۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۴۸۵۵۴۰
رییس دانشگاه تهران:

دانشگاه تهران به علوم انسانی علاقه دارد

نیلی احمدآبادی تاکید کرد: بر اساس نظریه کارشناسان و اندیشمندان علوم انسانی، نظریه علوم بر پایه عقلانیت وحیانی، نظریه بدیعی است و می تواند وجهه ممیزه جمهوری اسلامی باشد که تولید علم را با دین ملتزم می داند.
احمدآبادی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، نشست خبری کنگره بین المللی «توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی(با تکیه بر اندیشه های علامه جوادی آملی)» صبح دوشنبه، 16 اسفند ماه در اتاق شورای سازمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست خبری دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و حجت الاسلام دکتر عبداللهی، دبیر کنگره به ارایه مباحث خود پرداختند.

دکتر نیلی احمد آبادی در بخش ابتدایی مباحث خود با اشاره به برخی سیاست های دانشگاه تهران اظهار کرد: تاکنون دو برنامه پنج ساله دانشگاه تهران را پشت سر گذاشته ایم و سال آینده آغاز برنامه پنج ساله سوم دانشگاه است. با توجه به این که دانشگاه تهران از اولین دانشگاه های کشور است که چشم اندازش را تعیین کرد، سعی دارد تا ذیل این برنامه پنج ساله چشم اندازش را محقق کند. برنامه پنج ساله دانشگاه، جهت‌ گیری‌ های دانشگاه در حوزه‌ های مختلف، نحوه تامین اعتبارات، اجرای برنامه‌ های جزئی و سایر خط و مشی دانشگاه را مشخص می‌ کند در واقع ارتقای جایگاه و تعاملات بین‌ المللی، ارتقای دانشگاه از وضعیت پژوهش‌ نظر به سمت کارآفرین‌ شدن و توجه جدی به اخلاق حرفه‌ ای و مسئولیت های اجتماعی سه هدف کلی این برنامه است که دانشگاه تهران را در مسیر دستیابی به اهداف خود راهنمایی و کمک می‌ کند.                                           

وی در مورد جایگاه بین المللی دانشگاه اظهار کرد: این مساله در ذات دانشگاه نهفته است و برای ارتقای آن باید راهکارهای عملی اندیشیده شود. تعاملات بین المللی دوسویه است به این مفهوم که هم ما سعی می کنیم در این تعاملات از دنیا یاد بگیریم و هم با پذیرش دانشجو و در اختیار قرار دادن فرصت های مطالعاتی و دوره های مشترک یافته هایمان را در عرصه های مختلف ارایه می کنیم.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه اکنون هزار دانشجوی خارجی و هزار و هفتصد دانشجو در قالب دوره های آموزش زبان فارسی به دانشگاه تهران می آیند، ابراز کرد: این بدان معناست که دانشگاه تهران دارای توان علمی لازم است که باعث می شود محققان از سایر کشورها به این دانشگاه بیایند و تعاملات بین المللی شکل گیرد.

 

علوم انسانی از موضوعات موردعلاقه دانشگاه تهران است

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از مباحث خود گفت: تولیدات علمی و مقالات ایران در سال 1394 نسبت به سال 1393، هفده و نیم درصد شد اما نکته قابل تامل آن است که تولید مقالات و انتشارات در حوزه های تجربی است و ما در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی فعالیت های محدودتری داشته ایم لذا از موضوعات مورد توجه دانشگاه تهران توجه به علوم انسانی و علوم اجتماعی است.

وی ادامه داد: ما فکر می کنیم در حوزه علوم انسانی با توجه به جمعیت فراوان محققان چه در دانشگاه و چه در حوزه علمیه، ایران می تواند در دنیا جایگاه ویژه ای داشته باشد اما به علت ضعف در تعاملات بین المللی و بحث ترجمه هایی که انجام می شود به این نقطه نرسیده ایم.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه توسعه فعالیت ها در حوزه نظریه پردازی را وظیفه خود در دانشگاه تهران می دانیم، تصریح کرد: نوآوری در دنیا ذیل نظریات جدیدی که منتشر می شود، محقق می شود؛ در این راستا از میان 32 نظریه جدید که در کشور مطرح شده است 11 نظریه از دانشگاه تهران است.

وی در ادامه مباحث خود به کنگره بین المللی «توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی(با تکیه بر اندیشه های علامه جوادی آملی)» اشاره کرد و افزود: وقتی همکاران ما در پردیس فارابی پیشنهاد برگزاری این کنگره را مطرح کردند، ما استقبال کردیم چراکه بر اساس نظریه کارشناسان و اندیشمندان علوم انسانی، نظریه علوم بر پایه عقلانیت وحیانی، نظریه بدیعی است و می تواند وجهه ممیزه جمهوری اسلامی باشد که تولید علم را با دین ملتزم می داند.

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: لذا فرض دانشگاه این است که این موضوع می تواند محور مقالات بین الملل و ترجمان بخشی از دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه علوم انسانی باشد؛ شخصیت آیت الله جوادی آملی برای مردم ایران شناخته شده است ولی با توسعه نظریه و شخصیت ایشان، جهان نیز می تواند با این نظریه و اندیشه آشنا شود و فکر می کنم برگزاری این کنگره در راستای اهداف دانشگاه تهران نیز است و می تواند جایگاهی که علوم انسانی باید داشته باشد را در سطح جهان فراهم کند.

 

تلاش برای توسعه تعاملات بین المللی در حوزه علوم انسانی

نیلی احمدآبادی افزود: هدف عمده این کنگره دعوت از همه اندیشمندان و توسعه تعاملات بین المللی در حوزه علوم انسانی به شکل عام است.

همچنین، در ادامه این نشست خبری، حجت السلام دکتر محمدعلی عبداللهی، دبیر کنگره و عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز طی سخنانی اظهار کرد: این کنگره در قلمرو علوم انسانی و به صورت بین المللی برگزار می شود و هدف اصلی آن توسعه و تعالی علم است که جزو راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی محسوب می شود. ما به دنبال تحقق این مهم در قالب آکادمیک و بین المللی هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه و تعالی علم و علوم انسانی در عصر جدید در مغرب زمین بر پایه سکولارسیم بنا شده است، افزود: آنها توسعه علم را بر اساس خرد جمعی و مبانی لیبرالیسم و سکولاریسم طراحی کرده اند.

عبداللهی ابراز کرد: در این کنگره به صورت علمی می خواهیم تعالی و توسعه علم را بر پایه عقلانیت مبتنی بر وحی مطرح کنیم. ما بعد از طراحی این کنگره در دانشگاه تهران دیدیم منظومه فکری آیت الله جوادی آملی پشتوانه علمی این کنگره محسوب می شود، لذا کنگره با تکیه بر اندیشه های ایشان است و در آن آرای این اندیشمند بررسی و به بحث گذاشته می شود.

دبیر علمی کنگره بین المللی توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی(با تکیه بر اندیشه های علامه جوادی آملی) تصریح کرد: کنگره از هیات علمی غنی با حضور بیش از 30 نفر از اندیشمندان تراز اول داخلی و خارجی تشکیل شده است. از دیگری ویژگی های این کنگره که به نظرم اهمیت دارد طرح یک نظریه جدید است که این نظریه ظرفیت آن را دارد که در دانشگاه های جهان برایش کرسی بگذارند.

وی خاطرنشان کرد: فراخوان این کنگره به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی منتشر و در قالب های دیگری از جمله ارسال فراخوان از طریق ایمیل یا شبکه های اجتماعی پخش شد. همچنین، در این کنگره کتاب مرجعی برای منظومه فکری علامه جوادی آملی به نگارش 16 تن از اساتیدی که با اندیشه های ایشان آشنا هستند، رونمایی می شود./1325//102/خ

ارسال نظرات