نشست علمی بررسی ابعاد اوتانازی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد جعفر فیض ابادی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست علمی «اتانازی» یا «به مرگی» که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات مدرسه علمیه نواب برگزار شد، گفت: «اتانازی» یا «مرگ خوب» شرایطی است که در آن بیماران ناعلاج با رضایت خود از افرادی مانند پزشکان، پرستاران یا افراد خانواده خود می خواهند در مردن به آنها کمک کنند تا به صورت طبیعی و آرام بمیرند.
وی با بیان اینکه بحث اتانازی قدمتی هزار ساله دارد و در کشور چین و هلند سابقه ای این بحث را داشته اند، ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی امروزه بحث اتانازی یک معضل اجتماعی و جدی است که نیازمند به تامل و تصیمی جدی است.
حجت الاسلام فیض ابادی با اشاره به اینکه انجام این کار در بیشتر نقاط دنیا غیرقانونی است، ابراز داشت: در برخی کشورها مانند هلند، سوئد و بلژیک این مساله را مجاز شمرده اند.
وی تصریح کرد: در کشور هلند تا قبل از سال 2000 اقداماتی از این قبیل را جرم نمی دانستند و با مسامحه به این قضیه برخورد می کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پزشکان هلندی سالانه بین 2 تا 5 هزار بیمار را می کشتند و تا سال 1990 سالانه بین 4 تا 6 هزار بیمار به این شکل کشته می شدند، ادامه داد: در سال 2000 طی آیین نامه ای اجرای این عمل قانونی شد.
وی در ادامه به مفهوم به مرگی اشاره کرد و افزود: واژه به مرگی در مقابل به زیستی و شادکامانه قرار دارد و آنچه که امروزه از این اصطلاح فهمیده می شود مردن آسان نیست بلکه اقدام به قتل است، قتلی که از روی مهربانی و ترحم است.
حجت الاسلام فیض ابادی در بخش دیگری از سخنان خود حضور شخص دیگری به عنوان مجری، رضایت قربانی و درخواست به مرگی، وجود درد کشنده درمان ناپذیر، خیرخواهی نسبت به قربانی و مرگ آسان را از عناصر به مرگی دانست و افزود: اتانازی و به مرگی دارای چند نوع تقسیمبندی است.
وی در پایان اتانازی فعال داوطلبانه، اتانازی فعال غیر داوطلبانه، اتانازی غیر فعال داوطلبانه، اتانازی غیر فعال غیر داوطلبانه، اتانازی فعال اجباری، اتانازی غیر مستقیم و خودکشی با همراهی پزشک را از تقسیم بندی های به مرگی دانست و افزود: معنای اتانازی فعال داوطلبانه، این است که پزشک با تقاضای صریح بیمار یا رضایت کاملاً آگاهانه او، این کار را انجام می دهد./859/202/ب1