» که در شأن حضرت زهرا(س) و خانواده بزرگ ایشان نازل شده، خدمت به جامعه و خلق خدا هرگز جدای از عبادت و راز و نیاز به درگاه خدا نیست.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه با اشاره به بخشی از اصول و آداب و شاخص های خدمت در دین عنوان داشت: نیت الهی، عدم منت، عدم آزار و تحقیر ارباب رجوع، کوچک شمردن کار خود، نهان سازی، عدم توقع اجر و مزد و حتی تشکر، سرعت در کار و تلاش و سعی وافر از جمله اصول مهم در ارائه خدمت به مردم و بویژه سربازان امام زمان(عج) است.

وی افزود: رعایت حقوق مردم، نهایت خُلق زیبا، گذشتن از خویش برای دیگران، رعایت نظام اولویت ها، نگران نبودن از عدم قدردانی دیگران نیز از امور مهم اساسی است؛ کار شما نوعی معامله کردن با خدا است و اینکه آبرو، جوانی، فکر و ذهن را تقدیم به خدا می کنی ارزش زیادی دارد و اگر خوب کار کنید در آخرت قدر و منزلت خود را می فهمید.

آیت الله اعرافی با بیان این که توانمند سازی و احساس همدردی و نگاه توحیدی در ارائه کار و خدمات ارزش زیادی دارد، عنوان کرد: همه ما در خدمت یک نهادی به نام حوزه مبارکه علمیه هستیم که دیرپا و سابقه دار است و خدمات بزرگی را به بشریت و مسلمانان و جامعه شیعه ارائه کرده است و به همین جهت نکته مهم حوزه شناسی است.

وی تصریح کرد: برای خدمت گزاران طلاب باید ابعاد حوزه به تمام و کمال مورد نظر قرار بگیرد و البته ما در این مسأله کم کار کردیم، درحالی که در دوره های اخیر غربی ها وقتی دیدند انقلاب از درون حوزه ها بلند شده است، نشست ها و کرسی های زیادی برای حوزه شناسی برگزار کردند و بنده خودم در کشورهای مختلف شوق و ذوق های زیادی برای شناخت حوزه و روحانیت دیدم ولی متأسفانه ما خودمان کارهای جامع نظام مند در مورد حوزه و محورهای گوناگون نداشته ایم.

مدیر حوزه های علمیه با تأکید بر این که ارائه هر نوع خدمت و اداره هر حوزه ای نیازمند شناخت کلان از حوزه است، خاطرنشان کرد: در عصر ما حوزه شرایط ویژه ای دارد و حوزه قم نیز نگین حوزه های دیگر است، این حوزه در عصر امام به اوج خود رسید و در عصر انقلاب و امروز هم حوزه ای 95 ساله وجود دارد که شناخت جامع پایه ای که با مطالعات مشخص شده باشد ضرورت جدی است.

آیت الله اعرافی با تأکید بر این که باید بدانیم دنیا روی حوزه کار میکند و غربی ها هزاران طرح و تدبیر برای ما دارند، خاطرنشان کرد: آنها برای آسیب زدن به ما کار می کنند، ما نیز اگر بخواهیم برخی از آسیب های حوزه را مورد توجه قرار بدهیم که در همه فعالیت های ما تأثیر می گذارد، مهمترین آنها این است که نگران ضعف اصالت و غنای حوزوی در حوزویان باشیم.

وی یادآور شد: امروز طلبه به هر دلیلی در حوزه سیراب نمی شود و احساس غنای کامل نمی کند و می خواهد در دانشگاه آن را تکمیل کند که این مسأله اولا اشکال ما مسؤولان است، بنابراین ضعف هویت حوزه ای و عدم احساس غنای حوزوی آسیبی جدی است که در عصر نظام اسلامی ما را تهدید می کند.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که نباید میراث حوزه ای شکسته بسته به جاهای دیگر پخش شود، عنوان کرد: ما شاهد یک درهم ریختگی حوزه علوم انسانی اسلامی هستیم و دیگر آنکه ما پاسخگوی همه آنچه که نظام و جامعه امروز دارد نیستیم و بنده معتقدم اجتهاد جواهری و فلسفه صدرایی و کلام و تفسیر اصیل باید ادامه پیدا کند، اما حوزه باید در مسائل مختلف جامعه حرف برای گفتن داشته باشد.

وی عنوان کرد: آسیب دیگری که با آن مواجه هستیم دوری روحانیت از مردم است که این مسأله البته در بدنه طلبه ها نیست ولی در سطوحی از روحانیت وجود دارد؛ ما به عنوان خادمان حوزه های علمیه باید همه تلاش خودمان را برای ارتقای حوزه به کار بگیریم و نکاتی که مدنظر حوزه ها و شورای عالی حوزه های علمیه است را دنبال کنیم که یکی از این مسائل، هدفمند شدن مزایا است.

آیت الله اعرافی با بیان این که استان گرایی افراطی در حوزه های علمیه درست نیست، یادآور شد: حوزه های علمیه استان ها به معنای عام و  شهرستان ها باید جان تازه ای گرفته و ارتقا پیدا کنند و البته این مسأله به این سادگی نیست و به همین جهت مدرسه گرایی و حوزه گرایی باید ارتقا پیدا کند و ما باید آخر خط را ببینیم.

وی ابراز داشت: ما در این مسائل ایده های مختلفی مطرح کرده ایم که با کار شما مرتبط است به عنوان نمونه باید درون مدرسه با همان اساتید گروه های علمی مختلف تشکیل شود و چند شورای جدی در مدارس تأسیس شود و مسائل علمی رونق بیشتری پیدا کند و در مورد آن سنت دیرین که بازاری ها هم بخشی از علوم دینی را یاد می گرفتند طرحی را آماده کردیم که با اشراف حوزه، پایگاه های ارتقای علمی معرفتی و دینی برای همه علاقه مندان علوم حوزوی فراهم شود.

عضو هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه های علمیه ابراز داشت: مرکز خدمات با تکیه بر سنت های معیشتی خود حوزه روز به روز در ارتقای مراکز علمی و دینی گام های خوبی برمی دارد و حتما در ارائه خدمات باید تلاش کنیم و کار به صورتی باشد که بروکراسی سنگین نشده و تکیه بر خود طلاب و اساتید باشد و در ارائه خدمات توازن نیز رعایت شود.

آیت الله اعرافی با تأکید بر این که زیرساخت های حوزوی ضعیف است، یادآور شد: در قم بالای هشتاد درصد مدرسه علمیه استاندارد نیست و وضع بدی دارد و با یک زلزله ساده فرو خواهد ریخت، میانگین شهریه در قم برای طلبه متأهل 480 هزار تومان و در شهرستان ها 280 است که این مسأله نیز باید به تدریج باید اصلاح شود.

وی با بیان این که طلبه در آرامش فکری می تواند فعالیت های علمی خولی داشته باشد، گفت: ما در ساختار جدید حوزه، نظام وقف و منابع پایدار را هم دنبال می کنیم و قصد داریم اتصال خود با منابع غیر درون زا را کاهش بدهیم و شرایط معیشتی بهتری برای طلاب فراهم کنیم./1330/پ201/ج

 

ارسال نظرات